Incompetența distruge vieți! Copilul problemă de la Târgoviște învață singur în Școala de la Valea Voievozilor!

Cazul copilului problemă de la Târgoviște, mutat deja din două școli, din cauza problemelor de comportare socială pe care le-a manifestat, a devenit aproape emblematic, pentru sistemul de educație din România. Unul eminamente confiscat de politic, un politic, cel românesc, ce dovedește că are doar “abilitatea” de a numi la conducerea sistemului exact oamenii ce duc la ruina acestuia. Incapabili de a reacționa și a lua niște decizii, fără aprobarea Partidului, persoane ce, pentru a-și păstra postul, sacrifică orice, principii, norme, oameni și, în general, cam tot ce se poate a fi sacrificat, în numele câștigului partinic și al intereselor de grup.

Protest părinți în față DGASPC Dâmbovița (sursa colaj foto- Facebook)

Deja, despre copilul de 9-10 de ani de la Târgoviște ( toate detaliile aici- Valahia Media), ce a fost mutat de la două școli din Târgoviște (n.m.: – două dintre cele mai bine cotate unități de învățământ din Târgoviște) și care a ajuns în mediul rural ( detalii aici, Valahia Media, despre ultima mutare) se vorbește la nivel național, din ce în ce mai multă lume conștientizând că este vorba despre o problemă sistemică, mai mult decât poate fi vorba de o problemă punctuală, locală. Gestionarea problemei punctuale din Dâmbovița, totuși, de către cei responsabili și care au abilitate să facă ceva, se poate spune că este un eșec de proporții. Cei responsabili, începând cu IȘJ, conducerile școlilor pe unde a fost plimbat copilul, DGASPC-ul, DAS-ul și terminând cu părinții implicați, nu își asumă vreo responsabilitate pentru situația actuală. “Noi, nu am greșit cu nimic, am făcut tot ceea ce este legal posibil” este scuza folosită ca o marotă, de aproape toată lumea.

Astfel că, în lipsa oricărei asumări și a unei soluții coerente, cu adevărat viabile pentru a socoti și o posibilă rezolvare a problemei, într-un viitor apropiat, copilul ( n.m. cel mai probabil, el este cel mai puțin vinovat, in toată această poveste, fiind mai curând o victimă a unui sistem obișnuit doar să ascundă mizeria sub preș, pentru a nu suferi politic) a ajuns să învețe singur într-o unitate de învățămând ce găzduia până de curând 150 de elevi.

Școala din Valea Voievozilor, reabilitată în anul 2020

Părinții copiilor de la Școala din Valea Voievozilor refuză să își mai trimită copii la școlă, după ce elevul problemă de la Târgoviște a fost mutat, de IȘJ Dâmbovița, la Răzvad ( școala din Valea Voievozilor). O decizie ce a fost comunicată doar post factum și celor ce aveau copii la Școla din Valea Voievozilor.

Copilul a fost apoi transferat, la solicitarea părinților, prin decizia Inspectoratului Școlar Dâmbovița, la școala din Valea Voievozilor, unde de luni, 6 martie, a început orele. Elevul a fost singur în școală, iar învățătoarea sa i-a predat doar lui, potrivit surselor noastre. În clasa sa sunt 11 elevi înscriși, însă nemulțumirea părinților a luat amploare la nivel de școală. Părinții tuturor elevilor din școală au constituit un grup și au anunțat că refuză să aducă la școală copiii, de teamă să nu fie agresați de acest elev. Nici marți, nici un alt elev nu a venit la ore.

Sursa: edupedu.ro
Scoala debut-Valahia Media

Consiliul reprezentativ al Părinților din Școala Valea Voievozilor a fost convocat de către conducerea școlii la o ședință, joi, 9 martie, unde vor fi prezenți un reprezentant al IȘJ Dâmbovița, unul de la CJRAE Dâmbovița și unul de la DGASPC Dâmbovița. De asemenea un protest al părinților de la Școala din Valea Voievozilor are loc , tot în data de 9 martie, în față Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

După zeci de ani în care astfel de cazuri (n.m.- este evident că nu este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva sau similar cu acest caz) au fost tratate cu lejeritate, iar mai mereu soluția, unica soluție, a fost mutarea problemei într-o periferie socială, adică acolo unde nu intră și nu iese nimic, cu alte cuvinte în “gărurile negre” ale sistemului educațional românesc, este evident că o reacție socială, cu proteste și contestări, precum cea din 2023, din Dâmbovița, nu era așteptată.

Sala de clasă din Școala din Valea Voievozilor (reinaugurarea din 2020, după reabilitare)

Asta pentru că s-a sperat (în sistem) că neantizarea spiritului civic a fost realizată. Din fericire, nu este așa, iar miza, din multe puncte de vedere, a ceea ce se întâmplă în Dâmbovița, adică un județ confiscat politic, ca și altele, excede cazul punctual al acestui copil. Semnalul de alarmă a fost tras. Rămâne de văzut care vor fi consecințele, într-o lume în care nimeni nu își asumă nimic, iar “România Educată!” rămâne doar un slogan, de-a dreptul absurd, când este privit în oglinda realității.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *