Crimă cu premeditare, la Târgoviște.Interesează pe cineva?

La Târgoviște, probabil că nu numai aici, se produce o crimă cu premeditare. Cu riscul de a mă hazarda în folosirea de cuvinte mari pot spune că vorbim chiar de un genocid programatic. Evident că, dincolo de cuvinte, pentru că este vorba de o violență lentă, aproape nimeni nu este interesat a afla adevărul. Oricum acesta ar avea prea multe fațete iar despicarea firului în patru sau îndepărtarea norului de fum (nu întâmplătoare metafora) ar da mari bătăi de cap multora.

Combinatul de Oțeluri Speciale (COS Târgoviște) a ajuns să fie, în momentul de față, criminalul despre care am făcut vorbire în titlul acestei luări de poziție. Înainte de explicații câteva secunde de filmare. Urmăriți atent (nu durează mult).

Înregistrările anterioare sunt din data de 16 octombrie 2019. Vă asigur că imagini asemănătoare se pot regăsi cu o frecvență mai mult decât îngrijorătoare, pentru cineva interesat, pe tot parcursul anului 2019. Da, este vorba de poluare. Mai periculoasă decât orice a fost vreodată până acum. Asta pentru că cei de la COS Târgoviște își trăiesc,probabil, ultimele clipe de existență, ca entitate juridică. De la miile de salariați (11.000 în 1990) mai sunt doar câteva sute. Societatea este în insolvență din 2013. În plus, a fost demolată și vândută pe bucăți, de patronii ruși, din momentul de față. Pentru conformitate, iată dovada vânzării:

Dovada,unde-i dovada…

Anunțuri licitație vânzare bunuri COS Târgoviște, 10 ședințe doar în 2019(subliniat roșu)

Anunțurile sunt publicate chiar pe site-ul oficial al companiei. Episoadele de poluare prezentate mai devreme nu au fost chair nebăgate în seamă.

În data de 17.02.2019, la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște a avut loc un incident de mediu care a generat o poluare atmosferică semnificativă. Întrucât societatea era, deja, monitorizată de comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița, aceștia au desfășurat un nou control la societatea respectivă, pentru verificarea condițiilor în care s-a produs poluarea.
„Acțiunea de control, finalizată în 22.02.2019, a relevat faptul că incidentul s-a produs în urma unei defecțiuni tehnice care a survenit la instalația de desprăfuire Techint. Ca urmare a acestei defecțiuni, instalația de desprăfuire a cuptorului EBT nu a mai funcționat în parametrii normali, fapt ce a condus la emisii semnificative de pulberi în atmosferă (sub forma de emisii difuze). COS Târgoviște SA a notificat Garda Națională de Mediu – CJ Dâmbovița și Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița după 24 ore de la producerea incidentului, fapt care reprezintă încalcărea prevederilor Autorizației Integrate de Mediu nr. 5/18.02.2013. Potrivit măsurii stabilite de comisarii GNM, în timpul unui control anterior, „orice avarie, accident/incident de mediu, opriri/porniri ale instalațiilor care au legătură cu mediul, vor fi anunțate la GNM – CJ Dâmbovița și APM Dâmbovița, în termen de maxim o oră de la producere”

Amenda primită a fost de 150.000 de lei. Că au platit sau nu are mai puțină importanță, poluarea continuă la Târgoviște. În ultima vreme s-a intensificat, de parcă cineva ar vrea să verse tot răul unor decenii întregi, în capul celor ce au asistat, poate nepăsători, la distrugerea COS Târgoviște. Nu-i așa că nu ați auzit vreodată pe cineva să vă vorbească depre asta? Dintre cei ce ar putea să oprească răul, evident. “Le pasă, dar nu au ce să facă.” Ei aș. Hai să ne mai gândim un pic…

P.S.

Între timp crima, “genocidul programatic”, continuă, la Târgoviște. Tic-tac, tic-tac! Cine-i următorul? Nu-i așa că nu interesază pe nimeni? Sau…

5 Replies to “Crimă cu premeditare, la Târgoviște.Interesează pe cineva?”

  1. Felicitări pt inițiativa de a scrie despre acest subiect de care fuge toată lumea: presa, politicienii, simpli cetățeni . Am sesizat Garda de Mediu de nenumărate ori, răspunsul fiind întotdeauna : Poluare in limite normale! Despre mirosul înțepător din momentul eliberării fumului alb, pozele nu pot spune nimic, din păcate!

  2. Si astazi, 17.10. a fost deasemenea un aer greu respirabil, din zona Bulevardului Castanilor pana spre liceul de muzica. Am transmis o sesizare catre garda de mediu insa nu cred ca se va face mare lucru, avand deja o experienta neplacuta cu acesti domni de la Dambovita, ancorati in prietenii favorabile doar lor. La o sesizare despre faptul ca un vecin deverseaza dorhotul de prune pe terenul meu, comisarul imi spune verbal ca acest rezid se considera ingrasamant natural. L-am intrebat daca nu vrea 2-3 tone de ingrasamant din asta pe gazon si a tacut. Daca se mobilizeaza populatia impotriva acestor rusi care nu dau 2 bani pe sanatatea noastra, sigur putem misca ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *