Semnal de alarmă! Nu mai sunt locuri pentru bolnavii de coronavirus (ATI), în spitalele din DB

Cu “jumătate de gură”, și dacă s-ar putea nici cu atât, autoritătile din Dâmbovița, anunță că situația, în ceea ce privește gestionarea pacienților cu coronavirus este de-a dreptul dramatică. Astăzi, 3 iulie 2020, trei pacienți internați la ATI, la SJUT, au fost mutați în spitale din alte județe. Asta pentu că nu mai sunt locuri pentru pacienții cu coronavirus, ce au nevoie de ventilatoare mecanice, în spitalele din Dâmbovița.

Cu zeci de cazuri noi de coronavirus, depistate constant în ultimele zile, ce sunt internate în spitalele din Dâmbovița (Târgoviște și Pucioasa,) capacitatea de cazare pentru pacienții cu coronavirus din unitatile medicale dâmbovițene a ajuns la maxim. Trei dintre pacienți ce au nevoie de internare la ATI au fost transportați la Galați și Medgidia.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, “ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a pacienților în stare gravă infectați cu noul Coronavirus la Spitalul din Târgoviște, trei pacienți au fost transferați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați și la Spitalul Municipal Medgidia.

Decizia de transfer a pacienților a fost luată de Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI).

Transportul pacienților, intubați și ventilați mecanic, s-a realizat cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, format din echipaj medical UPU-SMURD București.

Lucru confirmat, la un post central de televiziune, și de prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa. Ce, în intervenția telefonică, a părut mai degrabă deranjat că a fost întrebat despre subiect. De altfel, la nivel local informația nu a fost furnizată către mass media, până la această oră (ora 19.00, a zilie de 3 iunie), nici Prefectura,nici DSP, nici Comitetul Județean pentru Situatii de Urgență negrăbindu-se să faca vreun anunț.

Situație Dâmbovița

Situația, conform unor declarații ale Prefectului de Dâmbovița, făcute telefonic, este mai mult decât complicată. Cele 21 de paturi (ATI) cu ventilatoare de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, sunt la acest moment ocupate. Chiar și în condițiile în care, oricât de cinic ar suna, reprezintă adevărul, au fost înregistrate decese în mod constant, în ultimele zile, în rândul pacienților internati la spitalul târgovistean, la ATI.

În mod teoretic, sunt cel puțin 25 de decese înregistrate în Dâmbovița, din cauza coronavirusului, de la începutul epidemiei. Asta în conditiile în care autoritățile anunță deocamdată doar 24 de decese (3 iulie ora 14.00).

Sunt anchete epidemiologice în desfășurare în mai multe localități din județul Dâmbvița, iar perspectivele sunt sumbre, din punct de vedere al speranței scăderii presiunii puse pe unitațile medicale,în perioada urmatoare.Spitalele sunt pline, încă de la acest moment. Nici județele din jur nu o duc mai bine. Argeș, Prahova și Bucureștiul având spitalele pline, la momentul actual, fără posibilitatea de a mai interna bolnavi. Tot conform unei afirmații a reprezentantului Instituției Prefectului Dâmbovița, s-a făcut o solicitare pentru aprobarea ( n.m. de către Ministerul Sănătății) transformării unei secții din spitalul de la Moreni (alta decât neonatologia, ce era deja transformată în secție suport covid) în secție pentru internarea pacienților cu coronavirus. Este vorba de 35 de locuri. Situația este dramatică însă și din altă perspectivă. Deficitul de cadre medicale, ce ar putea să aibă grijă de pacienți, este mare și deja există cazuri, în țară, de medici ce refuză să fie transferați către spitalele aglomerate la momentul actual. Cum este și cazul județului Dâmbovița. La ritmul actual de infectări, nu doar secțile ATI vor fi depășite ci și spitalele unde se află internați bolnavii ce nu necesită cuplarea la ventilatoare mecanice. Pur si simplu nu va mai avea cine să aibă grijă de bolnavi. Iar acest lucru, oricât de îngrijorător este, se va întâmpla în câteva zile.

1 Reply to “Semnal de alarmă! Nu mai sunt locuri pentru bolnavii de coronavirus (ATI), în spitalele din DB”

 1. “Live and let Die”- nu tot voi, adevărat, ați zis? aici am ajuns
  că sîntem zmecheri și facem ce ne zic niște politicieni de profesie auto, foști rupți în cur
  nu ce ne spun medicii care acum chiar sînt în situația nenorocită de a da cu banu’ cine trăiește, cine moare
  iresponsabili patriotarzi i-au adus în postura asta
  dați-o dracu de alertă și reintroduceți imediat starea de urgență, că zmecherii atentează la sănătatea mea! 🙁
  prezidentule, lasă Păltinișul și treci de scrie decretu’!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *