Profesiune de credință-Istoria fotbalului târgoviștean

Mi-am făcut timp și am reușit, sper, să reîmprospătez o rubrică peste care s-a așternut, pe nedrept, praful virtual. “Doar de o carte să-ți mai spun” vă propune, așadar, nu o carte în sensul tradițional al definiției, cel în care cerneala adulmecată, precum aroma unei cafele bune, îi hrănește pe împătimiții lecturii, în aceiași măsură în care cuvântul scris produce efectul “psihoactiv”, iubitorilor de mărturii scrise. Nu, de această dată îndrăznesc să vă propun un blog, o mărturie a unui împătimit al cuvântului scris (n.m. pe care îndrăznesc să îl numesc Prieten), despre un secol de istorie. Istorie târgovișteană și a fotbalului, în cazul de față.

1918-2018,un secol de fotbal la Targoviste,dar cursul istoriei cu balonul rotund a continuat glorios cu un campionat istoric,2018-2019,incheiat cu a cincea promovare a unei echipe a urbei in elita,dupa cele din 1961,1977,1981 si 1996.Noua Chindie a reusit performanta de a fi campioana a Ligii a 2 a, devansand formatii cu traditie precum Universitatea Cluj Napoca,Petrolul Ploiesti.U.T.Arad si F.C.Arges.Revenind la anul 2018.
Editia revazuta si adaugita a lucrarii ,,Fotbal sub Turnul Chindiei” in 3 volume aparea cu un P.S. foarte interesant si anume ca istoria nu sta in loc si va continua cu volumul al patrulea.Care a si aparut, deocamdata in conditii moderne,de blog.astfel ca fanii targovisteni si nu numai sunt la un click distanta pe google de ,,Fotbal sub Turnul Chindiei-
Blogger.com.“Mai intai,asa cum e normal in scurgerea ireversibila a timpului si intr o cronologie corecta puteti citi un rezumat de efect a trilogiei ce cuprinde secolul de fotbal trecut din 1918 pana in 2018,pentru ca dupa aceea,la sfarsit de pagina,jos,va asteapta Fotbal sub Turnul Chindiei-volumul IV ,,Noua Chindie”-capitolul 40,,Minunea s a implinit de Paste”,care consemneaza campionatul 2018-2019 in care Chindia a intrat in Liga I, Vor urma intimplarile din a zecea editie de prima divizie a Targovistei,disputata acasa la 50 de kilometri, la Ploiesti in conditiile in care sub Turn va aparea o baza sportiva extraordinara pe amplasamentul  batranului stadion inaugurat in 1949,cu 70 de ani in urma.Ce va urma? Noi am vrea apoi si alte campionate tot in Liga I, incepand cu toamna anului 2020, jucate pe noul ,,Eugen Popescu” de sub Turnul Chindiei.Volumul al patrulea se scrie in timp real si se vizioneaza instantaneu,pe telefonul mobil si/sau calculator, pe ,,Fotbal sub Turnul Chindiei-Blogger.com” dar va putea fi citit in final si pe hartie,in galaxia Gutenberg.careia noua tehnologie ultramoderna ii va permite, suntem siguri,sa detina in continuare,peste secole un loc distinct.Este obligatoriu ca lucrarea trebuie sa ramana posteritatii si in forma clasica,la cititori si in bibliotecile din Romania.

Am redat, în pasajul anterior, exact cuvintele autorului, Gabriel Degeratu. Dacă am reușit să vă trezesc curiozitatea (dar chiar și în cazul în care nu am reușit) recomand măcar un click aici Fotbal sub Turnul Chindiei -volumul patru. Pentru iubitorii de fotbal, dar nu numai pentru ei, s-ar putea să fie o surpriză. Plăcută, cred eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *