România : Un întreg mai “eșuat” de la o zi la alta. Dâmbovița, cea mai “scufundată” parte a întregului?!

O simplă rememorare a câtorva, să le spunem așa, “evenimente”, din ultimele zile, ar îndreptăți pe oricine să poată afirma că, din multe puncte de vedere, România este un stat, dacă nu eșuat de-a dreptul, cel puțin ajuns în punctul în care “barca ia apă mai mult decât putem arunca noi, pasagerii temporari ai ambarcațiunii, peste bord”. O lume sufocată de propria neputință și de tare sociale fără număr, unele la a căror vindecare deplină aproape nici măcar nu îndrăznim să sperăm.

Un “Doamne ferește de mai rău!” este tot ce a mai rămas în rucsacul de drum lung, împachetat cu ceva vreme în urmă de o Românie pornită pe calea unei democrații, cea a Lumii Libere, cum ne place să spunem, una pe care, însă, se pare că nu am înțeles-o pe deplin niciodată.

Exagerări? Oare?

Captură site-ul Poliției Române ( most wanted_ cei mai urmăriți)

Păi, să stăm strâmb și să judecăm drept: România este mai mult țara lui Ionel Arsene, baronul PSD de la Neamț (președinte al CJ Neamț și al PSD Neamț) ce, condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de temniță, pentru fapte de corupție, pleacă, cu doar câteva zile înainte de sentința definitivă, în concediu prelungit (eventual “for a life time”) în Italia (nu îl întreabă nimeni, de nimic), iar acum figurează la categoria “most wanted” a Poliției Române, ca și mulți alții, plecați în țări mai “însorite”, de unde n-au mai revenit vreodată pentru a suporta rigorile legii.

Sursa foto: Postări Facebook ( 1-8 martie 2023); Comișani jud. Dâmbovița

Tot România este și țara unde un primar dâmbovițean se duce să împartă cadouri alegătoarelor, de 1 sau 8 martie, în 2023, dar întinzându-le mâna, supuselor sale, spre ai fi sărutată, într-un gest de faron sau cel puțin stâpân de sclavi din Evul Mediu cel mai negru posibil al Omenirii. Nici măcar nu este considerat ceva nelalocul lui în acest gest. Ba din contră, a fost, o bucată de vreme, motiv de mândrie personal-partinică, în spațiul rețelelor de socializare, iar poza primarului dâmbovițean, ce să vezi, tot social-democrat, trona la loc de cinste, între “valuri” de aprecieri politice.

Sursa foto: Colaj de ilustrare a articolului Valahia Media, privitor la copilul problemă de la Târgoviște, mutat acum la Școla de la Valea Vaievozilor

Tot România este și locul unde, în Dâmbovița mai exact, un copil a ajuns să învețe singur într-o școală în care, în vremuri mai normale, învățau 150 de copii. Asta după ce s-a încercat, de către cei ce au puterea de a face acest lucru, a se ascunde mult prea multele carențe ale unui sistem aflat în pragul colapsului. Cel educațional românesc. Pentru că, nu-i așa, de fapt : “Țara te vrea prost!”

România este țara unde numărul celor ce se droghează și apoi se urcă la volan va ajunge, probabil, să îl depășească pe cele al celor ce nu iau niciun stimulent pentru a șofa. Doar în câteva ore, la Târgoviște, la un control de rutină să spunem, două persoane au picat drog test-ul.

Imagine cu un caracter ilustrativ

La data de 9 martie a.c., în jurul orei 13:07, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat, pe strada Petru Cercel, din municipiul Târgoviște, un bărbat, de 31 de ani, din Voluntari, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși ar fi consumat substanțe psihoactive.

De asemenea, în aceeași zi, polițiștii Biroului Rutier au surprins, pe strada Laminorului, un alt bărbat, de 43 de ani, din Ciorani, în timp ce ar fi condus un autoturism fiind sub influența unor substanțe psihoactive.

Ambii bărbați au fost conduși la spital pentru recoltarea unor probe biologice. Față de aceștia a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

Comunicat de presă IPJ Dâmbovița

Tot România este și țara unde minorii de doar 14 ani fură mașini , se urcă la volan și accidentează alte persoane, pe drum. Tot în Dâmbovița ( pe DJ 702 A, localitatea Voia) s-a întâmplat cel mai recent caz. De reținut că nu este singurul de acest fel. este doar cel mai recent.

Polițiștii au constatat că o minoră, în vârstă de 16 ani, din Voia, ar fi fost acroșată de un autoturism, iar conducătorul auto ar fi părăsit locul producerii accidentului rutier. Victima a fost transportată la spital, fiind rănită ușor.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că persoana care ar fi condus autoturismul ar fi un minor de 14 ani. Acesta ar fi sustras autoturismul din curtea bunicii și, ulterior, l-ar fi condus pe drumul județean 702A, deși nu deținea permis de conducere.

Comunicat de presă IPJ Dâmbovița, din data de 10 martie 2023.

Cu un trecut cel puțin gri și cu un prezent ce nu dă semne prea viguroase de speranță, ba din contră, viitorul pare unul al eșecului social generalizat. O lume fără principii, fără educație, chiar fără cei 7 ani de-acasă. O lume fără valori reale, fără repere și care nu valorizează decât, eventual, grobianismul, arivismul fără scupule și dictatorii de tinichea, din te miri ce colțuri prăfuite ale provinciei. O lume în care “Las-o, mă, că merge așa!” este unicul principiu acceptabil și recognoscibil la nivel macrosocial. Așadar, o lume ce pare că este aproape de punctul în care va eșua complet, pe țărmul neputinței de a își găsi salvarea în sine însăși. Dacă nu cumva a făcut-o deja.

1 Reply to “România : Un întreg mai “eșuat” de la o zi la alta. Dâmbovița, cea mai “scufundată” parte a întregului?!”

  1. trist articol, păcat că-i veridic 🙁
    eu nu consider țara asta în care viețuiesc că este eșuată
    mai de grabă tîrîtă de aliați să nu pice în cap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *