În urmă cu doar câteva zile, anunțam (detalii aici, Valahia Media) că, la Târgoviște, urmează a fi stabilite ultimele detalii, tehnice să le spunem, în ceea ce privește stadionul “Eugen Popescu”, o arenă aflată în reabilitare din iulie 2019 și care urmează să fie redeschisă, pentru public, cel mai probabil, în luna mai 2023. După 4 ani de “chin“, vreo 15-16 milioane de euro (cel puțin), din fonduri locale ( bani împrumutați bancar în cea mai mare parte), și multe, chiar foarte multe controverse legate de modul de implementare a proiectului, arena târgovișteană a ajuns la un capăt de drum (n.m.– relativ un “capăt de drum”, dubiul exprimat aici având la bază considerente de ordin tehnic-ingineresc și financiar-contabil, de la proiectul amintit). Iar această afirmație era “probată” și de ședința de Consiliu Local, de la Târgoviște, din data de 28 aprilie 2023, una în care câteva proiecte de hotărăre ( vreo două) aveau legătură cu noua arenă “Eugen Popescu”.
Cu o ordine de zi încărcată (nu mai puțin de 36 de proiecte de hotărâre de dezbătut și aprobat) era de așteptat ca ședința de la Târgoviște să fie măcar una medie ca durată, dacă nu chiar mai mult decât atât. La Târgoviște, însă, vremurile în care ședințele de Consiliu Local reprezentau și o dezbatere publică de idei (n.m.– chiar dacă, adesea, ideile exprimate erau încărcate și de o doză substanțială de partizanat politic) au apus de mult. Deși, teoretic cel puțin, la Târgoviște ar exista posibilitate unui dialog minim contondent, dar cu beneficii pentru întreaga societate locală, unul purtat de pe pozițiile măcar vag divergente ale separării Putere-Opoziție, acest lucru nu se întâmplă ( de ceva vreme). Nu există Putere sau Opoziție, ci doar o concordie deplină, un fel de “E bine, e foarte bine și o să fie și mai bine!”, în care nimeni nu are ceva de adăugat sau comenta. Nici nu mai vorbim de contraziceri. Este totul mult prea bine făcut, pentru a mai “încăpea” și așa ceva. Lipsesc doar aplauzele, din ședințele de consiliul local, pentru ca atmosfera să fie identică cu cea de la Congresul al XIV-lea al PCR, spre exemplu( n.m. – pentru cine a uitat, s-au n-a știut vreodată, despre ce a fost vorba, click pe link).
Ei bine, nici ședința din 28 aprilie nu a făcut excepție. Cu tot cu momentul de reculegere ținut în memoria fostului coleg ( Ion Cucui, decedat în urma unui accident de mașină, de curând) ședința nu a adunat mai mult de 19 minute, adică cam tot atăt cât a fost necesar a se citi proiectul de hotarăre și a număra “pentru-urile” categoric-sictirite exprimate de consilierii locali (n.m.– am număr vreo 17 prezenți, din 21), indiferent de proiectul prezentat spre dezbatere și, ulterior, eventuală aprobare. O dezbatere ce nu a avut loc, evident.
Am reținut doar că, față de cele anunțate inițial, a intervenit o modificare la tarifele de închiriere a spațiilor de la stadionul “Eugen Popescu”, în sensul că au fost adăugate tarife de închiriere și pentru sala mass-media și așa numitul salon VIP.
În rest nimic. NIMIC! Ce e drept, nici aplauze n-au fost. Probabil și pentru că nu era prea multă lume în audiență. Pentru cei interesați (destul de mulți), despre detalii de la arena “Eugen Popescu” și, mai ales, despre momentul în care aceasta va redeveni funcțională, vestea este că momentul ar putea fi până la jumătatea lunii mai, iar meciul pe care Chindia urmează să îl dispute, în Superliga de fotbal, cu Petrolul Ploiești, este posibil a avea loc la Târgoviște. Evident că nu toate lucrările de la arenă sunt finalizate, dar, “atâta timp cât nu mai există riscul pice pe noi”, s-ar fi luat decizia că acesta să fie momentul de redeschidere pentru public, a stadionului târgoviștean. Iată și cum arată stadionul acum ( filmare din data de 25 aprilie 2023).