Replica zilei: “Îmi vine să o iau singur pe drum”, după Chindia-Rapid 2-2, un meci cu grave erori de arbitraj

Chindia Târgoviște si Rapid București s-au confruntat, la Ploiești, pe “Ilie Oană”, într-un meci contând pentru prima etapa a returului de campionat din ediția 2021-2022 a Ligii I. Într-un meci al orgoliilor, nejustificate în bună măsură, în care nimeni nu anticipa că protagoniști vor fi arbitrii, Chindia a amânat, din nou, momentul revenirii promise, în sensul în care echipa nu reușește să mai urce în clasament, așa cum așteaptă suporterii clubului dâmbovițean.

Pe scurt, partida a avut următoarea cronologie:

Echipe trimise în teren:

Chindia: Căbuz – L. Corbu, Căpușă, P. Iacob , Roumpoulakou – Neguț, M. Dulca, Popadiuc, Matiș – D. Popa, D. Florea 
Rezerve: R. Pop, Martac, Celea, M. Șerban, A. Stoian, Cherchez, Suciu, Atanase 
Antrenor: Emil Săndoi 

Rapid: H. Moldovan – Belu-Iordache, Săpunaru, D. Grigore, Dandea, J. Morais – Sefer, Crepulja, Bazza – Stahl, A. Bălan 
Rezerve: Drăghia, Florica, Costin, R. Moise, R. Ilie, Pănoiu, Hlistei, Marzouk, Goge 
Antrenor: Mihai Iosif

Eliminare Corbu

Până la pauză, Chindia a avut doi oameni eliminați, într-o repriză echilibrată în care totuși gazdele au avut ocaziile importante de gol, iar oaspeții de la Rapid au părut mai degrabă o echipă anesteziată, incapabilă a lovi decât, eventual, pe contre.

Eliminare Căpușă
  • în minutul 30, fundașul dreapta al Chindiei, Laurențiu Corbu, a fost eliminat după ce și-a ținut un adversar în postură de ultim apărător
  • în minutul 40, Tiberiu Căpușă (Chindia) a fost eliminat și el după ce a încasat al doilea cartonaș galben în urma unui fault asupra lui Bălan

Totuși, după pauză Chindia a reușit să marcheze prima, conducând chiar în două rânduri. Rapidul a egalat în ultimul minut de joc dintr-o poziție clară de offside.

Faza gol de 2-2

Marcatori: Neguț 53, D. Popa 62 / Rareș Ilie 61, Marzouk 88

Cu acest punct, Chindia acumulează un total de 18 puncte, în campionat, și ocupă momentan poziția cu numărul 10 în clasament.

Gol Rapid (2-2)

Rezultatul final (n.m.- putea fi chiar mai rău, pentru dâmbovițeni, în ultimele minute cei de la Rapid forțând, oarecum justificat, având în vedere situația din teren, obținerea celor 3 puncte) a declașat războiul, încă după ultimul fluier al lui Andrei Chivulete ( centralul partidei) târgoviștenii năvălind în teren, pentru a îi cere socoteală arbitrului ( n.m. justificat,având în vedere maniera de arbiraj, una în care centralul a greșit, omenește se spune, doar într-o singură direcție, împotriva celor de la Chindia).

Emil Săndoi, antrenorul celor de la Chindia, a izbucnit la final de meci, în interviul acordat mass-media:

Final de meci, Emil Săndoi reproșuri la adresa brigăzii de “fluierași”

Sunt epuizat, e normal. Nu e fair-play, nu e corect. Nu știu ce se întâmplă. Nu știu ce să cred, mi-e rușine mie. Vă dau cuvântul de onoare. Toți băieții sunt distruși. Nu știu ce să le spun în cabină după meciul ăsta. Nu știu dacă s-au acordat prea ușor cartonașele, nu știu asta. Dar când e un ofsaid atât de clar, cum să nu ridici? Eu nu știu unde a arbitrat dânsul, nici nu știu cum îl cheamă. Nu mă interesează că a fost prin Champions League. E clar ca lumina zilei. Ar fi contat foarte mult pentru noi… Nu mai derulez. Nu îmi explic. Cum poți să judeci așa, pe invers, o fază decisivă. Am militat de fiecare dată, VAR-ul e sfânt. De ce să ni se ia două puncte pe greșeala cuiva. Poate eu plătesc cu postul… Pe cuvântul meu de onoare, mi-e rușine. Din respect pentru dumneavoastră vin și vorbesc. Îmi vine să o iau așa pe drum, spre București, spre Iași, unde văd cu ochii, de unul singur”,

Stadion “Eugen Popescu”, Târgoviște, 3 noiembrie 2021

Dincolo de frustrările normale după o asemenea ispravă a “cavalerilor” în negru, pentru Chindia se anunță vremuri grele. Punctele pierdute, chiar și în urma unor greșeli de arbitraj, nu se mai pot recupera, lotul, și așa subțire, al dâmbovițenilor, este “amputat” acum pentru următorul meci, ca și în alte cazuri din actuala ediție de campionat, iar echipa va juca, în continuare, doar în deplasare ( stadionul de la Târgoviște nu va fi gata până la finalul actualei ediții de campionat), iar daca ar fi să contabilizăm cele întâmplate, în ultima vreme, se pare că cei de la Chindia numai de simpatie nu vor beneficia, din partea arbitrilor, de acum înainte, semn că cineva, “acolo sus”, nu ne mai iubește, ca să parafrazăm un citat celebru.

Sursa foto articol- capturi transmisiuni tv ( digisport,telekom) și gsp.ro

Oricât de contestată va fi următoarea afirmație, în special de către suporterii celor de la Chindia, echipa începe să se gândească, deja, mai mult la o luptă pentru supraviețuire în prima ligă, decât la o bătălie pentru primele locuri. Drumul spre “B” pare mai scurt acum, decât cel spre performanță, în primul eșalon.

În măsura în care prima ligă din România poate fi inclusă, în vreun fel, la capitolul performanță în fotbal. Mai degrabă nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *