Halep versus Cîrstea – Meciul ce nu a lămurit nimic. Relațiile rămân reci între cele două jucătoare

La Indian Wells, în optimile de finală ale competiției, Simona Halep și Sorana Cîrstea, cele mai performante jucătoare de tenis din România, în ultimul deceniu cel puțin, au scris o pagină unicat din istoria sportului românesc , din multe perspective ( detalii aici- Valahia Media). Mai mult însă în afara terenului de joc. În arenă, confruntarea a fost una aproape fară istoric.

Sorana Cîrstea (31 de ani, 27 WTA) a fost învinsă categori în “optimile”  de la Indian Wells de către conaționala Simona Halep (30 de ani, 26 WTA) , scor 1-6,4-6, iar partida, așteptată de multi iubitori ai tenisului a fost una fără istoric, în principal din cauza faptului că târgovisteanca a părut marcate de întâlnirea cu Halep și a greșit constant mult prea mult pentru a putea emite pretenții la o eventuală calificare în “sferturi”.

Meciul dintre cele două românce, din afara arenei, a fost însă unul mult mai animat, chiar dacă nu s-a întâmplat mare lucru. sau poate tocmai din această cauză.

Sursa foto- Captură transmisiune digisport

Cu aproximativ 15 minute înainte de startul jocului, cele două sportive au fost aduse la terenul de joc într-o masină asemnătoare celor folosite la golf, Cele două sportive s-au așezat, în mașină, spate în spate, fiecare pe câte o banchetă. De asemenea, cele două nu au schimbat nicio vorbă pe durata scurtei călătorii, un fapt ce nu a scăpat neremarcat.

Finalul de meci le-a adus pe cele două românce față în față preț de doar câteva secunde și niciuna nu a părut dornică de a dresa prea multe cuvinte celeilalte.

Ulterior, după meci, simona Halep a spus, la Tennis Channel, doar că:

Cu siguranță că e o jucătoare excelentă, cred că are cel mai bun sezon al carierei. Asta în condițiile în care e trecută de 30 de ani, ceea ce e și mai impresionant. Se simte încrezătoare, a avut multe victorii importante, iar jocul e super-super solid, lovește foarte tare.Nu e niciodată ușor să returnezi mingile acelea, dar am fost tare pe picioare, am deschis unghiurile la momentul potrivit și am fost agresivă când am avut ocazia. Cred că a fost o partidă bună pentru amândouă”

Sorana s-a mărginit sa nu comenteze în niciun fel înfrângerea

Mulțumesc, Indian Wells! Este întotdeauna o plăcere să fiu aici. Doar în sus în fiecare săptămână. Acum, ne întoarcem la antrenamente și zburăm spre Miami”,

Sunt singurele lucruri transmise d e Sorana, pe conturile sale din rețelele de socializare

Sorana Cîrstea va bifa următoarea apariție în cadrul turneului Miami Open WTA 1000, care va avea loc în perioada 21 martie – 4 aprilie .

La turneu, momentan, și-a anunțat înscrierea și Simona Halep, dar prezența acestei la turneul de la Miami depinde mult de parcursul la turneul de la Indian Wells, o eventuală prezență în finală ,la actualul turneu, putând duce, eventual, la o retragere, cum s-a mai întâmplat și în alte ocazii. La turneul de la Miami cele două românce s-ar putea întâlni din nou. Ar fi doar pentru a 5-a oară în cariera celor două. scorul întâlnirilor directe, dintre “Simo” și “Sori”, cum le alintă publicul, este, momentan, de 2-2.

Cu o întâlnire sau nu, pe terenul de tenis, un lucru este cert- relațiile sunt mai degrabă glaciale, între cele două sportive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *