Dâmbovița, județul cu mai multe Prefecturi? Una la PSD, una la PNL, una la…

În actualul context economico-politic internațional unul dintre pericolele cu adevărat importante, dar mai ales de luat în seamă, este acela ca cei care vremelnic au puterea de decizie să intre într-un război al orgoliilor, intern și partinic, iar informarea și deciziile luate să se bată cap în cap. E o inconștiență? Probabil. Este imposibil să se întâmple? Deloc.

În Dâmbovița, județul Dâmbovița, Guvernul României (n.m.- așa numita coaliție PNL-PSD-UDMR) are mai multe Prefecturi. Cel puțin asta reiese din modul de comunicare al reprezentanților în teritoriu ai Guvernului, Prefectura, cu alte cuvinte. Pe de o parte, social-democrații, reprezentați de actualul prefect (Claudia Gilia) și un subprefect (Cornel Sălișteanu) și, pe de altă parte, noul subprefect Adrian Chițescu (PNL), care, într-o luptă internă ( la liberali), a înlocuit fostul subprefect PNL ( Ana Maria Dragotă Zamfir)

Foto- Prefectura Dâmbovița ( înlocuire conducere). De la stânga la dreapta: Cornel Sălișteanu ( Subprefect), Claudia Gilia (Prefect), Ana Maria Dragotă Zamfir ( la acea vreme, februarie 2022, Subprefect)

Recenta schimbare a structurii de conducere a Prefecturii Dâmbovița, ce, potrivit protocolului coaliției de guvernare, a fost transferată către PSD (un prefect și un subprefect, asta în vreme ce înainte, până în 2022, PSD nu avea niciun reprezentant în structura de conducere a Prefecturii Dâmbovița) și apoi războiul intern din PNL ( pentru postul de subprefect rămas în portofoliu liberalilor dâmbovițeni) au făcut ca activitatea Prefecturii Dâmbovița, la nivel de comunicare, să producă un clivaj uriaș.

Adrian Chițescu, Subprefect de Dâmbovița ( din februarie 2022)

Pe de o parte, informarea oficială ( pagina oficială, din mediul online, contul de Facebook si grupul oficial de WhatsApp, prin care se realizează comunicarea cu mass-media) au rămas, se pare, în “parohia” unei Prefecturi, cea apropiata de PNL.

Pagina oficială de facebook a Instituției Prefectului Județului Dâmbovița ( captură, informatiile din data de 14 martie 2022)
Site oficial Prefectura Dâmbovița, captură ( informațiile cele mai recent publicate, captură din data de 15 martie)
Grup de comunicare presă (WhatsApp- Prefectura Dâmbovița)- Captură date recente, până în data de 15 martie 2022

Pe de altă parte, noul prefect, Claudia Gilia, își face o nouă Prefectură și informează, despre cu totul altceva decât informează canalele oficiale ale Prefecturii Dâmbovița, doar pe pagina personală de facebook, până și conferințele de presă fiind anunțate doar pentru segmente media agreate politic, în vreme ce orice organizație media, acredită, dar care nu face parte din simpatiile actualei conduceri a Prefecturii Dâmbovița este ignorată, nici măcar gestul minimal de informare nefiind făcut.

Captură pagină facebook Claudia Gilia ( Prefect Dâmbovița), din data de 15 martie 2022

Practic, în momentul de față (n.m.- martie 2022), în Dâmbovița, funcționeaza două Prefecturi (cel puțin), fiecare cu agendă proprie. Probabil că similar cu ce se întâmplă și în Guvernul României, acoolo unde cei “doi mari de la guvernare”, PSD si PNL au fiecare propriul Guvern, doar mimând o alianță, de conjunctură, în vreme ce agenda fiecăruia este total diferită de a celuilalt.

România? Ei bine, se poate spune că e… pe nicăieri, în tot acest război absurd al intereselor partinice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *