Chiajna – Chindia 2-1, în barajul pentru Liga I. “Acționarii” principali ai clubului dâmbovițean, prea puțin interesați de echipă

Pentru suporterii echipei de fotbal Chindia Târgoviște ziua de 21 mai 2022 va râmâne una neagră în istoria echipei. Una în care “coșmarul”, unul anticipat de altfel și în paginile Valahia Media, acela că cei de la Chindia Târgoviște vor stabili un record negativ, probabil unicat în fotbal mondial, se va adeveri: trei sezoane consecutive în primul eșalon și niciun meci jucat în fața propriilor suporteri, în plus posibilitatea ca la reîntoarcea în fața fanilor, de la Târgoviște, echipa să fie, din nou, în cea de-a doua divizie. Așa ceva nu s-a întâmplat vreodată, dar este pe cale să se întâmple, la Târgoviște.

Foto: Suporteri Chindia, la meciul Chiajna-Chindia, din 21 mai 2022 ( Sursa foto- Chindia Târgoviște- Pagina Suporterilor)

Un eșec anticipat

Chindia și Concordia Chiajna s-au întâlnit, pe terenul echipei ilfovene, în meciul tur al barajului pentru Liga I, în data de 21 mai. La capătul unui meci în care dâmbovițenii au părut, mai degrabă, că nu-și doresc să rămână în prima divizie (măcar o bună parte dintre ei) tabela a arătat un 2-1 în favoarea gazdelor ce, incredibil, și-au adjudecat victoria fără să tragă măcar un șut pe spațiul porții lui Căbuz ( facem abstracție de golul marcat din penalty, necontabilizat ca șut pe spațiul porții).

Foto- Chiajna -Chindia (21 mai 2022), Sursa foto: AFC Chindia Târgoviște/ facebook

După o primă repriză modestă, încheiată cu un scor alb, toate golurile partidei s-au marcat în repriza secundă. Scorul a fost deschis de Daniel Florea, în minutul 50, care a speculat inteligent o minge ricoșată din bara tranversală, în careul gazdelor. După doar 8 minute, Andrei Șerban, inexplicabil, a făcut un faut în propriul careu, iar gazdele au egalat, din penalty, prin Adrian Voicu (min. 58)

Scorul final a fost stabilit de Pițian (autogol în minutul 68) care, la o centrare a gazdelor, a trimis imparabil, cu capul, în proprie poartă, din careul de 6 metri.

Explicațiile eșecului

Emil Săndoi, antrenorul celor de la Chindia, dă vina, pentru eșecul echipei sale, pe ora de disputare a partidei și pe căldura de afară:

Foto: Emil Săndoi, după Chiajna-Chindia 2-1

Am făcut greșeli individuale. Am făcut cadouri cele două goluri. Cadourile de azi le vezi destul de rar pe terenul de fotbal. Din punctul de vedere al agresivității, poate nu ne-am adaptat și la suprafața de joc. A fost și dificilă ora la care am jucat.Sunt îngrijorat că Paul Iacob a leșinat. E o situație delicată. Eu sper să își revină. I s-a făcut rău, probabil din cauza căldurii. Sper să se rezolve. E vorba de sănătatea unuia dintre noi.Sunt două manșe, trebuie să credem în șansa noastră. Trebuie să practicăm alt fotbal. Am jucat cu multă teamă, ne-am ascuns de adversar. La un moment dat am intrat în jocul adversarului și nu am mai putut să revenim. Mai sunt unele problme. Popadiuc a rămas în teren chiar dacă a simțit ceva la aductori. Am avut aspecte negative.

“Toți cei care suntem în club trebuie să ne capacităm pentru retur. Trebuie să avem atitudine pentru fiecare duel pe care îl avem în timpul jocului. Așteptam mai mult din partea jucătorilor“, a mai spus Săndoi

Autorul singurului gol al celor de la Chindia, Daniel Florea, spune că deja își caută alt “acasă”, începând cu data de 15 iunie:

Foto-Daniel Florea ( Arhivă)

M-am cam săturat de comparațiile astea cu ce am făcut sezonul trecut. Asta e situația, ăștia suntem, atât putem. Sperăm să o scoatem la capăt și să salvăm acest sezon. Viitorul meu se va decide pe data de 15 iunie, când îmi expiră înțelegerea. Sunt mai multe discuții. Până acum am ales cu sufletul, dar am și eu 34 de ani. Rămâne să văd ce voi alege”

Declarație Daniel Florea, la Orange Sport

De fapt, la Chindia, toată lumea pare că își caută un alt “acasă”. Începând de la conducerea clubului și continuănd cu antrenorii și jucătorii. Toți amenințați, fie cu demiterea, în cazul neîndeplinirii obiectivului, fie cu micșorarea contractelor ( singurul obiectiv vreodată valabil la Chindia a fost rămânerea în prima ligă).

Stadion “Eugen Popescu”, 8 mai 2022

De trei ani pe drumuri ( din iunie 2019, de când stadionul de la Târgoviște a fost demolat, în același moment în care târgoviștenii promovau în prima divizie) cei de la Chindia au avut parte doar de suportul galeriei ( nu permanent, iar asta este de înțeles). Insuficient însă. În rest, doar promisuni, din partea acționarilor ( la capitolul stadion, spre exemplu) sau alocări de fonduri. La acest capitol, doar CJ Dâmbovița a plusat, în special în ultima vreme, dar de fapt toți acționarii principali ( CJ Dâmbovița și Primăria Târgoviște) și-ar dori, mai degrabă, o cheltuială mai redusă cu echipa de fotbal, deci, o eventuală retrogradaree în liga a II-a ar rezolva problema. În aceste condiții, toate zvonurile privind o anticipată retrogradare, acum, în an neelectoral, par a se concretiza. Asta pentru că e mai ușor de asimilat o nemulțumire a electoratului (microbiștii, în cazul de față) în 2022, cu doi ani înainte de alegeri, și să speri ca în 2024, în prag de alegeri, să reușești o promovare în prima ligă, ce să-ți aducă, din nou, voturi în plus, decât să continui să supraviețuiești în liga I, cu costuri considerabile ( găuri în bugetul public, cum sunt văzute de șefii de la Primăria Târgoviște și CJ Dâmbovița).

Foto- Întâlnire CJ Dâmbovița, Primăria Târgoviște- Chindia Târgoviște, pe stadionul “Eugen Popescu”, în luna mai 2021

O eventuală retrogradare a celor de la Chindia (n.m.acum, înaintea meciului retur de baraj, chiar posibilă) ar duce la o diminuare considerabilă a bugetului echipei ( banii din drepturile de televiziune dispar, iar cei alocați de acționari, probabil, vor fi reduși la jumatate, dacă nu mai mult). În plus, presiunea pusă de suporteri, pentru ca stadionul de la Târgoviște să fie finalizat, ar dispărea, pentru liga a II putându-se juca și pe alte terenuri din apropierea Târgoviștei, până la finalizarea reabilitării de pe “Eugen Popescu”.

Din această perspectivă, retrogradarea este privită ca o “binecuvântare” de acționarii clubului. De altfel, la ora meciului, considerat capital , în declarații doar (turul barajului pentru Liga I cu Concordia Chiajna), cei doi reprezentanți ai autorităților dâmbovițene ce asigură finanțarea echipei, aveau alte preocupări, mai importante (electoral) decât soarta echipei de fotbal.

Sursa foto- Daniel Cristian Stan /facebook ( 21 mai 2022, pregătiri Complexul Turistic de Natație Târgoviște)

Primarul Târgoviștei anunța lucrări importante pentru redeschiderea Complexului Turistic de Natație de la Târgoviște ( începând cu data de 1 iunie), iar președintele CJ Dâmbovița, participa la o “miuță” , la Răzvad ,lângă Târgoviște, la un fel de cupa comunei, iar mai apoi la Gura Șuții, la o zi a comunei, anunțată ca un eveniment în care s-.a implicat CJ Dâmbovița, dar ulterior transformat într-o acțiune de partid (n.m.- a PSD Dâmbovița, vezi captură postare facebook, Corneliu Ștefan, pagina președintelui CJ Dâmbovița).

Sursa foto- Corneliu Ștefan/ facebook ( fotografii din data de 21 mai 2022)

În aceste condiții, este aproape evident că, la Chindia Târgoviște, toate drumurile duc spre…B. Cel puțin în momentul de față.

1 Reply to “Chiajna – Chindia 2-1, în barajul pentru Liga I. “Acționarii” principali ai clubului dâmbovițean, prea puțin interesați de echipă”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *