Cum a evoluat pandemia, în Dâmbovița, în perioada Crăciunului-Mai puține cazuri noi, 15 decese, mai mulți pacienți internați

Județul Dâmbovița, ca multe alte județe din țară, a atins, în ultimele zile, cea mai mică rată de incidență a cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) din ultimele luni. La momentul de față (27 decembrie) județul Dâmbovița a ajuns la o incidență de doar 1,97, fiind foarte aproape de a ajunge în zona verde (sub 1,5), dacă trendul se păstrează. Asta în condițiile în care, la nivel național, doar BV, București, Cluj, Constanța, Ilfov (cea mai mare rată) și Timiș se mai află în zona roșie.

Incidență cazuri 27 decembrie

Statistica ultimelor 2 săptămâni arată că numărul de cazuri noi a scăzut constant, în condițiile în care și numărul de teste efectuate a scăzut în aceiași măsură, ajungându-se chiar la un minim istoric (în ultimele 6 luni) de doar 4352 de teste (1387 de cazuri noi) în data de 26 decembrie. Un număr mai mic de teste fiind înregistrat, anterior, în data de 22 iulie.

Statistici 27 decembrie

Cum în perioada sărbătorilor de Crăciun s-au efectuat testări doar în cazurile în care existau confirmări ale virusului (la persoane ce prezentau simptome și contacții direcți ai acestora, din familie, cel mai probabil) tendința de scădere a numărului de cazuri se va schimba în zilele următoare.

Totuși, în lipsa unor date complete, iată cum a evoluat situația în Dâmbovița (datele analizate sunt furnizate de către Instituția Prefectului județului Dâmbovița).

În data de 24 decembrie figurau ca fiind testați 33.897 de dâmbovițeni, de la debutul pandemiei, în vreme ce în data de 27 decembrie figurau, la același capitol, 34.129. Deci 242 de teste efectuate în 3 zile. În aceiași perioadă au fost confirmați cu noul coronavirus exact 203 dintre cei testați. Interpretarea în cea ce privește pozitivarea, evident, nu mai are niciun sens, rata fiind astronomică, din punct de vedere medical.

Un alt indicator este cel al deceselor. Dacă în data de 24 decembrie în Dâmbovița, de la debutul pandemiei, figurau ca decedați 426 de dâmbovițeni, trei zile mai târziu (27 decembrie) erau 441. Cu alte cuvinte, 15 decese înregistrate în spitalele din Dâmbovița, în doar 3 zile.

Persoanele internate în spitalele din Dâmbovița erau 219, în data de 24 decembrie, în vreme ce în data de 27 decembrie erau 223, în condițiile în care au fost înregistrate și decese și de asemenea persoane ce au fost declarate vindecate, în aceasta perioadă. Creșterea este înregistrată și la acest capitol.

Capitolul la care se stă din ce în ce mai bine este cel al incidenței ( ce se află în legătură directă cu numărul de testări).Practic, doar 7 localități mai sunt în scenariul roșu (incidență de peste 3 la mie). Asta în condițiile în care, în luna noiembrie, au fost și 46 de localități (din 89), în această situație.

Incidență Dâmbovița-27 decembrie 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *