Avalanșe în Bucegi! DJ 713 a fost închis, din nou, traficului auto

DJ 713 (o arteră cunoscută și ca TransBucegi, ce este situată la mare înălțime, aproximativ 1000-1700 de metri altitudine, la granița geografică dintre județele Dâmbovița și Prahova) a fost închis circulației rutiere, în dimineața zilei de 29 ianuarie. Măsura a fost luată după ce în zonă s-a produs o avalanșă, ce a blocat drumul.

DJ 713-29 ianuarie 2021

Începând de astăzi, 29 ianuarie a.c., ora 10.30, DJ 713, pe sectorul de drum DN 71-Cabana Cuibul Dorului-Șaua Dichiului- Cabana Piatra Arsă, este închis circulației publice, pe o perioada nedeterminată, din cauza unei avalanșe. În zonă intervin mai multe utilaje, pentru înlăturarea zăpezii și pentru deblocarea părții carosabile, urmând ca traficul rutiere să fie reluat, imediat ce situația va permite.

Polițiștii atrag atenția conducătorilor auto cu privire la faptul că nu le este permisă circulația pe sectoarele de drum cu accesul interzis, iar conform OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, fapta constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa I de sancțiuni (2 sau 3 puncte amendă) și 2 puncte penalizare.”

Au precizat polițiștii de la IPJ Dâmbovița.

DJ 713

Artera (DJ 713) este una cu probleme, în special în perioada sezonului hibernal. Periodic, drumul este închis circulației rutiere, dar destul de puțini dintre conducătorii auto, ce vor să ajungă, în special la sfârșit de săptămână, în zona înaltă din Bucegi (cabanele Cuibul Dorului, Dichiu, Piatra Arsă sau zona Padina-Pestera) respectă restricțiile, nu de puține ori, în zonă, producându-se evenimente, ce pot deveni chiar tragice.

DJ 713 a fost închis circulației rutiere și în perioada 14-15 ianuarie 2021.( vezi detalii mai jos)

De asemenea, în decembrie 2020 drumul a fost aproape de nepracticat, din cauza aglomerației, în zonă haosul fiind singurul cuvânt ce ar fi putut decrie situația creată (amănunte în articolul de mai jos).

Sursa foto-facebook /Salvamont Dâmbovița

În momentul de față, ianuarie 2021, în zona Bucegi sunt mai multe avertizări de pericol iminent de avalanșă. De altfel și cei de la Salvamont Salvespeo Dâmbovița au avertizat cu privire la acest lucru, ca și colegii lor salvamontiști din județul Prahova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *