Războiul cifrelor COVID-19! O competiție de volei mutată de la Cluj-Napoca la Târgoviște. Nimic nu e sigur însă

La un pas de debutul în noul sezon competițional (2020-2021), prima ligă de volei feminin trăiește în nesiguranță, în sensul în care competițiile sportive nu se știe, cu exactitate, unde vor mai putea fi organizate.

Conform calendarului stabilit de FRV, cu consultarea echipelor, s-au decis, prin tragere la sorți între echipele care au dorit să organizeze turneele, gazdele fiecărei serii. Conform calendarului inițial sunt 4 grupe și 5 turnee, fiecare grupă fiind găzduită de câte un oraș.

Sursa foto- CSM Târgoviște/facebook

Prima etapă (grupa 1, din care face parte și CSM Târgoviște) ar fi trebuit găzduită de Cluj-Napoca (31 oct-2 nov) dar gazdele din Cluj au anunțat, în 20 octombrie, că nu mai pot organiza turneuul, în aceste condiții CSM Târgoviște oferindu-se să organizeze competiția.

calendar Divizia A1 (volei feminin) varianta 20 octombrie
(Bolduit echipele gazdă ale turneelor)

“Avantajul de a fi gazdă e destul de mic în condițiile în care se joacă fără spectatori. Poate fi vorba de un confort psihic, pentru că jucătorii evoluează în propria sală, dar și de un interval mai bun de recuperare, pentru că echipele gazdă, fiind pe prima poziție a aranjării în grupă, au o zi de pauză între meciuri. ” conform doarvolei.ro

Cei de la CS NTT DATA Cluj au renunțat la organizare turneului, în condițiile în care municipiul Cluj Napoca a depășit rata de incidența (cazuri COVID-19) de 3 cazuri/mia de locuitori, încă de marți (3,02 incidență) iar autoritățile locale au impus o serie de restricții ,ce vizează si evenimentele sportive (la interior).

La Târgoviste, în data de 21 octombrie, rata de incidentă a cazurilor COVID-19, este 2,78 (257 de cazuri de îmbolnăvire în ultimele 14 zile), o rată în creștere de la o zi la alta (fiind vorba, cel mai probabil, deja, de o transmitere comunitară a noului coronavirus, si la Târgoviște). În aceste condiții, până în 31 octombrie, dată la care debuteaza turneul de volei, este foarte posibil ca rata de incidență a cazurilor să depășească valoarea de 3 cazuri/1000 de locuitori si în scripte, la Târgoviște, condiție în care, foarte posibil, și turneul de volei de aici va fi mutat (dacă va fi posibil) în altă parte, unica variantă fiind Voluntari ( a treia echipă din grupă, după cele din Cluj Napoca și Târgoviște). În alte condiții (ce țin de cifrele pandemiei) turneul va fi, probabil, anulat.

Accesul spectatorilor este oricum interzis la partide, conform normelor actuale de prevenție a răspândirii noului coronavirus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *