(Video)- “Cacealma” de 3000 de euro, greșit intitulată Flashmob, la Târgoviște, de “Ziua Europei”

La Târgoviște, cu alte cuvinte orașul ce l-a “mătrășit” pe Ceaușescu în 1989 (n.m.- din păcate, ștampila asta nu se dezlipește cu niciun chip de fosta Cetate de Scaun a Țării Românești), cineva s-a gândit că cel mai bun mod de a marca “Ziua Europei” (n.m.– 9 mai), cu alte cuvinte spațiul din care pretindem că facem parte, este de a organiza un flashmob. Toate bune și frumoase, numai că pseudo flashmob-ul este, a fost, de fapt, doar o încercare reușită de a reaminti târgoviștenilor că reflexele totalitar-comuniste se lasă cu greu duse, iar Europa este încă departe. Foarte departe, din păcate.

În organizarea CJ Dâmbovița, în data de 9 mai 2022, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița (instituție subordonată CJD) s-a pus la cale “flashmob-ul” la care trebuiau să participe 1000 de elevi din Târgoviște. scoși de la ore (prin “directivă de partid si de stat” ,direcționată prin Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița), în spațiul central al orașului ( Piața Tricolorului).

Nu vă sună a 23 August, adică o sarbătoare pe “rit vechi” (comunist)?

Tinerii, mulți dintre ei bucuroși că au scăpat de școală, au fost aduși ca să facă câțiva pași și câteva poze cu drapele ale Uniunii Europene, în așa numitul flash mob. O “cacealma“, de fapt, noțiunea de flash mob fiind cu totul alta:

Un flash mob (sau flashmob) reprezintă un grup de persoane ce se adună, dintr-o dată, într-un spațiu public, performează pentru o scurtă perioadă de timp (act artistic) și apoi se dispersează, cel mai adesea pentru distracția publicului sau satiră și expresie artistică. Termenul nu se aplică pentru reclame comerciale, acțiuni politice sau profesioniști plătiți. Pentru aceste activitați termenul folosit este de smart mobs.

Definiție și istoric flashmob, wikipedia.
Alocare bugetară ( CJ Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița), în cuantum de 15.000 de lei ( aproximativ 3000 de euro), pentru organizarea evenimentului de “Ziua Europei” (9 mai 2022).

Trecând peste amănuntele de definiție, ce a ieșit, la Târgoviște, la “flashmob-ul” ce a fost plătit ( pentru organizare) cu suma de 3000 de euro ( bani pentru organizatori, nu pentru copii ce au fost aduși să performeze un nimic, de fapt) se poate vedea în imaginile de mai jos.

Am bifat-o și pe asta, la Târgoviște. Pe 23 august s-ar putea să revenim la vechile obiceiuri, cu toate că la centrul Județean de Cultură Dâmbovița nu sunt, momentan, prevăzute fonduri, și pentru această “sărbătoare”. Dar nu este asta neapărat o problemă. Sunt convins că se poate inventa ceva.

2 Replies to “(Video)- “Cacealma” de 3000 de euro, greșit intitulată Flashmob, la Târgoviște, de “Ziua Europei””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *