La Târgoviște, în afară de realitatea oficială, cea din fotografiiile administrativ-electorale și postările video atent decupate, din spațiul rețelelor de socializare, există și o altă realitate. Una ce nu face plăcere a fi adusă în prim-plan. De fapt, nu trezește sentimente prea plăcute în rândul celor ce ar avea, în vreun fel, de suferit, dacă această realitate ar fi cunoscută pe scară largă.

Foto: Aleea Coconilor, închisă circulației auto și pietonale încă din aprilie 2023
Există, desigur, și categoria celor care ar nega existența a orice, indiferent de argumentele prezentate. E inevitabil. Dar, cum nu despre aceștia din urmă este vorba, iar ei nici nu reprezintă o cauză de luat în seamă, iată doar “faptele”, din una dintre aceste realități târgoviștene, una ce nu cunoaște “celebritatea” din mediatizarea oficială.

Demolarea și reconstruirea monumentului istoric “Poarta Vânătorilor”, din zona Complexului Muzeal Curtea Domnească de la Târgoviște. Proiectul, cu care s-a lăudat Primăria Târgoviște (la un moment dat), a demarat în aprilie 2023 (detalii aici, articol Valahia Media) și ar fi trebuit închis în luna mai a anului 2024.

Nu s-a întâmplat așa, iar singurul lucru închis este, încă de la demararaea proiectului de reabilitare a Porții Vânătorilor, strada “Aleea Coconilor“, cea pe care se află amplasat monumentul istoric (acum demolat și aflat în fază de reconstrucție).
Nici nu pare că prea curând reabilitarea (reconstrucția) va fi finalizată, asta dacă este să analizăm logic situația din teren, de la momentul actual, adică 19 iulie 2024 (vezi foto articol).

Câțiva muncitori lucrează în zonă, dar doar de sub umbra unei schele. Cel puțin asta se întâmpla în data de 19 iulie 2024, undeva în jurul orei 09:30. Toate bune și frumoase, numai că închiderea străzii “Aleea Coconilor”, una făcută pe termen nedeterminat, după cum se vede, are efecte. Atât pentru rezidenții zonei, cât și pentru cei ce se vor fi hotărât, la un moment dat, să participe la vreun eveniment oraganizat pe stadionul “Eugen Popescu”, arenă din imediata proximitate a străzii “Aleea Coconilor”. O arenă la care accesul în tribuna I (fosta tribună II) se face, cel mai ușor, pe actuala stradă închisă circulației (nici măcar pietonal nu mai poate fi folosită, de mai bine de un an).

Mai jos, un articol din aprilie 2024, în care pot fi regăsite mult mai multe date tehnice, despre proiect, precum și un istoric al acestuia.
Concluzii?
-Ele aparțin cititorului, de această dată.