“Zilele județului Dâmbovița”: De la “Niciun leu în plus” la o suplimentare de 30.000 de euro

Motto: Pentru că trebuie să știi!

În urmă cu aproximativ 10 zile, informam cu privire la cea mai noua sărbătoare a dâmbovițenilor ( așa se spune cel puțin), și anume “Zilele județului Dâmbovița”. La momentul respectiv ( 6 mai 2022) aminteam că aproximativ 55.000 de euro ( 265.000 de lei) au fost alocați unui eveniment ce a fost inventat peste noapte. Un eveniment ce este finanțat de Consiliul județean Dâmbovița.( vezi mai jos articolul integral):

La momentul respectiv ( 6 mai 2022) aminteam și faptul că sunt măcar câteva probleme în ceea ce privește organizarea “evenimentului”, la nivel de reprezentativitate, dar și faptul că organizatorii ( CJ Dâmbovița), prin președintele Corneliu Ștefan, afirmau că, bugetul ( n.m.răpuns la o întrebare explicită formulată de mass-media, legat de acest subiect) este :

(…) bugetul alocat este cel stabilit la începutul anului, în alocarea către Centrul Județean de Cultură Dâmbovița (n.m.- instituție subordonată CJ Dâmbovița, ce se ocupă de organizarea evenimentului). “Niciun leu mai mult nu dăm”, a declarat Corneliu Ștefan.

Declarație Corneliu Ștefan, 6 mai 2022, la prezentare evenimentului “Zilele judetului Dâmbovița”
Sursa foto articol- CJ Dâmbovița

Așadar, căutând alocarea bugetară ( n.m nu veti regăsi în niciun alt spațiu media, în afara Valahia Media”,aceste informații, probabil pentru că, în realitate, nu prezintă interes , ca să folosesc un eufemism) am prezentat că valoarea este de aproximativ 265.000 de lei. Era, mai bine spus.

Sursa foto- Captură, tranmisiune live facebook ( ședință CJ Dâmbovița, 17 mai 2022)

Ei bine, acel “niciul leu în plus nu dăm” a durat fix 11 zile. În data de 17 mai, pentru Zilele județului Dâmbovița, Consiliul Județean Dâmbovița a aprobat o majorare de buget de 140.000 de lei ( aproape 30.000 de euro.) Centrul Județean de Cultură (instituție subordonata și finanțată de CJ Dâmbovița) a cerut aceasta majorare de buget, ce a fost transpusă într-o hotărâre de Consiliu Județean, votată cu “ochii închiși” de consilierii județeni. NIMENI ( adică PSD, PNL si PRO România, partide ce au reprezentare în CJ Dâmbovița) nu a întrebat de ce? pentru ce? sau cum rămâne cu “niciun leu în plus”? Probabil pentru că… are balta pește.

Pentru conformitate iată noile alocări financiare pentru “evenimentul” dedicat zilelor judetului Dâmbovița, așa cum apar ele în documentele oficiale, înainte de ședința de CJD din data de 17 mai 2022 ( la alocarea bugetară pentru Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, de la începutul lui 2022) și după ședința din data de 17 mai 2022:

Zilele judetului Dămbovița, deviz estimativ din ianuarie 2022
Zilele judetului DB, deviz estimativ după data de 17 mai 2022
Deviz estimativ Zilele Județului Dâmbovița ( secțiunea acțiuni de conservare și promovare a culturii tradiționale), în ianuarie 2022
Deviz estimativ Zilele Judetului Dâmbovița ( secțiunea acțiuni d e conservare și promovare a culturii tradiționale),după data de 17 mai 2022

Ce-ar mai fi de spus? Probabil doar că “evenimentul” Zilele județului Dâmbovița este programat în perioada 1-5 iunie, iar suma totală ce va fi alocată poate să sufere modificări (pe plus) în continuare, chiar și post-factum. Cere și ți se va da, pare a fi singurul principiu ce va fi aplicat în acest caz. Evident că nu se aplică oricui (adică orice dâmbovițean) ci doar cui trebuie. Cât despre. “Niciun leu în plus față de ce am stabilit la votarea bugetului”.

Ei aș, ce ești copil? Era doar așa, o vorbă, pentru “proști”, probabil. Ce n-ați înțeles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *