Sorana Cîrstea: “Am stat 351 de ore, în izolare, fără o fereastră.” Plus- cu cine joacă româncele înainte de Australian Open

Târgovișteanca Sorana Cîrstea a postat, pe pagina proprie de Instagram, un mesaj (însoțit de o fotofragie în care sportiva apare cu bagajele făcute) în care anunță că “perioada de detenție” a luat sfârșit. Este vorba de perioada (14 zile) în care a fost nevoită să stea în izolare totală, după ce, la sosrirea în Australia ( pentru primul turneu de Mare Slem al anului, Australian Open), în avionul în care a călatorit și Sorana, au fost descoperite persoane ce erau infectate cu noul coronavirus. Australienii având o politică extrem de strictă în astfel de cazuri, o politică ce implică izolarea totală a tuturor contacților, direcți sau indirecți.

Sursa-Instagram/Sorana Cîrstea

După 14 zile în care nu a avut voie să interacționeze cu nicio altă personă, Sorana a scris:

„În total, am stat 351 de ore închisă, în detenție, fără să am măcar vreo fereastră! Primul lucru pe care-l voi face când ies afară? O să ma așez pe primul trotuar și o să respir aer curat”

După ieșirea din izolare, sportiva târgovișteană va avea voie, pentru prima dată, după 14 zile de la sosirea în Australia, să se antreneze, în aer liber. Cirstea, alături de alte 27 de sportive, ce sunt în aceiași situație cu a ei, va lua parte la un miniturneu de tenis (ce precede Australian Open), un turneu “inventat” de organizatori, pentru sportivele ce au fost nevoite să stea în carantină 14 zile.

Pentru că nu puteau sa participe la cele 2 turnee pregatitoare pentru AO ( Gippsland Trophy-4 românce înscrise pe tablou, și Yarra Valley Classic-1 româncă înscrisă pe tablou), cele 28 de sportive vor participa la Grampians Trophy (3-7 februarie). Turneul are aceleași premii totale (565.000 de dolari) ca și cele 2 anunțate anterior, ce erau în calendar de mai multa vreme ( primele două turnee, cele ce deja erau anunțate,înainte de sosirea sportivilor în Australia, au loc în perioada 31 ianuarie-6 februarie). Deocamdată, la Grampians Trophy, nu a fost efectuată și o tragere la sorți a meciurilor.

În schimb în celelelate două turnee (feminine) tragerile la sorți au fost efectuale.

La Gippsland Trophy, Simona Halep (cap de serie 1) are primul tur liber, urmând ca în ruda secundă sa joace împotriva câștigătoarei din partida Osuigwe (SUA)-Potapova(RUS). Patricia Țig va juca cu sportiva din Ungaria, Timea Babos. Irina Begu va juca cu S.Zheng (China), iar Mihaela Buzărnescu cu rusoaica Daria Kasatkina. (Vezi mai jos tabloul competiției, pentru jucătoarele românce)

În turneul denumit Yarra Valley Classic, este prezentă o singură româncă, Ana Bogdan. ce va juca, în runda inaugurală, împotriva rusoaicei K.Rakhimova. În cazul în care se va califica în turul al doilea Bogdan o va întâlni pe reprezentanta gazdelor, Ashley Barty (nr.1 WTA), ce are liber în prima fază a competiției.

1 Reply to “Sorana Cîrstea: “Am stat 351 de ore, în izolare, fără o fereastră.” Plus- cu cine joacă româncele înainte de Australian Open”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *