România eșuată! Locul 3 în lume la decese covid-19 (după Bahamas și Grenada)! Penultimul loc la vaccinare (Europa). Medic România: “Un tsunami, n-am mai văzut așa ceva!”

Aproape că nu ar mai fi nimic de adăugat. Cifrele spun totul. România este un stat eșuat, iar românii sunt sacrificați, de un sistem politic bolnav si o clasă politică iresponsabilă, pe altarul unei boli pe care mulți o neagă chiar și acum, adică în momentul în care România a devenit epicentrul covid-19 la nivel european (cel puțin)

Incidență covid 19, România, 11 octombrie 2021

Iată datele, pentru cine mai are dubii:

România a depășit Bulgaria la numărul de decese covid-19, în ultimele 7 zile, iar acum se află pe primul loc în Europa, la acest capitol. România ajuns la o rată a deceselor covid-19 de 14,01/ 1 milion de locuitori (în data de 10 octombrie), față de Bulgaria, care este “pe locul 2”, cu 12,8 decese/ 1 mil.locuitori. În lume, în fața României, sunt doar două țări, la acest nedorit capitol și clasament, respectiv Grenada (25,28) și Bahamas (20.52) Toate detalii aici.

În ceea ce privește vaccinarea, în România, se “urlă”, în continuare, pe străzi, că vaccinarea ucide, în egală măsură că medicii sunt criminali. 47% din populația lumii este vaccinată ( vezi mai sus), în condițiile în care nu fiecare țară din acestă lume a avut încă aces la vaccin. 6,5 miliarde de doze și peste 3 miliarde de oameni sunt vaccinați, iar România refuză cu îndărătnicie orice vaccin, pentru că… știe mai bine.

Vaccinare Europa (

În Europa ( detalii aici) s-a ajuns la peste 75% din populație deja vaccinată, doar România și Bulgaria fiind la procente de sub 35%. România având 34,1% din populatie vaccinată ( doar Bulgaria stă mai rău).

Și mai concret

Hartă vaccinare anti covid-19 județ Dâmbovița ( 5 octombrie 2021)

Spre exemplu, în Dâmbovița procentul maximal de vaccinare este în jurul a 37% din populația unei localități (Pucioasa și Brănești) (pentru toate detaliile click aici și aici). La Târgoviște doar aproximativ 33,5% din populație este vaccinată ( date aferente zilei de 5 octombrie 2021, si calculat la 91.000 de locuitori, un număr totuși nerealist, prin faptul că sunt mai puțini locuitori ). Asta în condițiile în care în localitațile rurare, în special în sudul județului Dâmbovița,situația este catastrofală. La Cojasca ( comună mare ,cu peste 5000 de locuitori și populație majoritar de etnie romă) vaccinarea este în proporție de 2,99% (una dintre cele mai mici rate de vaccinare din țară).

Boala, alt exemplu

În Prahova spre exemplu ( vezi mai sus), în data de 10 octombrie, rata de pozitivare a testelor ajunsese la 42%, ceea ce echivalează cu un adevărat dezastru medical (situația se regăsește în multe locuri din țară, exemplul de la Prahova fiind concludet pentru că aveau și ce să numere, adică fac și teste, spre deosebire de alte județe din țară unde statistica este aproape exclusiv făcută prin contabilizarea cazurilor grave, adică pacienți deja bolnavi ,ce se prezinta la spital când deja le este foarte rău, poate prea rău pentru a mai avea o șanșă).

Foto- Pacient covid mutat de la Târgoviste în alt loc din țară , din cauza că nu mai sunt locuri (11 octombrie 2021)

În spitale situația este de-a dreptul disperată, în multe locuri din țară:

Spital Pantelimon, secție covid ( 10 octombrie 2021)

Am lucrat 25 de ani în Reanimarea Spitalului Universitar din București, care este un spital de primă linie, cu politraume, cu urgențe mari obstreticale, neurochirurgicale, absolut de tot felul.Dar o perioadă în care să trebuiască să tratăm pacienți cu insuficiență respiratorie severă cu particularitățile insuficienței respiratorii din toate formele mutante de Covid care au fost în fiecare val, la intensitatea aceasta și cu gravitatea aceasta, nu, nu am avut așa ceva.

Declarație dr. Elena Copaciu, medic ATI la Institutul Matei Balș. din București ( sursa spotmedia.ro)

Pacienții sunt îngrijiți deja pa holurile spitalelor, iar în ATI nu mai sunt locuri disponibile, chiar dacă se crează zilnic locuri noi, iar numărul deceselor este considerabil. România a pierdut lupta cu covid-19 iar asta se vede si din faptul ca deja autoritațile cer ajutor internațional.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în şedinţa de astăzi, 11 octombrie, Hotărârea numarul 84 privind aprobarea solicitării de asistenţă internaţională pentru asigurarea produselor de strictă necesitate în tratarea pacienţilor cu forme severe şi critice de COVID -19 prin intermediul Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro- Atlantic Disaster Response Coordination Centre)”, a transmis, luni, CNSU.

Autorităţile anunţă că unităţile sanitare publice ”se confruntă cu nevoia acută de asigurare a medicaţiei necesare pentru tratarea pacienţilor cu forme critice şi severe de COVID-19 şi în special a imunomodulatorului Tocilizumabum”.  ( pentru detalii complete click download, mai jos)

Ar mai fi ceva de spus…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *