Chindia-Viitorul 0-2. “Cooperativa mai ceva ca în vremea lui Pădureanu”, acuză suporterii. La Târgoviște se “aprinde lumina”

La Buzău, Chindia și Viitorul Constanța, echipa celor doi mari “Gică” (n.m. Popescu și Hagi) din fotbalul românesc, s-au întâlnit într-un meci al supraviețurii în liga I de fotbal, din multe puncte de vedere, pentru ambele echipe.

Chindia-Viitorul (14 mai 2021). Sursa foto– Facebook /AFC Chindia Târgoviște

Chindia Târgoviște, echipă ce venea din postura de lider detașat în clasamentul play-out-ului (locurile 7-16) campionatului și Viitorul, echipă ce în actualul sezon avea nevoie de cele 3 puncte, din meciul cu Chindia, pentru a scăpa definitiv de grijile retrogradării, au oferit un spectacol cu final așteptat, oarecum, de toată lumea. Asta mai ales în condițiile în care Chindia beneficiază de ajutorul oferit de Viitorul încă din debutul actualului sezon competițional (împrumutul tinerilor jucători de la academia lui Hagi, Dulca, Căpușă și Iacob).

Dulca la Chindia Târgoviște
Căpușă la Chindia Târgoviște
Bucuria golului-Paul Iacob la Chindia Târgoviște (n.m. cel care îl tine în brațe pe Martac)

Cei trei amintiți anterior ( ce prin clauză contractuală nu au voie să evolueze în meciurile Chindiei, împotriva celor de la Viitorul) sunt printre cei mai buni jucători ai Chindiei, chiar indispensabili în angrenajul echipei, așa cum a fost gândit de antrenorul Emil Săndoi ( un angrenaj ce pune, înainte de toate, preț pe jocul defensiv). În aceste condiții, dar și cu câteva modificari de moment, motivate de accidentari, Chindia a început meciul cu Viitorul (14 mai 2021) într-o formulă pe care nu a mai folosit-o niciodată, în meciurile oficiale din actualul sezon Emil Săndoi.

Emil Săndoi ( Arhivă-august 2020)

CHINDIA: D. Moldovan – Martac, C. Dinu, Celea, Kocic – Neguț, Rață, Dumitrașcu, A. Șerban – D. Popa, Neicuțescu
REZERVE: R. Pop, Fomba, Ad. Ioniță, Corbu, Yameogo, D. Florea, Atanase, F. Mitrea, Berisha
ANTRENOR: Emil Săndoi

Rezultatul, așa cum era de așteptat de mai toată lumea, a fost o victorie facilă a celor de la Viitorul (cu 2-0) prin golurile marcate de Chițu, în minutul 55 și Jo Santos, în minutul 84.

Imediat după meci, mulți dintre suporterii celor de la Chindia au acuzat “blatul”, pagina de facebook a celor de la Chindia fiind invadată de mesaje deloc măgulitoare la adresa echipei dar și a adversarilor.

De la ” o înfrângere care ne va ajuta sezonul viitor, cunoscătorii știu de ce” și până la “Cooperativă mai ceva ca pe vremea lui Pădureanu și Mitică” sau “Blat pe față” și “V-a promis Regele cazare la hotel la el? Rușine nesimțiților!” nimic nu a lipsit din arsenalul de acuze, la adresa echipei, venite din partea suporterilor cei mai “aprigi”, ai celor de la Chindia Târgoviște. Supărarea este în parte justificată, oamenii “mirosind” blatul, așteptat de toată lumea, chiar și casele de pariuri au simțit acest lucru, cota pentru “2” solist (victorie în deplasare, a celor de la Viitorul) scăzând dramatic în ultimele 2 zile ( de la 2.40 la sub 1.3).

Clasament play out, după Chindia-Viitorul 0-2

Cu un meci înainte de finalul de campionat, Chindia rămâne( cu 35 de puncte) pe primul loc în play-out, indiferent de celelalte rezultate, iar Viitorul scapă aproape definitiv de grijile retrogradării (n.m. mai avea dubii doar pentru locurile de baraj pentru mentinerea în prima ligă). În ceea ce privește “sacrificiul” făcut de Chindia, cu speranța păstrării în lot a celor 3 jucători împrumutați de la Viitorul, aceasta s-ar putea să fie una deșartă (speranța).

Gică hagi si Gică Popescu, la Viitorul Constanța (Arhivă)

Gică Popescu, manager la Viitorul Constanța, a anunțat, deja, ca strategia echipei, pentru sezonul următor este :

Lucrul care pe noi ne preocupă cel mai mult, dar vom îndrepta anul viitor, este această pierdere a identităţii pe care am făcut-o anul acesta. Eram o echipă care în proporţie de 60% avea jucători tineri, crescuţi de noi, în academie. Anul acesta lucrurile s-au inversat.  Eu prefer să fiu în play-out cu jucători tineri, decât în play-off cu jucători de experienţă, pentru că ăsta este proiectul nostru. În anul următor, unul dintre lucrurile pe care le vom stipula foarte strict este această obligativitate a antrenorului să promoveze jucători”

Cei mai tineri și mai de perspectivă jucători ai Viitorului, ce au și confirmat deja, sunt Dulca, Iacob și Căpușă, adică jucătorii împrumutați la Chindia Târgoviște. Cu alte cuvinte, greu de presupus că aceștia vor mai continua la echipa dâmbovițeană.

Stadion “Eugen Popescu” (14 mai 2021). probe instalația de nocturnă. Sursa foto- postare facebook/ Daniel Cristian Stan

În altă ordine de idei, la Târgoviște, exact la ora meciului (n.m. 20.30) dintre Chindia și Viitorul ( meci în care târgovistenii aveau calitatea de gazdă, dar jucau la Buzău) pe stadionul din Târgoviste ( “Eugen Popescu”) se aprindea…lumina. La ora 21.00 ( 14 mai 2021) pe stadionul pe care ar trebui să joace Chindia, în viitor,( arenă aflată în reabilitare din iunie 2019) erau făcute probe la instalația de nocturnă, recent construită.

Sursa foto- Facebook/ Daniel Cristian Stan

Cei 4 stâlpi ai instalației, complet echipați, (din care 3 cu o înălțime de 36 de metri si unul cu înălțimea de 30 de metri, în zona Casei Armatei), sunt ridicați pe poziția finală, însă, în absența incă a unui branșament final la rețeaua de energie electrică, nu au putut fi aprinși concomitent.Chiar și în aceste condiții, efectul a fost spectaculos!

Postare facebook Cristian Stan (primar Târgoviste)
Stadion “Eugen Popescu”. Târgoviște (14 mai 2021)

Fanilor, celor de Chindia Târgoviște, nu le-a scăpat nici această “coincidență”. Și anume că probele la instalația de nocturnă, de pe stadionul “Eugen Popescu” (n.m. programate la ora 21.00, în data de 14 mai), au avut loc la aceiași oră la care favoriții lor disputau meciul cu Viitorul , dar la Buzău, în calitate de gazde fiind dâmbovițenii (n.m. meciul a început la ora 20.30). Semn că, spun mulți dintre suporteri (n.m. meciul, date fiind condițiile momentului, restricții pandemice, putea fi văzut doar la televizor, nu și de la “locul faptei“), partida era una fără importanță, pentru cei care au ales să fie prezenți mai degrabă la inaugurarea nocturnei decât să urmărească evoluția echipei favorite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *