USR Dâmbovița acuză: Una au votat consilierii târgovișteni, la buget, alta apare în acte. Diferențe de milioane de lei!

Într-o conferință de presă ( n.m.: – 9 februarie 2023) liderul USR Dâmbovița, deputatul Daniel Blaga, a cerut explicații administrației pubice de la Târgoviște. Mai precis celor care se ocupă de redactarea documentelor oficiale. Deputatul dâmbovițean spune că una au votat consilierii USR (n.m.- cei doi, din CLM Târgoviște), la ședința din 31 ianuarie 2023, cea în care a fost aprobat și bugetul pe anul în curs, pentru municipiul Târgoviște, și alta apare în actele oficiale că s-ar fi aprobat.

Foto. Primăria Târgoviște

Așa cum am amintit (detalii aici-Valahia Media) la ședința de consiliu local de la Târgoviște, din data de 31 ianuarie, în care a fost votat bugetul, subiectul a fost epuizat extrem de rapid, niciunul dintre cei 20 de consilieri prezenți neavând ceva de obiectat sau adăugat, pe marginea proiectului de buget propus de Executiv . La mai bine de o săptămână distanță, cei de la USR Dâmbovița spun că unele date diferă substanțial.

La secțiunea Bunuri și Servicii, în proiectul de buget ce a fost și aprobat, consilierii au votat pentru o sumă de aproximativ 60 de milioane de lei, iar în redactarea oficială, de pe site-ul Primăriei Târgoviște, unde este prezentat bugetul aprobat, se preciziează că aceiași secțiune, de Bunuri și Servicii, beneficiază de un buget de doar 57,8 milioane de lei, spune Daniel Blaga. Acesta amintind că nu este singura discrepanță, între ce s-a votat și ce apare în actele oficiale că s-a votat.

Foto- Conferință de presă USR Dâmbovița (9 feb.2022)

Realitatea, matematică, este în felul urmatător: Pe site-ul Primăriei Târgoviște există mai multe variante de buget. Cert este că, spre exemplu, la proiectul de buget, cel prezentat înainte de ședința de aprobare a acestuia ( din 31 ianuarie 2023), la secțiunea de Bunuri și Servicii, apare suma de 64 de milioane de lei. (foto1)

Foto- 1 Proiect de buget Primăria Târgoviște (2023)

În ceea ce au primit consilierii târgovișteni, spre aprobare, apare suma de 60 de milioane de lei.( Foto 2)

Foto 2- Proiect de hotărâre de CLM Târgoviște, supus spre aprobare în ședința din 31 ianuarie 2023 ( secțiunea de Bunuri și Servicii- 60,064 milioane de lei)

În vreme ce , în proiectul de hotărâre votat, așă cum apare pe site-ul Primăriei Tărgoviște, la același capitol, adică Bunuri și Servciii, se prevede suma de 57,8 milioane de lei. (foto 3)

Foto-3 : Buget aprobat, secțiunea Bunuri și Servicii -57,8 milioane de lei

Pe de altă parte, fie că cineva de la Primăria Târgoviște a greșit, ori când a trimis materialele către consilieri, ori când a redactat actele finale, după ședința de votare a bugetului, cum în plen nimeni nu a avut nimic de comentat, și de știut, știu, ce a fost în documentele aprobate, doar cei în cauză (n.m.- cei ce le-au votat), probabil că nu vom afla prea curând de unde au apărut discrepanțele numerice, unele evidente în treacăt fie spus.

Foto: Conducere Primăria Târgoviște, decembrie 2021

Cu o majoritate absolută (n.m.- PSD și puțin PNL) conducerea Primăriei Târgoviște poate trece absolut orice proiect de hotărâre dorește, prin Consiliul Local (indiferent de ce scrie în acesta), chiar și cu greșeli, poate neintenționate, atâta timp cât nimeni, dintre cei care ar putea face acest lucru, nu semnalează ceva. Cu atât mai mult când opoziția, sau ce ar trebui să fie opoziție, este, matematic, cantitate neglijabilă și extrem de tăcută, chiar și atunci când ar trebui să vorbească. Măcar. Și nu vorbim aici de conferințe de presă post factum. Unele în care întrebările, oricât de îndreptățite ar fi, rămân mai degrabă retorice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *