COVID-19 (29 decembrie), Dâmbovița: 6 localități în scenariul roșu, 27 de centre de vaccinare înființate în județ

La nivel național, astăzi, 29 decembrie, a crescut, din nou, numărul de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în condițiile în care a crescut semnificativ și numărul de teste, față de zilele anterioare. Astfel:

Incidență cazuri, 29 decembrie 2020

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 4637 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, în condițiile în care au fost analizate aproximativ 24.000 de teste. Dintre cazurile noi, 81 sunt în județul Dâmbovița, unde rata de incidență continuă să scadă, iar acum este de 1,73 la mie.

Tot în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 135 de decese, la nivel național (niciunul în Dâmbovița). La ATI numărul paceinților internați este acum de 1162, în scădere față de zilele precedente.

În ceea ce privește rata de incidentă a cazurilor din Dâmbovița, la momentul de față sunt 6 localități în scenariul roșu (incidență mai mare de 3 la mie).

Incidență localități DB, 29 decembrie 2020

În 7 localitătți nu mai este înregistrat niciun caz (pentru ultimele 14 zile).

Vaccin DB-Valahia Media

Tot astăzi, 29 decembrie, DSP Dâmbovița a anunțat că  la nivelul județului Dâmbovița, au fost înființate 5 centre de vaccinare a personalului medical și alte 22 de centre pentru vaccinarea populației. Este vorba de 20 dintre cele 89 de localități ale județului, unde vor funcționa astfel de centre de vaccinare anti COVID-19.

Comunicat de presă DSP Dâmbovița

“În conformitate cu Strategia de vaccinare  împotriva COVID-19 şi pentru asigurarea unui mediu favorabil desfăşurării campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, la nivelul judeţului Dâmboviţa au fost înfiinţate 5 centre  de vaccinare destinate imunizării personalului din domeniul sanitar, organizate la nivelul SJU Târgovişte, Spitalului Municipal Moreni, Spitalului Orăşenesc Găeşti, Spitalului Orăşenesc Pucioasa şi Centrului Multifuncţional Titu, iar pentru vaccinarea populaţiei generale, au fost amenajate 22 de centre  în  20 de localităti: 3  în Târgovişte, câte unul în Pucioasa, Moreni, Găeşti, Răzvad, Titu, Fieni, Corneşti, Dragomireşti, Gura Ocniţei, Băleni, Aninoasa, Şotânga, Bucşani, Potlogi, I.L. Caragiale, Dragodana, Răcari, Corbii Mari şi Voineşti.

Toate aceste centre de vaccinare vor fi organizate şi amenajate cu respectarea normelor de siguranţă şi a normelor igienico-sanitare, evitându- se supraraglomerarea, astfel încât procesul de imunizare să decurgă într- un mod cât mai eficient.

Campania de vaccinare  se va desfăşura în 3 etape şi se va adresa următoarelor categorii de persoane:

Etapa I- lucrătorii din domeniul sănătății și cel social (sistem public și privat);

Etapa a –II-a – populația la risc:

adulții cu vârsta peste 65 de ani;

persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate;

lucrătorii care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale.

Etapa a-III-a- populația generală;

Recomandăm populaţiei să se vaccineze, deoarece numai prin vaccinare vom reuşi să reducem substanţial numărul cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2.

Vaccinarea este voluntară, gratuită şi realizată în condiţii de siguranţă.

DIRECTOR EXECUTIV,                                    COMP. RELAŢII PUBLICE,      Dr. Sorin STOICA                                               Cons. Marinela POPA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *