Noiembrie, ultimul “bal”! La Linz, în Austria, Halep, Răducanu și Cîrstea vor concura într-un turneu în care România poate consemna dueluri istorice ale tenisului feminin

Tenisul feminin a ajuns și la ultimele borne importante ale anului 2021, unul în care sportul alb din România a cunoscut, probabil, mai puține satisfacții decât în anii precedenți ( în principal pentru faptul că turneele mari nu au mai avut protagoniste din România), chiar dacă Sorana Cirstea sau Gabriela Ruse au reușit, în 2021, să se impună în câte un turneu (categorie WTA 125).

La Linz, în Austria, are loc, în perioada 6-12 noiembrie, ultimul turneu feminin important din 2021 ( categorie WTA 250). În aceste condiții, nu este de mirare că jucătoarele de tenis din România au luat cu asalt turneul austriac, acesta fiind ultimul ce mai poate aduce puncte importante, în zestrea WTA 2021, după care este alcătuit clasamentul mondial.

Primire Halep turneu Linz
Primire Răducanu, turneu Linz

Târgovișteanca Sorana Cîrstea (31 de ani, 38 WTA) , Simona Halep (30 de ani, 22 WTA), dar și Emma Răducanu (18 ani, 21 WTA), să spunem că pe jumatate româncă, sunt printre sportivele ce vor concura pentru trofeul și punctele de la turneul austriac. Halep ( cap de serie nr.2) și Răducanu ( cap de serie nr.1) au ales să participe în ultimul moment la turneu și vor juca ( organizatorii le-au mulțumit astfel pentru participare) direct în turul al doilea. Pe de altă parte, Sorana Cirstea, ce participă pentru a 10-a oară la turneul austriac, a avut parte de o surpriză din partea organizatorilor:

Un panou generos, mai exact un roll-up, pe care a fost imprimată imaginea ei, alături de mesajul: ”Sorana Cîrstea face parte din familia turneului de la Linz” este modul în care Sori a fost așteptată de organizatorii turneului austriac.

Emma Răducanu

Pe de altă parte, turneul poate oferi câteva întâlniri cu adevărat istorice între românce. Dacă Halep și Raducanu se pot întâlni doar în finala turneului, Cîrstea și Halep ar putea să se confrunte încă din “sferturi”, fiind pe aceiași jumătate de tablou.

Întâlniri Sorana Cîrstea vs. Simona Halep

O confruntare Cîrstea-Halep nu a mai avut loc din, atenție, 2010, chiar dacă cele două sportive au fost mai mereu în acesta perioadă în prim-planul tenisulu feminin mondial. La capitolul înfruntări directe Sorana Cîrstea conduce cu scorul de 2-1.

Tragere la sorți tablou Principal turneu tenis Linz.

Sorana va juca în primul tur contra unei rusoaice ( K. Rakhimova), în vreme ce Halep si Răducanu joacă direct în turul secund. Nici Simona și nici Sorana nu au mai jucat contra Emmei Răducanu, până acum. Alte două românce, J.Cristian si Ana Bogdan, joacă în ultimul tur al calificărilor pentru tabloul principal, la turneul austriac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *