Poveste fără sfârșit!? Bălteni (jud.DB) – Sute de mascați au intervenit, din nou (14 aprilie 2022), pentru rezolvarea problemelor din localitate

A fost , iarăși, descindere ca la război, în comuna dâmbovițeană Conțești (satul Bălteni, locuit de o numeroasă comunitate rromă), în data de 14 aprilie 2022. Problemele, de la Bălteni, sunt atât de multe și atât de vechi, încât descinderea, din aprilie 2022, poate fi considerată doar un episod dintr-un serial ce pare fără sfârșit, unul în care rezolvarea problemei este anunțată, aproape de fiecare dată, pentru ca mai apoi acestea, probleme, să reapară, parcă și mai acut.

Sursa foto- captură protv.ro

Iată, pe scurt, episodul din 14 aprilie 2022 (deocamdată incomplet, rezultatul nefiind comunicat oficial, moementan), iar la finalul articolului câteva link-uri către alte “episoade” ale serialului Bălteni-România, o lume de Ev Mediu, în secolul 21.

Comunicat IPJ Dâmbovița:

“În această dimineață, 14 aprilie, 120 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, împreună cu 22 de comisari de la Garda de Mediu și 90 de jandarmii, desfășoară o acțiune în cadrul campaniei „Curațăm România”.

Obiectivul activității constă în prevenirea poluării mediului înconjurător și sancționarea persoanelor identificate că nu respectă normele legale în vigoare, prin dezmembrarea și incendierea elementelor de caroserie ale autovehiculelor.

Controale vor fi efectuate la 12 agenți economici, care au ca obiect de activitate colectarea deșeurilor feroase/neferoase, din comuna Contești, sat Bălteni, județul Dâmbovița.

De asemenea, activitatea vizează identificarea persoanelor care sunt racordate ilegal la rețeaua de energie electrică, la controale participând reprezentanții unei societăți de distribuție a energiei electrice.

Au transmis reprezentanții IPJ Dâmbovița.

Comunicare Garda de Mediu Dâmbovița

Control în Bălteni, raiul arderilor ilegale din Dâmbovița. 120 polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, din care 9 grupe SAS, 90 de jandarmi de la Jandarmeria Dâmbovița și Jandarmetia Prahova, Serviciile Economic și Criminalistic și echipe de control ale Comisariatului Dâmbovița si Comisariatului General al Gărzii Naționale de Mediu, precum si echipe de intervenție ale distribuitorului de energie verifică modul în care sunt respectate autorizatile de mediu, de către persoanele fizice autorizate din localitate și, respectiv, anulează branșările ilegale la energie electrică.

De la fața locului

Chiar dacă nu este, momentan, făcut un bilanț al descinderii, se pare că 24 de societăți comerciale din localitate au fost sancționate,amenințate chiar cu închiderea, pentru arderi ilegale de deșeuri ( acțiune ce, de curând a devenit infracțiune și se poate pedepsi cu închisoarea).

Arderi ilegale Bălteni ( martie 2022)

“Ei și, știam că se face închisoare”, spun ce-i vizați. “Am crezut că a venit Putin!” spune o “antreprenoare” locală. “Nu-i așa de rău că ardem si noi câtva cauciucuri”, spun alți localnici.

Nu se întâmplă nimic, că dăm foc vegetației uscate, luăm și noi puțin curent gratis de la stat, de ce să plătim, că suntem săraci, etc sunt alte dintre părerile exprimate de localniciii de la Bălteni, de-a lungul timpului.

Ar mai fi ceva de adăugat? Poate doar că, indiferent de bilanțul acțiunii din 14 aprilie 2022, vor urma și altele, generate de aceleași motive, atâta timp cât problemele de substanță vor rămâne aceleași, la Bălteni.

Iată, după cum promiteam, câteva dovezi precedente, din spațiul Valahia Media.

Susține Valahia Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *