Sala Sporturilor din Târgoviște a trecut la CJ Dâmbovița. Două anunțuri cu “cântec”, ce au legătură cu complexul sportiv

Două anunțuri, din data de 17 noiembrie 2022, au strâns sute de aprecieri, poate mii, în spațiul virtual, fiind întâmpinate cu felicitări și urări de succes. Fără a comenta modul în care astfel de manifestări de simpatie și apreciere sunt obținute, trebuie precizat că anunțurile amintite pleacă de la o premisă deloc măgulitoare la adresa publicului căruia i-au fost adresate: și anume aceea că nu exista capacitatea de a înțelege ce se întâmplă cu adevărat.

Sala Sporturilor Târgoviște ( vedere din lateral), Imagine de Arhivă

Consiliul Județean Dâmbovița, prin președintele acestei instutuții, Corneliu Ștefan, a anunțat că:

???? ??????????? ??? ??̂??????̦?? ? ?????? ?̂? ??????????? ??????????? ?????̦??? ??̂??????̦?!

Decizia a fost luată în urmă cu câteva momente în ședința Guvernului României.(n.m.- ședința de Guvern din data de 17 noiembrie 2022). Ca urmare a acestei hotărâri, de anul viitor, vom demara demersurile necesare pentru ca cea mai importantă sală în care se desfășoară competiții sportive să intre într-un ????? ?????? ?? ??????????? ?̦? ???????????. (…) Ne dorim ca proiectul viitoarei Săli a Sporturilor să arate, cel puțin, la fel de bine ca cele implementate până acum de Compania Națională de Investiții! (…)

Postare facebook/ Corneliu Ștefan
Proiect sală de sport, realizată de CNI

Dincolo de triumfalismul electoral, al postării amintite anterior, realitatea este puțin mai nuanțată. Promisiunea întradevăr a existat, dar ea era aceea că reabilitarea și modernizarea vor fi făcute de CJ Dâmbovița, odată ce imobilul va fi trecut în patrimoniul CJ Dâmbovița. Ori, așa cum reiese din anunțul de pe pagina de facebook, amintit anterior, această promisiune nu va mai fi valabilă acum.

Foto: Sala Sporturilor Târgoviște (Sursa foto: CorneliuȘtefan/Facebook)

Acum, CJD Dâmbovița a preluat Sala Sporturilor din Târgoviște de la Guvern ( Ministerul Tineretului și Sportului) și promite că o va reabilita cu banii CNI, adică tot ai Guvernului, dar prin Ministerul Dezvoltării, de data aceasta, adică ministerul ce păstorește CNI. Tot e bine că se face, se va spune. Singurul inconvenient este că, până se va face, vor trece ani mulți, foarte mulți, dacă e să ținem cont de experiențele anterioare în care a fost vorba de astfel de complexuri sportive realizate de CNI.

Între timp, Sala Sporturilor din Târgoviște nici nu va putea fi folosită, odată ce va intra în circuitul de reabilitare. Dacă va intra, ceea ce oricum nu pare a fi un eveniment ce s-ar întâmpla prea curând. Până atunci însă, arena este (a)casă pentru cel puțin doua echipe din sportul dâmbovițean. A fost cel puțin, pentru că acum facilitatea nu mai este disponibilă decât pentru una dintre ele: Echipa de volei fete a CSM Târgoviște.

Sursa foto: CSM Târgoviște/Facebook (Notă : Marcările de culoare roșie au fost adăugate peste fotografia originală, pentru a sublinia o idee)

Și astfel ajungem la cel de-al doilea anunț al zilei. Clubul CSM Târgoviște anunța că echipa locală de baschet feminin are novoie de susținerea publicului în confruntarea cu ICIM Arad, din prima ligă de baschet feminin (n.m. echipa arădeană se numește de fapt, acum, FCC Baschet UAV Arad, dar vechea denumire, de ICIM, este cea care este în continuare folosită de suporteri).

Baschet la sala “Ioan Valerian” din Târgoviște ( Arhivă)

Astfel, doritorii erau chemați, în număr cât mai mare, pentru a sustine echipa de baschet, la … sala “Ioan Valerian”, din incinta CSȘ Târgoviste. Pentru cine nu cunoaște, echipa de baschet feminin a Târgoviștei este cea mai galonată echipă sportivă din Dâmbovița, din perspectiva rezultatelor obținute de-a lungul timpului, dar acum este practic abandonată și izolată.

Baschet feminin la Târgoviște, în vremurile când în Sala Sporturilor se strângeau peste 2000 de suporteri la meciurile echipei

Abandonată de structura sportivă din care face parte, una finanțată de Primăria Târgoviște, bugetul clubului mergând doar către echipa de volei fete, cel mai probabil, echipa de baschet a CSM -ului se află pe ultima poziție în clasamentul primei ligi, cu deja 6 infrângeri din tot atâtea meciuri disputate (n.m. -între timp și partida cu Aradul a fost pierdută), lucru normal de altfel, atâta timp cât strategia este “zero investiții, zero atenție, pentru echipa de baschet”.

Clasament Liga Feminină de Baschet, ediția 2022-2023 (tabel înainte de meciul CSM Târgoviște- ICIM Arad)

În schimb, în bătaie de joc, clubul CSM Târgoviște face un anunț, unul în care cheamă suporterii CSM-ului să susțină echipa, în număr cât mai mare, într-o sală în care, cu mare noroc, ar încăpea 100 de oameni, într-o tribună improvizată oricum. Și într-o zi lucrătoare, cu începere de la ora 12:00. Practic, niște inutili, treziți stăpâni peste sume importante din bugetul public, cheltuie banii nu doar fără folos (un afiș) dar și pentru un concept de marketing ce reușește să sfideze (n.m.- ca să folosesc un eufemism pe care hârtia îl suportă) pe toată lumea, prin concept si inepție. Oricum nu-i întreabă nimeni de ce fac, ce și cum fac, cu banii publici.

Sala Sporturilor din Târgoviște, meci de volei fete, noiembrie 2022
Sala Sporturilor din Târgoviște, congres de alegeri PSD Dâmbovița, noiembrie 2022

Asta în vreme ce Sala Sporturilor din Târgoviște este folosită doar de echipa de volei a CSM Târgoviște și de partidele politice, ce mai organizează câte un congres. Pentru baschet nu se mai poate organiza nici măcar un antrenament în sala în care gloria sportivă locală a fost alimentată cu titluri nenumărate, de campioane ale României la baschet fete. O sală ce, triumfalist, este anunțat că, odată, cândva, va fi reabilitată ,pentru ca sportul să aiba toate condițiile la Târgoviște. Au uitat să spună când și pentru cine va fi reabilitată. Poate se mută Ciolacu și PSD-ul local cu totul, în Sala Sporturilor de la Târgoviște, pentru că, cu siguranță, momentan, nu pentru sportul ce a adus renume și performanță Dâmboviței și Târgoviștei, adică baschetul feminin, se fac atâtea pregătiri și anunțuri de “o să fie bine!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *