Un scandal de proporții epice a izbucnit în județul Dâmbovița, în dimineața zilei de joi, 2 septembrie. Polițiștii dâmbovițeni au descins la mai multe adrese, de unde au fost duse la audieri 13 persoane, după ce un medic de familie, din Pucioasa, a fost acuzat că a eliberat în fals mai multe certificate de vaccinare anti covid 19, pentru 10 fotbaliști, de la clubul din localitate. Un club la care este președinte și antrenor chiar soțul medicului de familie.
Conform IPJ Dâmbovița:
“La această oră, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița pun în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița, la persoane bănuite de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic.
Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19.
Sunt puse în aplicare 13 mandate de aducere.
Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.
Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor legale.”
Conform informațiilor, deocamdată neconfirmate oficial, este vorba despre președintele Asociației Sportive Fotbal Club Pucioasa (MC- 50 de ani) ce și-a convins soția (MD-47 de ani), medic de familie, să elibereze adeverințe de vaccinare false pentru 10 jucători ai echipei, pentru a putea participa la competiții sportive.
În urma acestei acțiuni, fotbaliștii de la Pucioasa ar fi putut evolua în competițiile sportive (cu certificat de vaccinare) fără niciun stres (în alte conditii ar fi fost nevoie de testare periodică), chiar și în condițiile în care ar fi fost infectați cu noul coronavirus.
Doctorița de la Pucioasa ( Mitrea D) este și vicepreședinte al Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița. La clubul de fotbal de la Pucioasa, unde activează cei 10 fotbaliști, ce au beneficiat de certificatele de vaccinare eliberate ilegal, activează, ca antrenor, și Nicu Croitoru, antrenor al naționalei României U 19, iar din acestă perspectivă scandalul a luat deja proportii naționale.
În cabinele medicilor de familie se administreeză, la cererea acestora, vaccinul anti covid-19, în majoritatea cazurilor fiind vorba de o vaccinare cu serul produs de Johnson&Johnson, vaccinul ce se administrează într-o singură doză, și care se pare că are oricum o eficiență mai redusă, decât alte vaccinuri, în special în cazul noilor variante ale virusului, cum este varianta Delta.
Sunt deja zeci de cazuri în țară în care medicii de familie, în special, au declarat în fals că au vaccinat persoane, înscriindu-le apoi în Registrul National de Vaccinare, fără ca, în realitate, să fi administrat serul, persoanelor declarate oficial vaccinate. Dozele de vaccin, în multe cazuri, au fost pur și simplu aruncate la chiuvetă. Medicii de familie primesc 40 de lei pentru fiecare persoană imunizată, conform reglementărilor legale în vigoare.
1 Reply to “Scandal imens cu certificate de vaccinare false, în Dâmbovița. 10 fotbaliști trecuți în fals, ca vaccinați, la Pucioasa, de către un medic de familie”