De Dâmbovița: Poveste, cu și despre sport, de Paști. În trei “acte”.

Când scrii despre rateuri și eșecuri, din sport, nu te <aplaudă> nimeni. Nu câștigi nimic, ba îți mai iei și înjurături cât cuprinde. Omul, suporterul, fan-ul vrea să se bucure, se agață ca înecatul de “paiul” succesului altora, de parcă ar fi al lui tot meritul, așa că ești ori prost, ori masochist , dacă povestești altora ceva ce nu (le) place.

Din înțelepciunea “populară”, de an 2022

De obicei, în preajma sărbătorilor religioase singurul ce nu se oprește, adică nu-și ia zile libere de la programul anterior stabilit, este sportul. Cel de performanță, mai ales. Nu doar în România, mai peste tot în lume se întâmplă același lucru. Din această perspectivă, nici 2022 nu a făcut excepție, excluzând Ucraina, dar asta e o cu totul altă poveste.

Trei “actori”, din sportul dâmbovițean, au fost în prim-plan în ziua de dinaintea Sărbătorii Paștelui, la creștinii ortodocși. Așa că, măcar din perspectiva informației sportive, merită a fi menționat ce au reușit. De fapt, nu au prea reușit, dar cu speranța că vor reuși să “învie”, într-un viitor cât de cât tangibil, iată ce s-a întâmplat.

Chindia Târgoviște

Echipa de fotbal antrenată de Emil Săndoi a avut, din nou, ghinion, dacă ar fi cităm declarațiile antrenorului.

Chindia și UTA Arad s-au întâlnit, pe terenul echipei bănățene, într-un meci contând pentru etapa a 6-a a play-out-ului actualei editii a Ligii I de fotbal. Meciul a fost unul al ultimei șanse, în special pentru târgovișteni, pentru că, în eventualitatea unei victorii, cei de la Chindia mai puteau spera, obiectiv, în evitarea clasării pe un loc de baraj. Din păcate, pentru echipa lui Emil Săndoi, lucrurile au stat exact pe dos.

Sursa foto articol- AFC Chindia Târgoviște (Facebook)

Echipe trimise în teren:

UTA: 93. Fl. Iacob – 15. Vukcevici, 4. Benga, 3. Medimorec, 55. Șliakov – 5. Vorobjovas, 19. Batha, 20. Ubbink – 11. Laukzemis, 10. Miculescu, 17. Otele 
ANTRENOR: Ionuț Badea

CHINDIA: 33. Căbuz – 16. Butean, 6. P. Iacob, 22. Pițian, 15. C. Dinu – 98. Căpușă, 5. Celea, 4. Passaglia, 77. M. Șerban – 69. Chamed, 11. D. Florea 
ANTRENOR: Emil Săndoi

Uta-Chindia, 23 aprilie 2022 ( sursa foto-gsp.ro)

După un 0-0 la pauză, și 45 de minute de joc fără mari ocazii, în repriza secunda arădenii au forțat mai mult și au reușit să marcheze unicul gol al partidei, în minutul 69, prin Otele. După marcarea golului, cei de la Chindia au părul incapabili a își crea ocazii clare de gol, astfel că fluierul de final al meciului a regăsit, pe tabelă, rezultatul înscris și în minutul 69.

Vestiar Chindia ( noiembrie 2021)- Sursa foto: AFC Chindia Târgoviste (Facebook)

Cu această înfrângere, cu trei etape înainte de final, Chindia ocupă locul 7 (cu 22 de puncte), în clasamentul play-out-ului, loc care duce la barajul pentru rămânerea în prima ligă. Pe locul 6, tot după 6 etape ( primul loc ce asigură rămânerea directă în Liga I) se clasează FCU Craiova, cu 28 de puncte.

Stadion “Eugen Popescu” ( colaj imagini de arhivă)

În urmă cu nici două săptămâni, toată lumea (ce are un cuvânt de spus în structura fotbalistică AFC Chindia Târgoviște), dădea asigurări ( despre subiect și aici- Valahia Media) că nu se pune problema retrogradării, nici chiar a emoțiilor barajului. Dar și despre stadionul celor de la Chindia ( arena “Eugen Popescu”) s-a spus că va deveni un acasă de nivel european pentru Chindia, în maximum 1 an (asta prin 2019). Au trecut trei (ani) și Chindia nu a jucat, între timp, niciun meci la Târgoviște.

Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea ( mai 2021) cu trofeul de câștigatoare a turneului de la Istanbul

Cel mai cunoscut produs al sportului dâmbovițean, din ultimele decenii cel puțin, jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a încheiat parrcursul său de la turneul (WTA 250) de la Istanbul, un turneu pe care Sorana l-a câștigat în anul 2021 (n.m.avea de apărat, anul acesta, 250 de puncte WTA)

Sorana Cîrstea, Istanbul 2022 ( Susa foto- gsp.ro)

Sorana Cîrstea (32 de ani, 24 WTA) a fost eliminată în semifinalele turneului de la Istanbul (n.m.- în data de 23 aprilie 2022). Ea fost învinsă de rusoaica Veronika Kudermetova (24 de ani, 29 WTA), scor 3-6, 2-6., într-o partidă ce a durat 1h și 14 min. Un meci în care Sorana a părut că nu se regăsește și, mai important, că nu mai are dorința de a lupta cu toate puterile pentru victorie (în multe momente ale meciului, cele care au și făcut diferența, pe tabela de marcaj, până la urmă). Pentru că nu a putut să-și apere punctele câștigate în 2021, Sorana va coborî 3 locuri în clasamentul WTA, până pe poziția 27 ( a pierdut 170 de puncte și are un total de 1670 de puncte, în clasament, fiind a doua româncă, după Halep, constanțeanca având un total de 1972 de puncte, locul 21 WTA, în această ierarhie a tenisului profesionit feminin).

CSM Târgoviște (volei)

Foto- 17 aprilie 2021, CSM devenea campioană a României la volei feminin ( după un meci disputat la Târgoviște)

În data de 16 aprilie 2021, echipa CSM Târgoviște devenea campioana a României la volei feminin. La acea vreme ,echipa târgovișteană, înțesată de straniere, câștiga titlul cu două etape înainte de finalul de campionat, după un 3-0 în fața celor de la Alba Blaj. Se anunța (oficial) o perioadă de glorie, pentru echipa târgovișteană, ce, în euforia succesului, anunța chiar o eventuală participare de succes în Liga Campionilor la volei feminin.

Sursa foto- CSM Târgoviște/ facebook ( campioni 2021)

Timpul a trecut, echipa din Târgoviște (cea care a câștigat titlul) s-a împrăștiat ( nu a mai rămas mai nimeni la echipă, de la antrenori la jucătoare), team-ul târgoviștean a refuzat să participe în orice competiție europeană (pentru prima oară când campiona României la volei procează în acest fel), iar în 2022,aproape în aceiași zi din an ( n.m.- 14 aprilie, în 2022) CSM Târgoviște pierdea orice șansă de a mai obține titlul de campioană, cedând, tot cu 3-0, în fața celor de la Alba Blaj ( de această dată pe terenul ardelencelor).

Cu 7 puncte avans, în campionat, și cu doar două etape rămase de disputat, din actuala ediție a campionatului, în data de 23 aprilie, Volei Alba Blaj s-a deplasat la Târgoviște, pentru încă un meci cu echipa locală, CSM. Într-o partidă ce nu mai avea nicio importanță, pentru configurația finală, la vârf, a clasamentului ( cei din Alba erau deja campioni, indiferent de rezultatele înregistate în ultimele două runde) CSM Târgoviște s-a impus cu 3-1 (27-25, 19-25, 25-23, 25-17).

Foto- CSM Târgoviște ( 14 aprilie 2022, la meciul cu Alba Blaj)-Sursa foto: Volei Alba Blaj/ Facebook

Despre CSM Târgoviște (oficial) se spune, la Tărgoviște, că: “În acest sezon a reușit adevărate minuni împotriva unor adversare mult mai experimentate (…) Felicitări jucătoarelor și staff-ului tehnic pentru acest succes superb (n.m.- meciul câștigat în data de 23 aprilie 2022) și pentru o stagiune remarcabilă!

Așa o fi, dar cât de remarcabil și extraordinar poate fi când nu câștigi nimic, într-un sezon (cupă, campionat) și, în plus, mai și refuzi să reprezinți România în competițiile internaționale, la nivel de club, deși ai fi avut dreptul să o faci?

Probabil că încă nu am înțeles definiția “remarcabilului”, iar cei de la CSM Târgoviște au dreptate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *