Orașul văzut de…jos (foto-reportaj)

Plecând de la convingerea, enunțată și cu alte ocazii, că, uneori, nu e nevoie de cuvinte (nu prea multe, în tot cazul) pentru a arăta realitatea, am revenit cu o inițiativă mai veche. Aceea de a înfățișa, doar foto, viața unui oraș. Fiind la îndemână, și pentru că, oarecum, inițiativa constituie un preambul al unor luări de poziție viitoare, vă invit la o călătorie. Scurtă, ce e drept, în doar câteva zeci de imagini și câteva cuvinte (doar pentru a explica parțial o parte dintre fotografii, pentru acei ce nu vor fi știind despre ce este vorba). Așadar:

Târgoviște 07.07.2020

Centrul orașului, ora 11.00 (Bulevardul Independenței, și nu numai)

“Piața Tricolorului” (toate unghiurile), proiect de reabilitare, realizat de administrația locală, cu fonduri proprii (împrumut bancar).

Cinematograful “Independența”, în reabilitare, cu fonduri de la CNI (are deja vreo… “n” ani vechime. De proiect spun). Pare că va fi finalizat. Rămâne de văzut când. Clădirea aparține orașului dar, momentan, amplasamentul a fost cedat către CNI.

Stadionul “Eugen Popescu”, proiect de reabilitare, realizat de administrația locală, cu fonduri proprii (împrumut bancar). “Vedere” fosta tribună I, interiorul (șantierul) nu este vizibil pentru aparatul de fotografiat ( sau de filmat).

Stadionul “Eugen Popescu”, intrarea dinspre Parcul Chindia. Aparatul de fotografiat poate “vedea” doar printr-o spărtură a gardului.

Reabilitări sau nu (monumente sau nu).

“Șantiere arheologice”, în vecinătatea Mânăstirii Stelea (centrul orașului).

Parcul Chindia și simbolul acestuia, doar pentru unii, (aflat în reabilitare), fostul restaurant “Brotăcei”.

Evident ca imaginile anterioare nu au fost menite a zugrăvi un tablou exhaustiv. Sunt doar un crâmpei de…realitate. După cum spuneam: Viața merge oricum înainte. Cel puțin așa pare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *