Știrea pozitivă! Halep versus Cîrstea, meciul “amânat” 12 ani, se întâmplă la Indian Wells

În ianuarie 2022, aminteam (detalii aici- Valahia Media) despre posibilitatea ca România, prin două sportive să bifeze un eveniment rar pentru lumea sportului, dar special, în mod deosebit, pentru sportul românesc. Era vorba despre o posibilă confruntare între două românce, jucătoarele de tenis Sorana Cîrstea și Simona Halep. La acea vreme, ianuarie 2022, anticipam o posibilă întâlnire în semifinalele turneului de Mare Slem de la Australian Open. Nu a fost să fie, ambele românce pierzând în optimile de finală ale competiției.

Arenă complex tenis Indian Wells

Ei bine, două luni mai târziu, întâlnirea, ce nu a mai avut loc de 12 ani (n.m- Precedenta confruntare dintre cele două este din anul 2010, pe hard-ul de la Cincinnati, când târgovișteanca Sorana Cirstea câștiga cu 2-0 la seturi), se va întâmpla. Este vorba despre o confruntare ce va avea loc în optimile de finală ale turnelui de tenis de la Indian Wells (USA).

Clasament WTA ( live)- 14 martie 2022

În deșertul californian, târgovișteanca Sorana Cîrstea și constănțeanca Simona Halep ( ajunse vecine de clasament WTA, respectiv pe locurile 22 și 26, conform WTA live ranking) se vor confrunta (marți spre miercuri ,15-16 martie) în optimile de finală ale competiției.

în turul al 3-lea al turneului ( categorie WTA 1000, socotit neoficial un fel de al 5-lea turneu de Mare Slem):

Simona Halep, la Indian Wells 2022

Simona Halep (locul 26 WTA) s-a impus în două seturi în fața americancei Cori Gauff (SUA, 17 WTA), 6-3, 6-4, după un meci care a durat o oră și 17 minute. Sorana Cîrstea (27 WTA)a avut nevoie de set decisiv pentru a câștiga în fața rusoaicei Anna Kalinskaya (90 WTA), cu scorul 5-7, 6-1, 6-0. Partida a durat două ore și 19 minute, 

Sorana Cîrstea la Indian Wells 2022

Pentru calificarea în optimile de finală ale turnelui, cele două românce au fost recompensate cu câte un premiu de 94.575 de dolari şi cu 120 de puncte WTA. Dincolo de premii însă, pentru români, cu siguranță, meciul dintre cele mai performate jucătoare de tenis din România, în momentul de față, va constitui adevăratul cadou al momentului. Mai cu seamă că cele două nu s-au mai întâlnit pe terenul de tenis de 12 ani!

1 Reply to “Știrea pozitivă! Halep versus Cîrstea, meciul “amânat” 12 ani, se întâmplă la Indian Wells”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *