Chindia scapă, momentan, de penalizarea de 2 puncte, dictată de FRF. Se anunță, însă, vremuri tulburi, în continuare

La exact o săptâmână distanță de momentul în care clubul Chindia Târgoviște a fost penalizat cu două puncte, pentru că nu a plătit ceva restanțe financiare (n.m.- vreo câteva zeci de mii de euro), către fostul goalkeeper, Cătălin Căbuz, decizia a fost schimbată, de către aceași for care sancționase inițial clubul târgoviștean, respectiv Federația Română de Fotbal (FRF), prin Comisia de Disciplină a acestui organism.

Vezi, mai jos, postarea Valahia Media, din spațiul facebook, din data de 18 octombrie, cu privire la depunctarea echipei:

Conform unui anunț publicat, momentan, doar de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), în data de 25 octombrie:

Sursa foto:lpf.ro

Întrunită miercuri, 25 octombrie 2023, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a luat următoarele hotărâri:

AFC Chindia Târgoviște vs. Căbuz Cătălin Vasile

 – Revizuire împotriva încheierii din 18.10.2023, pronunțată în dosarul nr. 18/CDE/2023 – În temeiul art. 121 alin.1 din RD, admite cererea de revizuire și dispune anularea încheierii din 18.10.2023, pronunțată în dosarul 18/CDE/2023.

Sursa informației

Practic, așa cum se arată și intr-o postare de facebook a site-ului db-sport.ro, articolul invocat în decizia FRF (n.m.cea din 25 octombrie) face referire la dovezi sau hotărâri ce nu au putut fi prezentate la momentul luării hotărârii inițiale, care fac ca înteaga speță să fie schimbată. Ca și decizia.

În “traducere” liberă: După ce clubul Chindia a “uitat” de deciziile obligatorii, din conflictul financiar cu Cătălin Căbuz, iar FRF a ajuns la momentul final, în care, conform regulamentelor, a aplicat sancțiunea depunctării, pentru Chindia, s-a trezit și partea încriminată, respectiv Chindia Târgoviște.

Cum în aceiași zi a sancționarii cu depunctarea (n.m.– conform unor surse) clubului târgoviștean, oficialii Chindiei au achitat restanța financiară către Cătalin Căbuz, și astfel, practic, conflictul între părți nu mai exista, s-a ajuns la momentul 25 octombrie, cel cu întoarcerea punctelor, către Chindia.

Foto: Anunțul transferului lui Catălin Căbuz la CFR Cluj (de la Chindia), în iunie 2023

Pentru ca sancțiunea FRF, cu depunctarea, să fie întoarsă (cum s-a întâmplat în data de 25 octombrie) a fost necesar ca ambele părți din conflict să pice la un acord, în care să notifice forul judecător (FRF, în cazul de față) că acest conflict fusese stins anterior momentului luării deciziei depunctării (cu alte cuvinte, Căbuz a fost plătit de către cei de la Chindia înainte de 18 octombrie), doar că, părțile, într-un fel sau altul, au uitat sau nu au putut să notifice FRF, până la momentul 18 octombrie. Cam ca la filmele cu gangsteri americani, când mafioții plătesc martorii să își retragă plângerile din justiție (sau îi forțează ,în vreun fel, să procedeze astfel). Că în cazul Căbuz versus Chindia nu este cazut de așa ceva nu încape îndoială, fiind, cel mai probabil, vorba doar de o înțelegere între părți, pentru a închide amiabil un conflict, unul ce era doar financiar, până la urmă. Și, în concluzie, în cazul efectuării plăților salariale restante, niciuna din părți neavând ceva de căștigat, în urma depunctării celor de la Chindia.

Pentru Chindia, veștile bune se opresc aici. Asta pentru că, dincolo de considerațiile sportive, din urmă vin alte, și alte, datorii, precum și termene limită de plată. Pe lista și așa lungă a litigiilor judecate de FRF, s-au mai alăturat, de curând, Sergiu Buș și Marco Dulca. De fiecare dată fiiind vorba de zeci de mii de euro. Zestrea de puncte, obținute de Chindia, în liga secundă, și așa “firavă” (n.mdin nou 13, după anularea depunctării), fiind în pericol “să intre la apă”, chiar foarte curând, din aceleași condiderente pentru care a fost aplicată sancțiunea inițială, cea cu depunctarea. Cele ce țin de neonorarea obligațiilor financiare ale clubului., către foștii săi angajați.

În ceea ce privește deciziile luate de FRF, de tipul “azi îi depunctăm, mâine le dăm punctele înapoi”, ce-ar mai fi de spus? Poate doar ca seamănă, până la identitate, cu ce se întâmplă în fotbalul românesc, de ceva vreme, un sport din care seriozitatea, rigoarea și sportivitatea au dispărut de mult.

Un sport ce ar trebui să poarte numele, în România, cel mai probabil, de : Cum să ne furăm căciula!

Foto articol: Stadion “Eugen Popescu”, Târgoviște ( Chindia-Voluntari), 19 mai 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *