(Foto) Inaugurare cu “cântec” la Judecătoria Târgoviște. La tăiatul de panglică au lipsit politicienii locali. E tristețe mare în “târg”!

Pentru prima oară, în ultimii 20 de ani probabil (cel puțin), la Târgoviște (n.m. am putea să extrapolăm chiar la întregul județul Dâmbovița) se inaugurează ceva, de așa numit interes public, fără ca, la tăiatul de panglică, să nu apară în față politicienii locului. Evenimentul a avut loc la Târgoviște, în data de 14 noiembrie 2023.

Sursa foto: PNL Dâmbovița/ facebook

În prezența ministrului Justiției (liberala Alina Gorghiu), la Târgoviște, a fost inaugurat sediul Judecătoriei Târgoviște. O instituție ce intrase în reparații capitale, în debutul anului 2016 (luna ianuarie).

Cel puțin așa era anunțat, la acea vreme, adică atunci când Judecătoria Târgoviște era mutată, din sediul de pe bulevardul Independenței din Târgoviște, într-un sediu improvizat, pus la dispoziție într-un spațiu ce fusese cedat către Universitatea “Valahia” din Târgoviște (n.m.- spațiul aparținea administrației locale, Primăriei Târgoviște cu alte cuvinte).

Foto: Judecătoria Târgoviște, după renovare (sursa- captură videoclip /Ministerul Justiției)

Foto: Anunț CNI – închidere proiect de renovarea a Judecătoriei Târgoviște ( 2023)

Proiectul de reabilitarea a Judecățoriei Târgoviște este parte din așa numitul program “Infrastructură Justiție” al CNI (Compania Națională de Investiții) și era prevăzut a fi implementat pe o perioadă de 3 ani, așadar în perioada 2016-2019. Ei bine, ca mai mereu, nu s-a întâmplat asta!

Foto: judecătoria Târgoviște în timpul renovării

Judecătoria Târgoviște a rămas mutată într-un sediu impropriu (ca dimensiune în primul rând) vreme de aproape 8 ani (n.m. mutarea s-a produs în decembrie 2015, iar reîntoarcerea în noul sediu, cel reabilitat, de fapt, s-a întâmplat <încă se întâmplă> în noiembrie 2023). Lucrările, de reabilitare au început abia în 2021. C-așa-i la stat!

Foto: Sediu nou Judecătoria Târgoviște

Revenind la “evenimentul” din 14 noiembrie 2023, ar fi de remarcat că de la tăierea de panglică au lipsit cu desăvârșire politicienii. Atât mai marii locului (primar, președinte de CJ, prefect), toți de la PSD, cât și aliații de majorități absolute, din Dâmbovița, ai social democraților (respectiv cei de la PNL Dâmbovița). Ceea ce ar putea fi o bilă albă pentru organizatorii evenimentului, dacă nu ar fi doar o altă parte din războiul aparent (cu miză niște voturi, în 2024) dintre PNL Dâmbovița și PSD Dâmbovița. Cu alte cuvinte, să nu mai acumuleze nimeni niște capital electoral, la tăierea de panglică.

Foto: În sediul Judecătoriei Târgoviște (discurs inaugurare); Sursa foto: PNL Dâmbovița/Facebook

Să zicem că, ministrul Justiției, ar fi fost normal să vină la tăierea de panglică, chiar dacă este om politic și chiar dacă nu a avut, de fapt, decât prea puțin, spre deloc, de-a face cu proiectul de la Târgoviște.

Foto: Conf. de presă la sediul PNL Dâmbovița ( după momentul inaugurării Judecătoriei Târgoviște)

Dincolo de bila albă, pentru liberali, cei care au decis, în cazul de față, cine să se arate la poză, la tăiatul de panglică, și cine nu, ar mai fi și o bilă neagră. Tot pentru liberali. Păi se poate ca, din toate ieșirile la rampă (discursurile de la inaugurarea sediului judecătoriei cât și, ulterior, de la sediul PNL Dâmbovița), să nu spună nimeni cât a costat, până la urmă, toată “afacerea”, cu inaugurarea de la Judecătoria Târgoviște?

De fapt, se poate!

Așa de bine se poate încât am văzut aberația la cele mai înalte cote, în publicarea de informări ce, aparent, au prezentat subiectul. De la 7, 10, 17 sau 19 milioane de lei, toate aceste sume au apărut în informările de presă în care s-a vorbit de vizita și tăierea de panglică, a ministrului Justiției, de la Târgoviște. Nimeni, dar nimeni, nu s-a obosit să caute și ce zice CNI. Și anume că, în realitate, proiectul a costat cu mult mai mult dcât ar fi trebuit să coste inițial (a și durat cu mult mai mult decât ar fi trebuit să dureze). Conform CNI (vezi foto site CNI, din debutul articolului), suma totală a fost de 26,476 de milioane de lei. Deci nu 7, nu 10, nici măcar 19 milioane de lei, cât a fost cea mai “generoasă” informare pe care am găsit-o.

C-așa-i la Stat. Are balta pește! Pentru cine trebuie, evident.

1 Reply to “(Foto) Inaugurare cu “cântec” la Judecătoria Târgoviște. La tăiatul de panglică au lipsit politicienii locali. E tristețe mare în “târg”!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *