Conțești (Bălteni, jud. DB): O scrisoare deschisă, doi politicieni și o realitate românească… din “altă lume”

În urmă cu doar două zile primeam ( în contul de email) o informare, o scrisoare deschisă cum este denumită, de la un cabinet parlamentar ( al senatorului USR-Plus, de Dâmbovița, Ion-Dragoș-Popescu). În respectiva scrisoare ( un fel de interpelare parlamentară, adresată primarului comunei dâmbovițene Conțești) se constata, și se cereau urgent reacții, că la Conțești, mai bine spus în satul Bălteni, al respectivei comune ( un sat de altfel “celebru”), s-ar fi localizat centrul poluării și infracționalității din România:

(…)Este o rușine pentru dâmbovițeni ca toți cei care trec prin zonă, pe un drum național, să vadă în mod constant arderile ilegale.(…)Nu este corect ca primăriile să achite amenzi din banii tuturor contribuabililor pentru faptele unor cetățeni care ar putea fi împiedicați să exercite practici ilegale și dăunătoare pentru comunitate.

Pentru întregul document ( scrisoare) click download, mai jos:

Sursa foto Octavian Berceanu/ Fecebook ( Octavian Berceanu si Dragoș Popesvcu, la Bălteni, în 3 noiembrie 2021)

Cum, inițial, nu am considerat important a mai prezenta un document în care “acuzatorul”, chiar dacă îndreptățit, nu are nimic de adus în prim-plan ( eventual și niște soluții la o problemă reală) și își face practic doar o campanie electorală, nu am marjat la ideea de a publica reacția parlamentară, legat de fenomenul Bălteni ( voi arăta mai jos de ce un “fenomen”). Totuși, 24 de ore mai târziu, un coleg al parlamentarului dâmbovițean, fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, publica, pe contul personal de facebook, o reacție despre o descindere a sa, alături de senatorul dâmbovițean, chiar la Conțești, în Dâmbovița. Berceanu amintește și de faptul că la descindere a fost însoțit și de primarul localității, cel acuzat că nu face nimic, în interpelarea parlamentară amintită mai sus. Iată ce spune Berceanu, amintind nici mai mult nici mai puțin de “crima organizată” ce și-a făcut sediu și la Conțești-Bălteni, în Dâmbovița:

Cel mai probabil, Berceanu are dreptate. Fostul șef al Gărzii de Mediu ( rămas fără post, în războiul politic PNL-USR, ce a dus România în prăpastia actuală, din toate punctele de vedere) uită câteva amănunte. La Conțești a participat, la una din încercările de “salubrizare” a zonei ,chiar el, dar din calitatea sa de reprezentat cu funcție și putere de decizie al statului român, nu mai departe de luna mai 2021 ( Nu in personam, ci prin subalternii de la Garda de Mediu, de atunci) .Iată un articol Valahia Media, din acea perioadă:

În al doilea rând, tot în postarea de pe facebook, amintită mai sus ( cea a lui Octavian Berceanu) se spune că la acțiunea de “constatare” de la Bălteni, din 3 noiembrie 2021, alături de fostul șef al Gărzii de Mediu, a participat și senatorul de Dâmbovița ( cel cu scrisoarea de interpelare) dar si primarul comunei Conțești. Cu alte cuvinte, scrisoarea, ce am ignorat-o inițial, este o inutilitate până la capăt, de vreme ce părțile, ce păreau în conflict, s-au întâlnit și au constatat împreună, la doar câteva ore distanță, de la publicarea respectivului document: Ce au rezolvat? Aici este problema, pentru că singurul răspuns este: NIMIC!

De fapt, nici de constatat nu au constatat mare lucru, decât ce știau de mult. Mai mult decât atât, deși toată lumea știe, nimeni nu face nimic concret pentru a rezolva situația. În afara câtorva amenzi, ce probabil că nici nu sunt plătite vreodată, la Conțești-Bălteni persistă o lume paralelă, cu toate regulile și normele valabile în societatea românescă, iar o soluție nu se grăbește nimeni să ia/adopte cu adevărat, pentru ca fenomentul să nu se extindă. Vorbiți, vorbe, domnilor politicieni!

Întrebări și solicitări de rezolvare a problemei au dreptul să facă cei ce nu au putere de decizie, nu cei care cer votul pentru a face ceva, odată ajunși în scaunele puterii.

Pentru cei care sunt mai puțin familiarizați cu fenomenul Bălteni iată, în doar câteva instantanee ale ultimului an, cam ce se întâmplă în acesta parte de România, din județul Dâmbovița:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *