Răspuns nesolicitat: “Bă, voi nu știți decât să criticați !?”/ Ba, știm și altfel, dar nu vrem!

Cum, în ultima vreme, de câteva luni mai exact, apostrofările și reproșurile vituperante și-au făcut loc, mai mult decât de obicei, în spațiul Valahia Media (în special în arealul rețelelor de socializare), și mai ales de factura celor ce arată “acuzator” înspre lipsa așa numitelor evenimente și prezentări pozitive, din spațiul Valahia Media, am considerat necesar a prezenta câteva lămuri suplimentare, și prin intermediul acestui mini-editorial. De fapt, mai mult o declarație de intenție, decât editorial. Dar asta e altă poveste.

Așadar, lipsa, de cele mai multe ori, “aplauzelor” și epitetelor laudative, la adresa unei acțiuni sau a alteia, mai ales lipsa totală a prezentării în genunchi sau, eventual, din poziția ghiocelului, din spațiul Valahia Media, a fost, de la început (n.m.:- cam de prin anul 2017), o chestiune asumată “statutar”, în sensul în care am considerat că acest spațiu are menirea de a prezenta adevăruri ce nu au “șansa” de a vedea lumina tiparului, în alte părți, unele ce își revendică, în egală masură cu acest spațiu, statutul de segment media (n.m. mai mult sau mai puțin îndreptățită această pretenție a apartenenței la spațiul media). Să spunem așa, deși expresia a devenit oarecum anacronică, cea cu lumina tiparului. O astfel de abordare, adică cu preponderență prezentarea subiectelor sensibile, dar și modul de prezentare, cu “jumătatea mai goală a paharului” în prim-plan, are, evident, multiple consecințe.

Începând cu cele de natură economică și până la cele de natură socială. Cu alte cuvinte, posibilitățile de a atrage capital, pentru a dezvolta “afacerea”, sunt diminuate, chiar spre zero, atunci când este luat în calcul sectorul “înjurat”. Și reclama negativă este, în sine, în teoria marketing-ului politic, în special, o reclamă, dar, aici, în România, lucrurile nu sunt percepute în acest fel.

Doi la mână, într-o lume dominată de P.C.R. (acronime pentru Pile, Cunoștințe și Relații) la nivel de stat, sector public cu alte cuvinte, adică acolo unde se află încă România, chiar și la peste trei decenii de momentul eliberării din chingile doctrinei comuniste, după cum se spune, modul de prezentare a lucrurilor, ales (și) în spațiul Valahia Media (cel cu mai puține aplauze și subiecte laudative, poate chiar spre deloc), are repercursiuni și la nivel de interacțiune socială. ” Ar fi bine să nu mai vorbiți cu ăia”, “Nu e indicat să îi ajutați pe… dacă mai vreți să….“. “Sunt vremuri grele, se poate pierde ușor locul de muncă sau contractul cu statul, sau…sau...”, “Fără like sau share la ăia sau…“. Sunt tot atâtea consecințe, cât se poate de reale, ce au afectat spațiul Valahia Media, și pe semnatarul (semnatarii) articolelor de aici, de-a lungul anilor. Asta pentru că , în fața criticii, mai ales cea argumentată, reacția criticaților a fost de a ataca prin proxi, de multe ori, iar prieteniile de moment sau cele la nivel de principii au fost abandonate, uneori. Nu este un reproș, ci doar o constatare. Dar și acestea sunt, până la urmă, atitudini și acțiuni ce puteau fi anticipate, asumate și înțelese (până la un punct), astfel că nu e cazul a insista mai mult decât în a le aminti, pentru a fi bifate în catastiful public.

Revenind însă la rațiunea ce a generat această reacție, mai exact atacurile concertate (din ultimele luni) la adresa acestui spațiu (n.m.– atacuri ce țin de sfera IT, atacuri ce vizau încercarea de a scoate din spațiul rețelelor de socializare a acestei pagini și, mai nou, avalanșa de cereri pentru știri pozitive, <<ca în alte părți>>, venite din partea “oamenilor de bine”, unii ce, de prea mult bine, probabil, nu au mai reușit să își exprime gândurile și bunăvoința decât printr-un limbaj specific periferiei urbane), răspunsul este unul singur:

fiat lux

Valahia Media NU funcționează după principiul redacțiiilor de știri (cu mulți angajați) și nu a fost niciodată în întenție a realiza acest lucru, ci a fost, și va rămâne, o pagină de atitudine civică, unde prioritate vor avea subiectele considerate de importanță publică majoră (în special pentru comunitatea târgovișteană și dâmbovițeană).

Pentru informații precum “s-a reparat o bancă”, “am mai făcut un studiu de prefezabilitate”, “partidul nostru a făcut și va mai face” sau “nu am ieșit pe ultimul loc”, la nu știu ce concurs, există, în continuare, suficient de multe medii de informare (n.m.– cele mai multe subvenționate, chiar dacă nu știu acest lucru, chiar de cei ce critică chiar și existența spațiului Valahia Media, o subvenționare indirectă realizată prin taxele și impozitele plătite la Stat, bani ce se întorc, într-o fomă sau alta, și către media).

Modul de abordare, din spațiul Valahia Media, presupune o muncă, susținută, de multe ori, cu alte cuvinte ceva ce presupune, măcar, câteva resurse cheltuite, precum timpul, chiar bani sau sănătate personală, câteodată, iar, din această perspectivă, acuzele venite din partea unor pseudo-cititori, revoltați de modul de abordare din această pagină, unii ce de obicei reproșează, fără argumente, că cele relatate nu sunt reale, nu (mai) este acceptabil! Din această perspectivă, orice astfel de atitudine, în viitor, va fi tratată cu mai multă fermitate și mai puțină înțelegere, față de cum s-a întâmplat până acum. Astfel de atitudini “războinice”, vindicativ-patronale, urmând a fi considerate, apriori, doar o nouă tentativă de trolare sau încercare de denigrare gratuită, vorba vine, venită/venite din partea armatelor politice, sau nu, angajate deja în războiul politic al anului 2024.

În plus, ca și până acum, refuzul de a citi, cele scrise în paginile Valahia Media, rămâne garantat 100%. Critica materialelor publicate, însă, va trebui să conțină și măcar un minim argument, atâta timp cât materialele prezentate conțin documente și argumente suficiente, unele ce să probeze, măcar în parte, veridicitatea celor afirmate. Cum s-a întâmplat întotdeauna. Cu alte cuvinte, “plictisiții” internetului, dar foarte hotărâții în a macula orice, vor fi întâmpinați cu muuult mai puțină bunăvoință, decât s-a întâmplat până acum. Pentru restul cititorilor, ca întotdeauna:

Chapeau bas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *