Incredibil! Australia- Mii de oameni, fără distanțare, fără măști, la un meci de tenis. 6 românce se luptă în turneele revenirii la o lume fără COVID-19

După ce luni de zile s-au izolat de restul lumii (pentru a nu permite noului coronavirus să se răspândească pe teritoriul țării) australienii încearcă să revină la o “o lume normală”, așa cum era înainte de pandemia de COVID-19. La Antipozi au loc, în aceste zile, primele turnee de tenis profesionist din 2021, la care sunt acceptați spectatori în tribune. Mai mult decât atât, după ce în țară nu a avut voie să intre nimeni, jucătorii și jucătoarele de tenis, ce participa la Australian Open, au fost aduși în Australia cu curse speciale și ținuti într-o carantină strictă timp de 14 zile (unii chiar în condiții de nesuportat, detalii aici Valahia Media). Totul pentru a elimina orice risc de infectare cu noul coronavirus, au spus organizatorii.

Înainte de primul turneu de Mare Slem (8-21 februarie 2021) australienii organizează o serie de trei turnee, în care sportivii se vor pregăti pentru marele eveniment tenisistic al debutului de an. Însă, înainte și de aceste turnee oficiale, are loc un turneu demonstrativ, la Melbourne, unde liderii clasamentelor (WTA și ATP) evoluează în fața publicului.

Australia- 29 ianuarie 2021

Imaginile zilei vin cu siguranță de la Antipozi, pentru că, pentru prima dată după aproape un an de zile, în tribunele unei arene sportive au venit spectatori, la un eveniment sportiv (de orice fel). Și, mai ales, nu oricum. La meciul de deschidere al turneului demonstrativ de la Melborne (dintre Serena Williams, nr.11 mondial si Naomi Osaka, nr.3 mondial) au venit mii de spectatori, ce au au stat unul lângă altul și niciunul nu a purtat mască de protecție.

Sursa- Tennis – A Day at the Drive Exhibition – Memorial Drive Tennis Club, Adelaide, Australia – January 29, 2021 Japan’s Naomi Osaka and Serena Williams of the U.S. talk to the media at A Day at The Drive REUTERS/Morgan Sette

De altfel și jucatoarele au rămas aproape împietrite, când au văzut ce se petrece în tribune, nimănui nevenindu-i să creadă că acest lucru este posibil. Și Simona Halep (nr.2 WTA) va evolua, împotriva australiencei Ashley Barty (nr.1 WTA), în cadrul aceleiași turneul demonstrativ.

La turneele oficiale, de la Antipozi, cele ce preced primul Mare Slem al anului (AO 2021), participă, în total 6 românce.

Sursa foto-Twitter

La “Yara Valley Classic”- va evolua doar Ana Bogdan (92 WTA)- La “Gipssland TrophY” lista este deschisa de Simona Halep (nr.2 WTA), alături de aceasta fiind prezente si Patricia Maria Țig (56 WTA), Camelia Begu (78 WTA) și Mihaela Buzărnescu (137 WTA).

Un al treilea turneu, special, a fost creat de australieni, pe ultima sută de metri. Este vorba de un turneu unde participă jucătorii și jucătoarele ce au fost obligați să stea izolați în camerele de hotel (14 zile), încă de la sosirea în Australia (spre deosebire de ceilalți amintiți anterior, ce au avut voie să se antreneze,în aer liber, vreme de 5 ore zilnic). Din prima categorie, a celor izolați total (au fost în avioane în care s-au aflat și persoane ce au fost depistate pozitiv la testul pentru noul coronavirus), se află și românca Sorana Cîrstea.

Sorana Cîrstea-Arhivă

Târgovișteanca va participa (alături de alte 27 de jucatoare) la așa numitul Grampians Trophy. Toate cele trei turnee sunt din aceiași categorie (WTA 500), cu aceleași premii totale (în jurul a 500.000 de dolari), acordându-se aceleași număr de puncte, astfel ca nimeni să nu fie dezavantajat. Toate cele trei turnee amintite vor avea loc în perioda 1-6 februarie ( și tragerile la sorți, pentru tabloul principal, vor avea loc tot în data de 1 februarie).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *