“Dansul e poezie tăcută” sau despre un proiect inedit, la Târgoviște

Cineva spunea odată că “dansul e doar poezie tăcută”. Probabil însă că e mai mult decât atât, dar cum am decis să introduc articolul ce urmează în categoria “Doar de o carte să-ți mai spun” am găsit de cuvință să explic, măcar parțial, introducerea informației ce urmează în această categorie. Plecând de la ideea poemului în mișcare, evenimentul, ce îl veți regăsi descris în următoarele rânduri, s-ar putea spune că este, probabil, o adevărată carte, fie ea și de versuri.

“În perioada 19-24 august se desfășoară la Târgoviște proiectul cultural “StartDans”. Acesta propune trei evenimente: intervenții performative în spațiul public, cursuri de dans contemporan și un spectacol real time composition .

ACCESUL LA TOATE EVENIMENTELE PROIECTULUI ESTE GRATUIT.

Sunt așteptați toți cei care sunt curioși să experimenteze dansul contemporan ca spectatori și/sau participanți.

“StartDans” urmărește să contribuie la creșterea vizibilității dansului contemporan și formarea de public nou în rândul comunităților din orașele în care se desfășoară proiectul și vizează, de asemenea, construirea unui dialog cultural-artistic între București și orașele-reședință de județ din vecinătatea acestuia (Giurgiu,Slobozia, Buftea,Târgoviște) prin intermediul dansului contemporan- ca liant cultural nou cu capacitatea de a activa comunitățile urbane mici.

Timp de o săptămână, o echipă  alcătuită din nouă artiști din diferite domenii  (dans, actorie, muzică, multimedia) vor explora orașul Târgoviște și vor susține activițăti artistice și educative (prin intermediul dansului contemporan) pentru comunitate.

CALENDARUL EVENIMENTELOR “StartDans”:

  • 19, 20,21,22 august- intervenții în spațiul public în intervalul orar 17.00-20.00 în locațiile: Parcul  Mitropoliei, Parcul Chindia, Curtea Teatrului Tony Bulandra, Centrul de Natație, Platoul Prefecturii, Amfiteatrul Raiffeisen, exteriorul frontal al Sălii Polivalente și parcarea hipermarketului Kaufland. Aceste intervenții urmăresc facilitarea întâlnirii locuitorilor orașului Târgoviște cu dansul contemporan și vor constitui material pentru dezvoltarea spectacolului de dans.

  • 23 august- spectacolul real time composition (de improvizație) “Tgv Contemporan” – găzduit de Complexul Muzeal Curtea Domnească (Ruinele Palatului Domnesc), la ora 19.30. Acesta urmărește conturarea unui portret al orașului prin explorarea surselor de inspirație preluate din realitatea socială și cotidiană a orașelor alese și se construiește ulterior sub privirile spectatorilor.

  • 24 august– atelierele de dans contemporan – găzduite în foaierul din Casa Tineretului (Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița). Atelierele vor fi împărțite pe trei categorii de vârstă, fiind invitați să participe copiii (9-13ani), adolescenții (14-18ani) și adulții (19+ani), indiferent de pregătirea fizică, experiența de mișcare, apartenența etnică, etc Durata acestora va fi de o oră și jumătate. Numărul maxim de locuri este de 30 de persoane iar înscrierea se face la adresa de email : startdans@yahoo.com.

Program Ateliere:

  • copii (9-13ani): ora 10.00-11.30
  • adolescenți (14-18ani): ora 12.00-13.30
  • adulți (19+ani): ora 14.00-15.30

Proiectul se desfășoară în 4 orașe (Târgoviște, Slobozia, Buftea, Giurgiu)

StartDans” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

Parteneri media: Ziarul Incomod, 24breaking news, Dâmbovița la Zi, Radio Minisat, Radio Puls FM, Cronica de Găești, Târgoviște Live, Oficial Media, Ripostapenet, Valahia Media”

Aceasta ar fi informația oficială și evenimentul, la care, după cum se poate vedea, și Valahia Media este partener. Având în vedere ineditul ideei, am ales mediatizarea acestei inițiative. Colaborarea amintită anterior  este de natură nonfinanciară, iar precizarea acestei informații este necesară pentru a preveni eventuale speculații.

Voi reveni cu amănunte despre eveniment, la momentul întâmplării acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *