(Video) Scandal imens la Chindia-CSM Reșița (4-1). Antrenorul oaspeților, Flavius Stoican, a făcut “circ”

Pe stadionul “Eugen Popescu” din Târgoviște, echipa locală de fotbal, Chindia Târgoviște, a reușit să bifeze o nouă victorie în campionatul ligii a doua de fotbal, astfel că dâmbovițenii au ajuns la un total de 16 puncte în clasament.

Rezultatul ,de 4-1, înregistrat în meciul Chindia- CSM Reșița, în data de 28 octombrie, în cadrul etapei cu numărul 11, din Liga a II-a, nu este nici pe departe unul lămuritor, cu privire la desfășurarea ostilităților, din terenul de joc. În ciuda faptului că scorul ar putea sugera un succes categoric și de necontestat, al gazdelor dâmbovițene, în teren lucrurile au stat puțin diferit.

Într-o atmosferă oarecum relaxată, în sensul în care foarte puțini localnici, comparativ cu debutul de campionat, au fost alături de cei de la Chindia, la meciul contra reșițenilor (una dintre echipele plasate în subsolul clasamentului), meciul a fost sub semnul unui echilibru evident, în prima sa parte (primele 20-30 de minute). Asta până când centralul întâlnirii a stricat meciul (n.m.cel puțin din perspectiva oaspeților).

Sursa foto: captură frf.tv; Jucătorul gazdelor de la Chindia (roșu) acuză că este lovit de apărătorul oaspeților, înainte ca acesta din urmă să lovească mingea.

În minutul 23, gazdele au primit lovitură de la 11 metri, după ce, în viziunea centralului partidei, un jucător al gazdelor a fost faultat în careul oaspeților, la o lovitură de colț, de care au beneficiat cei de la Chindia. Decizia arbitrului a fost îndelung contestată de oaspeți, inclusiv de antrenorul Reșiței, Flavius Stoican ( n.m- în trecut, în 2012, antrenor principal și la Chindia, pentru câteva luni). Stoican a primit și cartonaș galben pentru proteste, la această fază. (n.m.- penalty-ul a fost acordat foarte usor, fiind părerea aproape unanimă a tuturor celor ce au vazut meciul).

La doar un minut distanță, după ce dâmbovițenii au deschis scorul (din penalty, marcator Moldoveanu), Flavius Stoican a protestat din nou, față de o decizie a centralului, acesta arătându-i al doilea galben și implicit cartonașul roșu, moment în care antrenorul oaspeților a refuzat să părăsească suprafața de joc, mai mult chiar arâtându-i , la rândul său, centralului, un fel de cartonaș roșu improvizat. Imaginile spun totul despre tensiunea din teren și din tribune:

Foto: Flaviu Stoican (încercuit roșu) a ajuns în tribună, după ce a luat cartonaș roșu, pentru proteste

După acest moment, urmat de reluarea partidei, meciul a curs cu totul altfel, gazdele neavând nicio problemă în a mai gestiona soarta celor 3 puncte. Unele ce apropie echipa dâmbovițeană de locurile de play-off. La Chindia nici victoriile nu sunt, se pare, liniștite, asta pentru că la clubul dâmbovițean problemele continuă să fie extrem de numeroase și, mai de fiecare dată, se mai adaugă altele noi, precum acuzațiile celor de la CSM Reșița, ce au au învinuit arbitrajul pentru rezultatul înregistrat în partida din 28 octombrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *