(Foto-Video) Târgoviște – Semnal de alarmă! Trotinetele electrice-Dezastru în așteptare. De ce am avut dreptate (Valahia Media)

În data de 26 martie, la Târgoviște, în Dâmbovița, și-au făcut apariția trotinele electrice, un serviciu pus în practică de un investitor privat, ce are în vedere, teoretic cel puțin, a facilita deplasarea persoanelor (adulți) în orașele aglomerate, cu evitarea inconvenientelor deplasării cu mijloace convenționale ( transport în comun sau mașini personale).Toate detaliile aici-Valahia Media.

26 martie 2021 Târgoviște

La momentul respectiv anticipam (26 martie 2021) că “inovația” este posibil să creeze mai multe probleme decât să rezolve unele deja existente. Practic, aplicația, deși în terorie restricționează accesul la astfel de mijloace de locomoție, pentru cei peste 18 ani și, în plus, nu permite circulația pe drumurile publice decât cu anumite restricții, în practică dă posibilitatea oricui să folosească aceste mijloace de transport (asta este ideea conceptului). Regulile ar fi, pe scurt, următoarele:

Pentru a putea folosi o trotinetă Lime-S, trebuie să respectați următoarele reguli și condiții:

Purtați cască

Verificați frânele înainte de deplasare

Respectați regulile de circulație

Trebuie să aveți vârsta de cel puțin 18 ani

Dețineți un permis de conducere sau carte de identitate valabile

Un utilizator per vehicul Lime(fără pasageri)

Nu circulați cu trotineta dacă vă aflați sub influența băuturilor alcoolice

Fiți prudent(ă) și nu vă grăbiți când vă deplasați noaptea.

Niciodată nu trimiteți mesaje și nu efectuați apeluri când vă deplasați

În orice moment, fiți atent(ă) la mașini, biciclete și pietoni.

Când folosiți trotineta, o folosiți pe propria răspundere. Rețineți că pot exista reglementări locale specifice pe care trebuie să le respectați. Consultați aplicația Lime pentru mai multe detalii.

Sursa- Aplicație Lime-S
Deplasare trotinetă electrică-Târgoviste

La Târgoviște, cele 220 de trotinete electrice au devenit, la o lună si jumătate după ce serviciul a devenit disponibil, mai degrabă un pericol public. Iar asta se întâmplă, în principal, pentru că cei care le folosesc sunt tineri teribiliști, mulți dintre ei sub 18 ani, ce le conduc chiar pe străzile aglomerate, în trafic. Nu este departe momentul în care se va produce chiar o dramă. Iată câteva exemple, chiar video, postate de protagoniști, pe rețele de socializare:

Unul mult mai dramatic înfățișează aproximativ 10 tineri circulând pe Bulevardul “Independenței” din Târgoviste, chiar pe mijlocul străzii, în grup, efectiv ignorând orice regulă de circulație și de protecție individuală (cască, etc). Tinerii aproape se lovesc de un taxi, ce circula regulamentar.

Materialul video poate fi regăsit pe youtube.com (click pe link-ul următor)

Conform unor informații, poliștii de la IPJ Dâmbovița s-au autosesizat, după apariția în spațiul public a acestor imagini, și urmează a se încerca identificarea tinerilor ce nu au repectat legile în vigoare ( nu numai cele ce vizezează deplasare pe drumurile publice).

Cu sau fără identificare “contravenienților”, problema va râmâne, atâta timp cât serviciul va fi, în continuare, extrem de permisiv, iar accesul la astfel de mijloace de deplasare, ce pot fi folosite inclusiv pe drumurile publice ( categoria vehicule) se va face extrem de ușor, fără nicio limitare, până la urmă. Din păcate, doar o tragedie va face, cel mai probabil, ca întreg sistemul să fie reanalizat. Deocamdată aceasta nu a avut loc (din fericire) dar momentul nu e…departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *