“Două vorbe” și-un stadion. Când ar trebui să fie gata noua arenă “Eugen Popescu”, de la Târgoviște. Noile “promisiuni”.

Despre arena “Eugen Popescu” de la Târgoviște, în poveștile și povestirile prefacerii (se poate citi și refacerii), au curs “râuri de cerneală”, mai ales după demolarea parțială (din iunie 2019) a acesteia. Cu o promisiune de finalizare a proiectului ce a expirat de mult (ar fi trebuit, conform declarațiilor, de la momentul inițial, cel al demolării, să fie gata în 10 luni de la demararea lucrărilor), dar și cu o istorie a reabilitării ce deja se poate înscrie cu succes într-un scenariu de film (unul nu cu foarte multe șanse de aplauze, după vizualizare), stadionul din Târgoviște este, din nou, în prim plan. Evident că prim-plan-ul de moment “nu are legătură cu punctul de final al campaniei electorale” (votul în 27 septembrie 2020, articolul de față în 25 septembrie, pentru conformitate).

Proiect reabilitare stadion Eugen Popescu Târgoviște
Cum ar trebui să arate

Astea sunt declarațiile oficiale cel puțin. Pentru cine vrea să le ia în seamă. Oricum, pentru că spațiul Valahia Media a găzduit, de-a lungul timpului, mai multe materiale despre subiect, am considerat necesar a fi prezentat și acest nou punct de vedere, ce altfel nu și-ar fi găsit locul acum (în campanie electorală) aici. Mai mult decât atât, am considerat a fi un act de bun simț, dacă nu mai mult decât atât, a preciza câteva amănunte ce au fost cerute, tot de-a lungul timpului, de măcar cei “câțiva” interesați de subiect, ce au adresat întrebări către Valahia Media, legat de acest subiect. Așadar:

Noul Termen de finalizare

Conform Târgoviște City App, o aplicație dezvoltată de administrația locală (poate cu altă ocazie despre subiect):

Stadion Eugen Popescu 23 septembrie 2020
Sursa foto-targovistecity.ro

Stadionul „Eugen Popescu” pe care, de la anul, va juca echipa antrenată de Emil Săndoi – Chindia Târgoviște, este un adevărat șantier. Arena a fost „atacată” pe mai multe paliere, iar proiectantul promite un stadion spectaculos.

(…)

Viitoarea arenă va avea, probabil, cea mai bună suprafață de joc din țară, pentru că iarba va apuca să prindă rădăcini adânci până ce Chindia va juca primul meci din acest sezon pe arena modernizată cu fonduri de la Primăria Târgoviște. Suprafața de joc este una modernă. Întreagă substructură a suprafeței de joc a fost realizată după ultimele standarde, cu instalație de încălzire, sistem de drenaj și de evacuare a apelor pluviale.Noul stadion va avea două tribune cu 8257 de locuri. Tribuna 1 va fi complet acoperită, iar parcarea se va construi pe vechiul teren de antrenament şi va avea 250 locuri.

Articol Târgoviste City App,23 septembrie 2020

Că cei de la Târgoviște City App știu mai multe și anticipează că iarba va prinde rădăcini adânci până când Chindia va juca pe acest stadion, nu îmi permit sa contest. Mai ales că nu este specificat cât de adânci vor fi acestea, rădăcinile, și cât va mai dura până Chindia va juca pe acest stadion. Oricum, în condițiile în care terenul nu poate fi folosit pentru activități sportive vreme îndelungată, de acum înainte, este probabil primul stadion din lume unde suprafața de joc este amplasată înainte de a fi finalizate construcțiile. La Târgoviște fiind vorba , teoretic cel puțin, de luni bune în care utilaje grele și muncitorii din construcții vor lucra “cu grijă de chirurg” și “vor ocoli cu atenție” suprafața verde, pentru a nu distruge gazonul pus la “dospit” acum. Am fi cu adevărat campioni, pentru că vor reuși (evident că “nimeni nu se îndoiește de asta”). În ceea ce privește echipa “antrenată de Săndoi” eu unul nu m-aș fi grăbit să anticipez. Și echipa antrenată de Moldovan visa să joace pe stadionul reabilitat. Viorel Moldovan nu a mai apucat, iar cum viața de antrenor e schimbătoare e puțin cam hazardat să anunți că actualul antrenor, Emil Săndoi, va antrena echipa pe noul stadion.Ultima observație este legată de sintagma “de la anul”. Adică 2021. Nu am înțeles dacă va fi ianuarie 2021 sau decembrie 2021. De fapt, cred că nici nu a fost precizat și am fost doar malițios.

Mea Culpa!

În final, doar o precizare, tot oficială:

Sursa foto-facebook/Cristian Stan

Lucrari in desfasurare la Stadionul “Eugen Popescu”!

Se lucreaza la:

fundatie tribuna noua;

foraje fundatie instalatie de nocturna;

trasee utilitati;

reabilitare tribuna veche;

Este mesajul integral, publicat pe o rețea de socializare, de către administrația locală de la Târgoviște, cea care implementează proiectul, cu privire la reabilitarea de la stadionul “Eugen Popescu”.

Lacunar? Probabil. Cum la fel de probabil este că nu era nimic altceva de spus.

1 Reply to ““Două vorbe” și-un stadion. Când ar trebui să fie gata noua arenă “Eugen Popescu”, de la Târgoviște. Noile “promisiuni”.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *