Târgoviște 2019: Dragnea, alegeri PSD, câteva vuvuzele și protestatari

A trecut  și 15 Martie 2019. La Târgoviște, protestul #RomâniaVreaAutostrăzi a fost pus în umbă de un alt eveniment. Umbra lui Dragnea, Liviu Dragnea, a acoperit Târgoviștea, în această zi. Invitat să ia parte la congresul de alegeri a noii conduceri a PSD Dâmbovița, “el lider maximo”, Liviu Dragnea, a venit la Târgoviște bulversând un oraș unde nu se întâmplă prea multe, de obicei.

Până și protestele, cu care Liviu Dragnea mai obișnuit decât oricine în România, proteste care îl vizează direct, la Târgoviște au fost altfel. Un fel de protest în care susținători ai lui Liviu Dragnea și protestatari, anti Dragnea, s-au “călcat pe bătături”, nemaiștiind, la final, cine protestează și cine cântă “Oda Bucuriei”.

Înaintea venirii alaiului, ce a blocat traficul Târgoviștei, fără  a mai fi nevoie și de un protest #RomâniaVreaAutostrăzi, doar câțiva protestatari, anti Dragnea, și-au făcut loc în mulțimea social democrată, adusă din tot județul Dâmbovița.

Asteptat cu câteva sute de activiști, amplasați strategic în fața Casei Sindicatelor din Târgoviște (locul unde, așa s-a spus cel puțin, 2000 de social democrați trebuiau să aleagă noua conducere a PSD Dâmbovița) Liviu Dragnea a vrut să facă o baie de mulțime, anunțat probabil că sunt “de-ai noștrii”. Așa și era, de altfel. Numai că susținătorii lui Dragnea, unii dintre ei înarmați cu vuvuzele (strategic, pentru a estompa urările de bine ale eventualilor protestatari autentici), au ratat planul inițial și, în lipsa unor scandări anti Dragnea, au “scandat” ei, din vuvuzele, până nu s-a mai auzit nimic și nimeni nu a mai înțeles cine este “pro” și cine “anti” (la finalul videoclipului urmăriți cum se ceartă între ei din cauza haosului creat)

Nici cu intratul în sală a tuturor celor veniți, de prin tot județul Dâmbovița, la eveniment, nu a fost mai ușor. Unii, probabil mai “dubioși”, chiar dacă susțineau că sunt psd-iști, nu au fost lăsați să intre. Probabil că erau de rit vechi, de pe vremea când ordinele, din organizație, le dădea fostul șef, actualmente la Pro România.

La final, Mihai Viteazul  a rămas la fel de impasibil și a tratat “evenimentul” tot din aceiași poziție, cu care a tratat multe altele, ce au avut loc în aceiași locație.(vezi foto). De schimbat nu s-a schimbat nimic. Asta în cazul în care cineva și-ar fi imaginat altceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *