A uitat și “cerul” să “creadă”

Cum, doar în câteva rânduri, ar fi inutil a încerca descrierea unei “probleme”, în cazul de față, Valahia Media vă propune câteva imagini, fără pretenția unui fotoreportaj dar cu convingerea că și de această dată imaginile valorează cât… multe mii de cuvinte.

Pe scurt, problema se prezintă astfel: 25-30.000 de români, dâmbovițeni în cazul de față, ar putea rămâne fără apă potabilă. E vorba, ca să fiu exact, despre locuitorii din Pucioasa şi comunele Brăneşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele şi Doiceşti (județul Dâmbovița), ce sunt alimentaţi cu apă potabilă din staţia de tratare Pucioasa, a cărei sursă este lacul de acumulare Pucioasa (Barajul Pucioasa).

Barajul , ce este colmatat în proporție de 75-80%,  a cam…secat (n.m. evident,e vorba de apa din baraj).

(foto 1-2, 17 Oct.2018)(sursa foto: facebook Constantin Ana, primar Pucioasa)

 

 

Foto 3-4-Vremuri bune. Doar cu câțiva ani în urmă (sursa foto 4 -Ministerul Apelor și Pădurilor, cu gunoaie nu am găsit nimic, aici)

 

Foto 5-6 Vremuri mai puțin “bune”2016– apa infestată cu o bacterie (și nu numai), populația sfătuită să nu consume apa de la robinet. Așa arăta apa, la suprafață (imagini adevărul.ro și hotnews.ro).

 

Foto 7 (Înapoi în 2018 – vin vreo doi ministri, la Pucioasa, pe rând, problema pare în atenția autorităților, au și soluții,ministrul Ioan Deneș,al apelor și pădurilor.Ce a mai rămas din ele, cel puțin). Sursa foto -ziare.com

 

Foto 8 (“Back to the future”-Octombrie 2018,primarul Pucioasei, prezent și în poza anterioară, cu spatele, la stângerea de mână, “ridică din umeri”, pe facebook, solicitând,atenție! implicarea totală a autorităților competente”. No comment!

Foto 9

Așa arată barajul acum, colmatat și aproape fără apă. Vina, evident, e doar în cer. Adevărul e că n-a plouat de mult. Aici, pe pământ, nimeni nu-și asumă decât promisiunile de mai bine.

Noroc că plouă, în curând, iar din cer nu se vede cât de “mici” sunt… oamenii .

P.S.

Problema barajului de la Pucioasa, nu este nici nouă și nici singulară, iar faptul că o problemă, oricât de simplă sau de gravă este, primește întotdeauna “soluții” doar pe termen lung, din partea autorităților competente, nu mai reprezintă o știre. Vorba unui slogan politic “îndrăznește să crezi”. Problema este că s-ar putea ca rezerva de “îndrăzneală” să fi ajuns la final.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *