Covid-19 “end-game”. Avertismentul ce vine de la “capătul lumii”

Acest articol nu are menirea de a crea panică inutil și nici aceea de intra într-o polemică cu adepții vreunei teorii, ori a alteia, legat de “problema” ce, de mai bine de 1 an, a dat peste cap viața unei întregi planete-Pâmântul, Earth, etc. Este doar un avertisment, cât se poate de concludent, ce vorbește despre ce se întâmplă la “capătul lumii”, din perspectivă românească, respectiv în India.

Grafic-explozie cazuri India (sursa BBC)

Într-o lume globalizată, în care ce se întâmplă în orice colț al planetei are repercursiuni aproape imediate în cealaltă parte a lumii, India este, la momentul actual (23 aprilie 2021), semnalul de alarmă cel mai puternic, că un coșmar generalizat este pe cale a avea loc.

Sursa-BBC

De aproape 2 săptămâni, India se confruntă cu o dimensiune a pandemiei de covid-19 ce nu a fost anticipată nici intern, nici extern, decât de, probabil, foarte puțini ( amănunte si aici- Valahia Media).

În data de 22 aprilie 2021, India a raportat (oficial) 325.503 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus si de asemenea 2256 de decese. Este cel mai grav bilanț la nivel mondial (pentru 24 de ore) de la debutul pandemiei, în condițiile în care situația din India (lucru recunoscut si de autoritatile indiene) nu este, probabil, descrisă la adevărata s-a dimensiune. Capacitatea de a raporta dimensiunea reală a dezastrului, în momentul de față (1,3 miliarde de locuitori cu multe zone sărace unde este imposibil de făcut vreo statisică) este cu mult depășită.

Prim ministru India

Îngrijorarea, cu adevărat fundamentală, vine și din faptul că raportările ce stârnesc de-a dreptul panică sunt cele care vin din zonele cu un standard de viață mai ridicat, cum este cazul capitalei New Delhi, unde în momentul de fată sunt 100.000 de cazuri active de bolnavi (covid-19), la o populație de aproximativ 20 de milioane de locuitori.

Ministrul Sănătății din India a declarat, în urmă cu 24 de ore, că în momentul de față India se confruntă cu “covid end-game”, cu alte cuvinte situația a depășit punctul în care mai poate fi controlată.

Spitalele din India sunt copleșite, practic nu se mai fac internări si s-a pornit un adevărat război al oxigenului, oxigen fără de care pacienții internați nu mai pot supraviețui. India, unul dintre cei mai mari producători de vaccin anti-covid 19 ( are vaccinurile proprii dar este și producător pentru AstraZeneca) a sistat furnizările către alte țări, în încercarea disperată de stopa evoluția epidemiei în propria țără. Piața neagră a medicamentelor a explodat, iar multe medicamente, precum Redemsivir-ul, nu se mai găsesc de achiziționat din sistemul public, chiar dacă medicamentul, în cazul Remdesivir, nu este aprobat ca unul ce să se fi dovedit cu efecte majore în stoparea bolii.

Situația este cu mult mai complicată decât arată datele oficiale, iar în următoarele săptâmâni este de așteptat (după cum spune toată lumea- aici un minireportaj BBC despre situatia actuală din India) ca aceasta să se deterioreze si mai mult.

Incinerare decedați India

Practic, semnalele din acest moment, între care cele ce arată că în crematoriile din India se lucrează non-stop, pentru incinerarea decedaților, iar, din disperare, populația săracă a ajuns să ardă cadavrele pe terenurile virane din imediata vecinătate a orașelor s-ar putea deteriora și mai mult în zilele ce urmează.

Avertismentul, ce vine din India (țără unde a fost oficial anunțat că virusul dominant acum este o variantă a cu trei mutatii noi, a virusului inițial) este că bătălia cu noul coronavirus este departe de a fi una încheiată. India a relaxat măsurile de protecție în urmă cu câteva săptămâni, în timpul unor procesiuni religioase la care au participat milioane de oameni, iar acum, ce se întâmplă acolo, arată că ce a fost mai rău este… pe cale să se întâmple.

1 Reply to “Covid-19 “end-game”. Avertismentul ce vine de la “capătul lumii””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *