Primar(PSD):”Chemați preoții,ca să iasă satanele”

PSD Dâmbovița are o nouă conducere.Nu este neapărat o știre, ci doar o constatare, a unui eveniment ce probabil că merita tot atâta atenție ca oricare altul (nici mai mult, nici mai puțin). Un eveniment pentru că face parte dintr-o lume în care politicul reușește să acapareze atentia mai mult decât ar trebui (comparativ cu o lume, poate ipotetica, dar neatinsă, patologic, de tarele unei societăți bolnave, ca la manual, ce caută remedii acolo unde nu le va găsi niciodată).

Alegeri PSD DB-19 ian.2020

Evident, vorbim de România. Dincolo de acesta însă, rândurile următoare, dar mai ales imaginile, pe care vă invit să le urmăriți, sunt mai mult decât relevante, mai ales din perspectiva a ceea ce înseamnă România. De fapt și de drept, este vorba de o confesiune, hai să-i spunem așa, a unui primar. În cazul de față PSD ( pt.conformitare, primarul comunei dâmbovițene Tătărani). Nici măcar numele edilului nu are importanță, precum la fel de puțin important este faptul că, pe alocuri măcar, gramatica limbii române nu este neapărat cel mai bun prieten al oratorului.

Primar Tătărani

și președintele PSD (Marcel Ciolacu),

după discursul ”inedit”, al primului

Făcând abstracție de aceste ”amănunte”, edilul sef din Tătărani merită urmărit (sunt, în total, aproximativ 12 minute de filmare). Merită urmărit pentru că edilul șef a rostit , cu sinceritate, adevăruri comune, ce, de obicei, nu sunt rostite, mai ales la întruniri în care ”cerberul” democrației ia parte.și, cel mai important, pentru că sunt lucruri, poate știute, despre care unii se feresc să vorbească (unii au și de ce să se ferească). Un amănunt, urmariți reacția sălii ( e vorba de o sala plină de parlamentari, conducere de partid, PSD, primari, consilieri, etc). Nimeni nu îl contrazice, ba, pe alocuri, îl si aplaudă. Așadar:

Calup I

Am văzut așa oameni puternici (n.m.Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Titus Corlățean sunt numele la care face referire, în principal), că îmi crește inima.(…) L-am susținut pe Dragnea.S-a îmbolnăvit tot la noi, la Târgoviște, așa că aveți grija (n.m. mesaj către Marcel Ciolacu). Nouă nu ni s-a spus ce să facem la Referendum. Noi le-am spus (n.m primarii PSD către alegători) nu luați buletinele cu referndumul și tot a trecut referendumul.(…)Pe Viorica Dăncilă numai fată mare n-am făcut-o la Tătărani.(…) Incepusem și eu să cred că îl bate pe asta (n.m. Klaus Iohannis) la cât i-am mințit pe oameni cu asta.(…) Toată lumea ne-a spus că stăm bine. Am bătut noi, PSD-ul (n.m. la ultimele alegeri), și nu știu eu?(vezi video)

Calup 2

”Să nu va fie frică de anticipate. La mine, la țară, nu știe nimeni de PNL,PNL (n.m. PNL,USR,de fapt)(…) Eu la mine fac alianțe cu cine vreau eu, că țin la funcția mea de primar,Nu cu cine îmi spune de la centru. (…) Ideea cu 300 de parlamentari prinde bine la popor, de ce nu spuneți și voi că vrem și noi asta (n.m. adică PSD), chiar daca nu e adevarat.(…) Din 2004 aștept și eu un președinte al meu (n.m. PSD).Nu cred ca o să apuc. (…) Să chemați preoții,să facă o slujbă, ca să iasă satanele (n.m. la sediul PSD Dâmbovița)”

P.S.

Aceste rânduri sunt în special pentru cei care mai cred că istoria comună a început să se scrie doar urban și că sutele, poate miile de Tătărani, din România, nu mai pot să schimbe nimic. Că România este, peste noapte, și civilizată și educată și cu discernământ, iar votul este doar măsura acțiunii și a analizei aprofundate, a ofertei electorale. Doar un sfat.Revedeți imaginile.

P.S.2

La Congresul de alegeri al PSD Dâmbovița a câștigat tabăra susținută și de primarul din Tătărani (Corneliu Ștefan-Titus Corlățean-Daniel Cristian Stan). Nu că făra votul acestuia nu ar fi câștigat. A fost probabil doar o coincidență. Sau… poate nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *