Chindia-Voluntari 1-1. Sezon regular mai slab, pentru dâmbovițeni, decât precedentul

Chindia a încheiat fără victorie ultima partidă disputată în cadrul sezonului regular,din prima ligă de fotbal (Superliga). Într-o partidă disputată pe teren propriu, dar tot la Ploiești, Chindia și Voluntari, partenere de întrecere și în play-out-ul ce urmează, au încheiat la egalitate ( scor 1-1), un meci ce a contat pentru etapa cu numărul 30, a campionatului ( goluri marcate de Cooper, min. 71, pentru Chindia, și Damașcan, min. 15, pentru oaspeți).

Clasament final de sezon regular 2022-2023 ;Chindia este pe 12, cu 32 de puncte ( 3 puncte în ultimele 5 meciuri)

Chindia încheie pe locul 12 (din 16 echipe) adică exact la un loc distanță de zona cu adevărat fierbinte a clasamentului (n.m.: locurile 13-14 merg la barajul de evitare a retrogradării, la final de play-out), poziția fiind, din păcate, mai slabă decât cea din sezonul precedent ( n.m.– în sezonul 2021-2022, Chindia încheia sezonul regular pe locul 11, cu un total de 35 de puncte, mai mult cu 3 puncte, adică o victorie, decât în actualul sezon).

Final de sezon regular 2021-2022, Chindia este pe 11, cu 35 de puncte ( 7 puncte în ultimele 5 meciuri)

Din această perspectivă, cea a locului în clasament, și ținând cont de dramatismul sezonului precedent (detalii aici, Valahia Media), când Chindia a fost la câteva minute distanță de retrogradare, se poate spune că play-out-ul ce urmează va fi unul de foc pentru dâmbovițeni.

Chindia-Voluntari ( 13 martie 2023) /Sursa foto: AFC Chindia Târgoviște/ facebook

În plus, se încheie, acum, exact 4 sezone de când târgoviștenii nu au mai evoluat la Târgoviște, în fața propriilor suporteri. Adică tot atâtea câte s-au scurs de la revenirea în prima ligă a fotbalului românesc.

Stadion “Eugen Popescu” Târgoviște , anul 2018
Stadion “Eugen Popescu” Târgoviște , 8 martie 2023

Există, tot din păcate, posibilitatea ca dâmbovițenii să bifeze un trist record: Niciun meci în fața propriilor suporteri, în orașul de reședință, trecut și în titulatură, pe toată perioada existenței în primul eșalon. Și nu un sezon-două, ci chiar timp de 4 sezone. Cu alte cuvinte, șanse, măcar teoretic, ca, până la final de lună mai 2023, Chindia tot să nu dispute măcar un meci la Târgoviște. Cum, tot teoretic, există posibilitatea ca dâmbovițenii să retrogradeze. Chiar și direct.

Clasament comparat ( sezon regular) pentru sezoanele 2021-2022 și 2022-2023

Echipa lui Toni Petrea este în pierdere evidentă de viteză, dovadă fiind cele 6 meciuri consecutive fără victorie. Adică ultimele partide din acest sezon regular. Unul ce, deși nu părea, este mai slab decât cel precedent, pentru dâmbovițeni ( vezi foto mai sus comparație clasament).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *