Dacă-l lași, adevărul te privește direct în ochi (pseudo foto-reportaj)

Adevărul are “prostul obicei” de a te privi drept în ochi. Măcar atunci când îl cauți. Când nu îl cauți, cel mai bine este să te uiți la adevărurile altora. Cu siguranță vei dormi mai liniștit.

Pentru cei care nu au probleme cu “somnul”, și nici nu le e teamă că o să aibă, este acest articol. Mai curând un fel de foto- reportaj, de actualitate. Nu am să prezint decât câteva imagini, însoțite de explicații minimale, fără niciun fel de considerații de ordin personal și fără explicații, pentru unele situații ce par de neexplicat, oferite de cei care, poate, s-ar simți datori să le ofere.

Așadar:

Târgoviște-August 2019.

Piața centrală a orașului (Piața Tricolorului-1 august)

Explicații: Administrația locală implementează un proiect de reabilitare urbană (realizat cu fonduri proprii-bani împrumutați prin credit bancar), ce ar trebui să fie gata în primăvara anului 2020. Între timp (11 august) au dispărut mormanele de moloz, în rest imaginea este identică, cu cea din data de 1 august (foto). Proiectul a demarat în jurul datei de 24 iulie 2019.

 

Adiacent zonei centrale (Cinematograf Independența-11 august 2019)

Povestea-i lungă. Așa că, pe scurt: Clădirea “Cinemascop Independența” a fost cedată către administrația locală târgovișteană prin 2008-2009. Nu mai este utilizată, decât parțial, de atunci încoace. În momentul de față (2019) CNI (Compania Națională de Investiții) ar fi trebuit (așa a fost făcut anunțul oficial) să se apuce de reabilitat, de săptămâna ce astăzi se încheie. După cum se vede…nu se vede nimic (fotografiile sunt din data de 11 august 2019). Zona este cu adevărat o bombă ecologică, chiar în mijlocul orașului Târgoviște.

Din păcate, de fapt cred că din fericire, nu se poate reda și mirosul. La temperaturile caniculare ale perioadei este cu adevărat de nesuportat (mirosul) . Nu îi sfătuiesc pe târgovișteni să se apropie foarte mult de zonele înțesate de gunoaie și…alte cele.

Stadionul orașului (“Eugen Popescu”)

Explicații: Fotografiile sunt realizate în jurul datei de 1 august 2019. Tribuna a doua a stadionului și peluza acestuia au fost demolate. Între timp, au dispărut și munții de moloz și fier (ce apar în imagini). Atât. Arena este închisă momentan, așa că imaginile pot fi surprinse doar din zonele ce permit vizibilitate către stadion, cum ar fi Parcul Chindia. Șantierul din imagini înseamnă reabilitarea  arenei (administrația locală- cu fonduri proprii, împrumut bancar). O reabilitare și modernizare ce ar trebui să fie finalizate până la începutul verii 2020. Fără alte comentarii, pentru că este încă un subiect fierbinte. Fierbinte pentru că echipa locală (Chindia Târgoviște) joacă la Ploiești, în liga I de fotbal (pentru că nu are stadion, acasă, pe care să poată evolua, conform normelor impuse prin regulamente).

“Sărbătoare” în oraș- Sf.Ierarh Nifon ( a 10-a oară)

De această dată am ales să folosesc și câteva imagini video.

1- Parcul Mitropoliei Târgoviște -credincioși la umbră (mii de credincioși, aduși din tot județul Dâmbovița)

2-Mii de oameni stau la coadă, ca să ajungă la locul unde se află racla cu moaștele Sf.Nifon

3-Zeci de autocare se pregătesc să îi preia pe cei veniți la racla cu moaștele Sf.Nifon de la Târgoviște.

Explicații: Centrul orașului a fost blocat, pentru circulația auto (alta decât cea a autocarelor pentru pelerini). Timp de două zile (10-11 august) evenimentul religios, organizat de Arhiepiscopia Târgoviștei (cu fonduri proprii, dar și de la CJ Dâmbovița și Primăria Târgoviște) a blocat macar pațial circulația auto, în orașul Târgoviște (restricții de circulație și parcare, în zona centrală). Tot în zona centrală. Atât.

 

La “sărbătoarea” de la Târgoviște era așteptat și premierul României, Viorica Dăncilă (însoțită de mai mulți miniștrii-așa suna anunțul). Nu știu dacă a ajuns sau nu (n.m. la ora filmării acestui material nu ajunsese). De fapt, nici nu mai are importanță. “Sărbătoarea” târgoviștenilor a avut loc și fără ea.

Se pare că va continua multă vreme de acum înainte. De “sărbătoare” vorbesc.

1 Reply to “Dacă-l lași, adevărul te privește direct în ochi (pseudo foto-reportaj)”

  1. regret mult că presa locală, in integrum!, ne prezintă diverse “fără niciun fel de considerații de ordin personal și fără explicații”
    cîtă vreme Dragnea – pușcăriașul pentru liniștea căruia slugile locale au închis și parolat orașul! – mișuna slobod printre noi, urmăream zilnic și presa din Alexandria – curiozitate, deh
    n-o mai fac pentru că m-am lămurit cît de cocoșată este presa târgovișteană 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *