Chindia rămâne pe primul loc în Liga I (play-out) dar vestea “cea mare” este legată de bani. CJ Dâmbovița a făcut anunțul

Chindia Târgoviște reușește un parcurs pe care probabil că aproape nimeni nu îl bănuia, înainte de actualul sezon din Liga I de fotbal. Scăpată, datorită norocului, de o retrogradare directă în liga secundă (în sezonul 2019-2020) după ce a fost mărit, peste noapte, numărul de echipe din liga I (de la 14 la 16) echipa târgovișteană ( n.m. momentan doar cu numele, cei de la Chindia neevoluând vreodată la Târgoviste în cele 2 sezoane de liga I) este pe primul loc în clasamentul play-out-ului (locurile 7-16 din campionat), după 3 etape din a doua partea campionatului.

Chindia 26 aprilie 2021 (sursa foto- AFC Chindia Targoviste/facebook)

Elevii lui Emil Săndoi s-au impus cu 2-0 în runda a 3-a a play-out-ului, în fața celor de la Poli Iași, într-o partidă ce a avut loc la Buzău (26 aprilie), locul unde târgoviștenii dispută meciurile de pe teren propriu,în momentul de față.

Echipele trimise pe teren:

CHINDIA: Aioani – Căpușă, P. Iacob, Celea, C. Dinu – Neguț, M. Dulca, Rață, Dumitrașcu – D. Popa, D. Florea 
REZERVE: D. Moldovan, Martac, Yameogo, Berisha, Neicuțescu, Kocici, Cherchez, M. Costea, Corbu
ANTRENOR: Emil Săndoi

POLI IAȘI: Brănescu – Onea, R. Popa, Baxevanos, S. Bușu – De Iriondo, Acosta – Mensah, Vanzo, A. Stan – Djuranovici 
REZERVE: Brânză, Cană, Popadiuc, Zajmovici, Gaitan, A. Zaharia, Flores, Fr. Cristea 
ANTRENOR: Nicolo Napoli

Sursa foto-AFC Chindia Târgoviște/ facebook

Prima repriza a fost dominată de oaspeți, dar singurii ce au înscris au fost cei de la Chindia, prin Florea în minutul 41. Tot Florea a fost cel care a închis tabela în minutul 82, stabilind rezultatul partidei: Chindia-Poli Iasi 2-0 (1-0).

Chindia reușește a treia victorie din tot atâtea partide în play-out, târgoviștenii marcând 5 goluri și neprimind vreunul în aceste meciuri. Cu cele 29 de puncte acumulate Chindia se menține pe primul loc și se distanțează în clasament față de principalele contracandidate la ocuparea unuia din locurile ce asigură participarea la barajul pentru cupele europene (locurile 1-2 din play out)

Corneliu Stefan CJD-Valahia Media

Cea mai importantă veste (deocamdată totuși sub rezerva că este doar o promisiune) nu este însă cea legată de victoria contra celor de la Iași, lăsați de târgovișteni pe loc direct retrogradabil, în urma rezultatului din partida de duminică. În contextul în care se vorbeste insistent despre fonduri si bugete, mai bine zis despre puținătatea acestora, și la Chindia sunt emoții mari, cu privire la finanțarea din viitor. Cei doi acționari/asociați principali, Primăria Târgoviște și CJ Dâmbovița, adică entitățile ce asigură, în cote egale, finanțarea echipei, au avut abordări diferite (oarecum), în ultima vreme, alimentând speculațiile și zvonurile cu privire la viitorul echipei. Primăria Târgoviștei, prin edilul șef, a amintit, într-o postare din spațiul virtual al rețelelor de socializare că, măcar teoretic, varainta retragerii finanțării pentru Chindia, din partea Primăriei Târgoviște nu este exclusă. Pentru toate detaliile click pe link-ul umător:

După meciul contra celor de la Poli Iasi, cel de-al doilea asociat (poate primul dacă socotim aportul financiar), respectiv Consiliul Județean Dâmbovița, a făcut un anunț important, prin președintele CJD, Corneliu Ștefan:

Chindia Târgoviște, mult peste echipele din play-out!

Forma de zile mari a Chindiei justifică, pe deplin, susținerea financiară a Consiliului Județean Dâmbovița, cel mai important finanțator al echipei târgoviștene. Dubla lui Florea din meciul câștigat astăzi cu Poli Iași ne duce la 4 puncte distanță de locul 2 și, cu siguranță, rămânem în Liga I și sezonul viitor.În calitate de președinte al Consiliului Judeţean, îmi voi respecta, ca și până acum, promisiunile făcute și voi susține echipa noastră, la fel de consistent, și în viitorul sezon fotbalistic.Chindia! Victorie!

Postare facebook/ Corneliu Ștefan
Corneliu Ștefan

Practic, CJ Dâmbovița, prin Corneliu Ștefan, își ia angajamentul (n.m. “la fel de consistent”) de a păstra suținerea de 3 milioane de lei (atât cât este în anul 2021) și în sezonul care urmează. Aceiași cotă (3 milioane de lei) reprezintă si susținerea din partea Primăriei Târgoviște (n.m la votarea bugetului din 2021 s-a propus o finantare de 500.000 de lei din bugetul localității si o alta de 2,5 milioane dintr-un credit angajament, adică bani care nu există, momentan, și care ar trebui împrumutați, de administratia târgoviteană, pentru a asigura cota sa de finanțare din asocierea Fotbal Club Chindia Târgoviște).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *