Important! Spațiu politic dedicat, în paginile Valahia Media, începând din februarie 2024.

Din considerente ce au plecat de la ideea că cea mai importantă este onestitatea față de cititori, Valahia Media a ales să diversifice, în același timp să și separe, oferta propusă, spre lectură, celor ce “rătăcesc”, măcar din când în când, prin acest spațiu al internetului.

În acest sens, începând din februarie 2024, în meniul principal al paginii va putea fi regăsită o nouă rubrică, intitulată “Electoral 2024”.

După cum sugerează și titulatura, în acest spațiu, nou creat, vor putea fi regăsite articole, luări de poziție, ce vin dinspre lumea politică locală (Dâmbovița) sau națională (România) și chiar europeană. Rubrica reprezintă o necesitate, în condițiile în care întregul an 2024 va fi marcat, fără putință de tăgadă, de acțiunile politicului, angrenat, în România, în patru (4) runde de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. În același timp, am considerat necesar a realiza o delimitare (grafică și spațială) de conținutul obișnuit al acestei pagini, din dorința de a nu crea confuzii și de a nu da naștere la interpretări tendențioase. O delimitare chiar și de spațiul “Politic” din segmentul “News” al paginii.

Noua rubrică (Electoral 2024) va conține mai puțin (spre deloc) păreri ale autorului articolului, cât mai degrabă pozițiile oficiale ale lumii politice (exprimate îndeobște prin conferințe de presă sau comunicate), în condițiile în care va exista și un acord prealabil între părți (n.m.- partidul politic în cauză și societatea Valahia Media), pentru astfel de promovări.

Am considerat că este necesar a exista o astfel de delimitare, astfel că noul spațiu va avea identificate articolele cu semnul (P), în sensul de publicitate , acolo unde articolul va cuprinde doar părerea politicului, sau va fi precedat de particula (Info) pentru articolele în care vor exista și amănunte suplimentare, din partea autorului.

Și din rațiuni de salubritate a spațiului public, unul ce va fi invadat de manipulări politice, în 2024, Valahia Media va publica, și în rubrica nou creată, doar informații verificate (necalomnioase), chiar și în eventualitatea în care va fi vorba de un contract (identificat ca atare cu semnul <P>) între părți.

În condițiile în care lumea politică are, de obicei, suficiente stimulente financiare la îndemână, pentru spațiul media, unele pe care le-a folosit și până acum, am considerat că ar fi total inadecvat, dar și neproductiv, de a mai publica părerea și luările de poziții politice fără niciun beneficiu (ca și până acum), și în anul electoral 2024.

În plus, în noua rubrică, cititorii vor primi respectul cuvenit, fiind în cunoștință de cauză (așa cum ar trebui să se întâmple peste tot), în sensul în care vor putea alege dacă să lectureze sau nu părerile politice <identificate prin particula (P) sau părerea politicului plus cea a autorului articolului (articolele identificate cu particula Info)>.

P.S.

Pentru cititorii obișnuiți cu stilul critic al acestui spațiu, cu devoalările și amănuntele ce nu se regășesc în alte părți ale spațiului media, trebui precizat că nimic nu s-a schimbat și nu se va schimba, iar modul de abordare a lucrurilor va rămâne același, și de acum înainte, în spațiul Valahia Media. Rubrica nou creată nefiind deloc un impediment în acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *