Rușinos! Ultimii (aproape) din Europa, la vaccinarea anti-covid-19! Din nou, în România, nimeni nu-și asumă eșecul

Parafrazând o “rostire” celebră, România a picat, încă o dată, examenul de “capacitate”, susținut în fața Europei. De această dată este vorba de “examenul” încrederii, o încredere ce ne-a fost acordată cum că putem ieși din marasmul neputinței balcanice și să atingem standardul comun al unei Europe din care am susținut întotdeauna că trebuie să facem parte, cu drepturi depline.

Maraton vaccinare București-iunie 2021

În ianuarie 2021, la nivelul UE (27 de state) și al statelor afiliate , în total 29 de state, se prevede ca până în septembrie 2021- din populația celor 29 de state, în cauză- să se ajungă la un procent de vaccinare a populației adulte de 70%. Procentul a fost considerat suficient pentru a se asigura imunitate de grup, în fața virusului ce a pus Planeta în stand-by, de mai bine de un an și jumătate. Nu are nicio importanță că, ulterior deciziei, s-a dovedit că noile variante ale virusului (Delta în mod special) fac ca vaccinurile existente să nu mai asigure o imunitate la fel de crescută în fața bolii ( de la 95-96% se estimează că procentul de succes, adică imunitate în fața virusului, a scăzut la 66-75%, în funcție de tipul de vaccin și de vârsta celor vaccinați). La 1 septembrie 2021 Europa ( spațiul UE în mod special) a atins “target-ul”:

76,5% din totalul populației de peste 18 ani a fost vaccinată, cu cel puțin o doză de vaccin, în vreme ce 68,5% din populatța adultă a fost vaccinată complet ( două doze de vaccin- detalii aici).

Sunt state ce au atins un procent record de vaccinare (Franța 91,4% din populație cu cel putin o doză de vaccin, Irlanda și Islanda peste 85% din populație complet vccinată). La coada clasamentelor se află însă România și Bulgaria.

În România doar 31,9% din populație ( puțin peste 5 milioane de persoane), a fost vaccinată complet ( 2 doze de vaccin). Ținta de 70% fiind ratată complet si cu mult. Mai prost stă doar Bulgaria, un stat de-a dreptul eșuat, în ceea ce privește gestionarea crizei covid-19 ( număr foarte mare de cazuri noi și de decese) ce a “reușit” să vaccineze doar 20,1% din populație.

Mai 2021- Coada la vaccinare, Bucuresti

Din campioana Europei, în primele luni ale vaccinării, România a ajuns rușinea Europei, și din acest punct de vedere. Evident că vorbim de multiple cauze ( pentru detalii se poate consulta și articolul de mai jos), dar, la fel de adevărat, este că România nu face aproape nimic pentru a schimba status-qvo-ul actual.

Autoritățile, pierdute în “meandrele concretului” luptei politice ( de USR-Plus și PNL, partide aflate la Guvernare, ce își aleg conducerile în luna septembrie 2021, este vorba, în principal), au uitat pur și simplu că dincolo de luptele politice, poate inerente, pentru putere și funcții, la Stat, aveau de gestionat, în primul rând, o problemă de sănătate publică. Se pare că nu i-a mai interesat și, într-un joc al autosuficienței, în care opoziția politică guvernamentală marjează doar pe ideea că, de fapt, pandemia covid, din România, este doar o șarlatanie a Guvernului, ea existând cu adevărat doar în afara granițelor țării, în timp ce în “underground-ul național-mioritic” susțin toate curentele antivaxer și conspiraționiste, cei de la Putere, decidenții cum s-ar spune, au hotărât că au făcut suficient, în privința campaniei de vaccinare, cel puțin.

Coadă vaccinare România-luna mai 2021

Suficient cât să mai plaseze, încă o dată, România, la coada oricărei statistici europene. “Dacă ar fi fost alții, la Putere, ar fi fost mai bine” se spune acum. Nu se poate ști, dar, cel mai probabil, NU ar fi fost mai bine. Eșecul este adânc înrădăcinat în ADN-ul unei bune părți a populației României, iar mândria națională nu reprezinta nimic altceva decât un slogan de campanie electorală, o gargară ieftină, numai bună pentru captarea atenției și simpatiei, din spațiile de socializare inundate de semianalfabeți.

2 Replies to “Rușinos! Ultimii (aproape) din Europa, la vaccinarea anti-covid-19! Din nou, în România, nimeni nu-și asumă eșecul”

  1. Bulgarii sunt cei mai isteti, romanii sunt pe locul 2! Pentru ca aceste doua tari, cu cel mai mic procent de vaccinati, aveau cel mai mic numar de cazuri noi, comisarul UE pentru sanatate a venit la Bucuresti sa ceara guvernantilor sa faca ceva, ca se duce dracului planul de afaceri al producatorilor de vaccinuri. Care i-au virat in cont cateva milioane de euro, ce sa vezi… Cei ce cred in vaccinul anti-covid e musai sa se vaccineze, se pare ca e calea cea mai sigura spre reducerea populatiei pe care si-o doresc bogatii lumii, care nu mai au loc de noi pe planeta!

    1. Fiecare cu părerile lui. Nu încearcă nimeni să vi le schimbe. Totuși cam cât credeți că și-au propus să reducă din populația lumii? Unde lumea s-a vaccinat, Europa, America de Nord, etc., s-a ajuns la procente de populație adultă vaccinată de 80-90 %. Mai Puțin România și Bulgaria,evident. Credeți că asta e planul, rămân pe lumea asta bogații, românii și bulgarii (în general cei mai săraci dintre aceștia și mai neinformați, fiind vorba de populația din mediul rural, cum este cazul României, unde procentul de vaccinare din rural se apropie de 0-2%,în multe locuri,în vreme ce în urban populatia vaccinată este și la procente de 50-60% din total. Tragând linie și adunând, conform calculelor amintite de dv., ar mai rămâne pe lume doar bogații (care vor fi fiind ei) africanii și cei din Asia ( totuși si în Asia sunt procente mari de populatie vaccinata, cu exceptia tarilor mai sărace). Cu locul pe planeta oricum e rezolvat de mult, în sensul că nu prea mai e suficient pentru toți. Ideea este că cei mai mulți sunt tot cei care nu prea au ajuns la vaccin, momentan, din varii motive. Nu prea se face loc doar daca America de Nord si Europa dispar, în marea lor majoritate, culmea, tocmai pentru că cei de aici, adică bogatii lumii, au decis sa se “sinucida” cu vaccinul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *