Cu gard și fără gard, la Kaufland. Nu ne mai facem bine!

O decizie a celui mai mare angajator privat din România ( Kaufland-17.000 de angajați în 2021, conform Revisal, softul ITM în care este ținuta evidența salariaților din România sursa) a stârnit un adevărat val de proteste și comentarii în mai toată țara.

Magazin Kaufland România ( noiembrie 2021)

Concret, în incinta supermarket-urilor Kaufland au apărut, în secțiunea de magazine nealimentare, garduri de sârmă (relativ, de fapt niște panouri de separare a unei zone, precum cele folosite la zonele în construcție sau reabilitare) ce separă spațiul respectiv de restul supermarket-ului ( destinat produselor alimentare). Românul, revoltat de orice “separație”, ce îi încalcă drepturile (credem noi), a văzut apariția gardurilor ca pe un atentat la libertatea persoanelor nevaccinate ( anti-covid-19), ce nu vor să se vaccineze, nu pot, le e frică, nicin-are importanță. Și dai, și luptă, pe toate fronturile, împotriva imperialiștilor ce vor să ne ia libertatea. Să mai precizez că nimeni nu a încercat să afle măcar care a fost rațiunea amplăsării acestor panouri? Evident că nu are sens. Subiectul e mult prea oferatnt pentru a nu fi luat ca atare, de cine are interes să profite de pe seama lui, dar și de naivitatea unora. Ideea vehiculată peste tot a fost că cei de la Kaufland comit un abuz incalificabil, adoptând o metodă degradantă pentru români, ce, în plus, nu are niciun sens, în ceea ce se cheamă combaterea răspândirii bolii (covid-19).

Magazin Kaufland, Satu Mare

Evident, pentru cineva cu doi neuroni măcar, că panourile respective nu au rolul de a separa posibile persoane bolnave de cele sănătoase, admițând doar vaccinați într-un anumit spațiu, atâta timp cât vorbim de aceiași incintă, cu același aer de respirat pentru toată lumea. Pur și simplu, cei de la Kaufland, atât s-au priceput ca să se pună în acord cu prevederile legale. Adică acele decizii ce spun, că, în actuala perioadă pandemică (covid-19), accesul în magazinele nealimentare este posibil doar pentru cei care posedă așa numitul certificat verde covid.În cazul supermarket-urilor fiind vorba și de incinte (magazine) nealimentare legea dă voie pentru acces doar persoanelor ce posedă certificat verde, Bună-rea, asta e prevederea legală, iar amenzile pentru nerespectarea ei sunt mari ( în primul rând pentru proprietarii de magazine de acest tip). Lucrul acesta fost explicat și de cei de la Kaufland, adică măsura a fost luată tocmai pentru ca cei nevaccinați să aibă drepturi ca toată umea și să poată intra în supermarket-uri, dar si pentru ca cei de la Kaufland să poată fi acoperiți legal, la un eventual control.

S-a făcut acea delimitare de culoar dintre partea de supermarket și partea de agenți economici tocmai pentru ca persoanele nevaccinate să nu fie verificate la intrare. După cum prevăd obligațiile legale, dacă nu ar fi separate culoarele. Dacă nu s-ar fi diferențiat cele două zone de acces, dat fiind faptul că există și farmacii, tutungerii sau chiar schimburi valutare, persoanele nevaccinate nu ar fi putut intra nici în partea de supermarket”,

Surse Kaufland

Nu e bine, nu trebuie garduri, nu trebuie respectată legea, trebuie să fim liberi ca și până acum”, este reacția aproape cvasiunanimă. Cu alte cuvinte, să vă amendeze pentru că ați vrut să ne lăsați să intrăm fără stres în magazin. Mai mult chiar, la Târgoviște, edilul șef al orașului se laudă, pe FB, cum i-a pus la punct pe cei de la Kaufland. Pentru a nu strica plăcerea lecturării descrierii unei asemenea fapte, probată prin miile de aprecieri ale gestului din spațiul virtual, iată ce a scris primarul Târgoviștei:

“Victorie, i-a pus la punct pe imperialiști, Primarul președinte” sunt ( nu sub acestă formă, dar foarte apropiată) părerile, aproape unanime, legate de gestul edilului de la Târgoviște. Un gest ce, practic, nu a rezolvat nimic, dar care ar putea face lucrurile și mai complicate.

Sursa foto.-Daniel Cristian Stan (primar Târgoviște)/ Facebook

În sensul în care, cei de la Kaufland, dacă vor fi amendați, pentru că nu restrictionează accesul celor care nu posedă certificat verde ( amenzi tot de la Stat), vor fi nevoiți să angajeze oameni ce să și verifice orice persoană ce intră în supermarket (inclusiv în secțiunea de “alimentare”) și să nu permită accesul celor ce nu posedă certficatul verde. În tot cazul, vor fi nevoiți să izoleze altfel magazinele nealimentare sau să impună celor ce le dețin să verifice fiecare persoană care le trece pragul și să accepte doar posesorii de certificat verde. E mai bine, acum?

Aplaudați în continuare. Oricum nu ne mai facem bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *