Haos auto pe Transbucegi (DJ 713). Se face apel la ajutorul Poliției, pentru intervenție

Zona montană a fost luată cu asalt de români, în perioada Crăciunului (2020). Orice loc unde s-a putut ajunge cu mașina s-a transformat într-un adevărat infern al șoselelor. În Bucegi, pe Transbucegi (DJ 713) un drum ce este în administrarea comună a județelor Prahova și Dâmbovița, traficul auto este, în aceste momente (27 decembrie), un adevărat coșmar. Proprietarii de hoteluri și pensiuni din zonă fac un apel către reprezentanții Poliției să intervină, mai ales că, se pare, artera, și așa destul de îngustă, este blocată, în unele locuri, din cauza turiștilor, ce au ales sa parcheze chiar în mijlocul drumului.

Transbucegi-noiembrie 2020
DJ 713-Transbucegi blocaj
Transbucegi-27 decembrie 2020 (sursa Asociația Padina-Pestera)

Parcarea este interzisă pe #Transbucegi !
Asta dacă vrem să ne bucurăm de 
#natură și nu să stăm blocați ore în șir pentru unii care cred că muntele este al lor, pe persoană fizică.
Când Parcarea de la Dichiu este plină, nu ai cum să parchezi pe drum și să-l blochezi, așa cum atunci când mergi la un film la cinema și scaunele sunt ocupate, nu te așezi pe culoarele de trecere!

Facem APEL la Poliția Română , la Poliția Locală Moroeni, avem nevoie de un echipaj de poliție pentru cca 4-5 ore în jurul prânzului ca să dirijeze traficul.
Și pentru a face #educație pentru că din cauza lipsei acesteia apar astfel de probleme!

Sărbători fericite, fără blocaje pe #transbucegi!

Au transmis, în urmă cu puține minute cei de la Asociația Turistică Peștera-Padina.

Transbucegi-noiembrie 2020

Transbucegi face legătura între DN 71 (Sinaia-Târgoviște) și zona Dichiu (1700 m altitudine aproximativ) până spre Cabana Piatra Arsă. Artera se continuă către județul Dâmbovița (DJ 713 A) către stațiunea Padina-Peștera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *