Cele 1000 de cuvinte ale imaginii. Sau invers. Cotidianul în imagini

Am învățat, cu toții, bănuiesc, că într-o eră în care cuvîntul scris nu își mai găsește locul, decât poate arareori, în cotidianul individual, contează cu adevărat doar ceea ce poate fi devoalat de imagini. Chiar și cele fără importanță, în ceea ce privește informația (de imagini vorbesc), au mai multe șanse să transmită un mesaj, decât cuvântul scris. Trist?/ Poate. Adevărat?/ Cu certitudine.

Fără a abdica de la principiul suveranității cuvântului, înainte de toate, am ales ca următorul material să fie doar un fotoreportaj (puteți să îl numiți și pseudo fotoreportaj, are mai puțină importanță). Cele câteva cuvinte, ce vor însoți imaginile, reprezintă minimul necesar, pentru cei ce nu vor fi știind absolut nimic, despre ceea ce este prezentat în imagini. Așadar:

  1. Stadion “Eugen Popescu” Târgoviște, vedere dinspre Muzeul de Istorie, 03 septembrie 2019

2. Stadion Eugen Popescu Târgoviște, vedere prin gardul (închis) al intrării principale

3. Strada Coconilor, Târgoviște, lângă stadion, “Poarta Coconilor”-monument istoric (de reabilitat). Cel puțin așa este prevăzut în documente (de ani buni).

4. Vedere stadion Eugen Popescu, dinspre strada Coconilor

5. Stadion EugenPopescu (în reabilitare) + filmare prin gard (spart)

P.S.

Stadionul “Eugen Popescu” din Târgoviște se află în plin proces de reabilitare, realizată de administrația locală, proprietarul arenei. Este vorba de aproximativ 8 milioane de euro (bani obținuți prin credit bancar). Reabilitarea presupune demolarea (parțială) și reconstruirea tribunei nedezafectate. Procesul a început de două luni (iulie 2019). Alte comentarii sunt inutile. După cum spuneam, revedeți cele 1000 de cuvinte, sau mai multe, din imagini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *