Nu ne mai facem bine! Cu “mască”, dar mai ales fără, la un festival muzical (în interior)- Târgoviște-23 oct.2020

Legea e făcut doar pentru “proști” sau pentru a fi încălcată. Oricât de dură poate părea această sintagmă, din păcate, reprezintă, în momentul de față, exact realitatea în care este târâtă România, de o clasă politică ce doar se preface că îi pasă. În vreme ce sunt închise școli, toată industria ospitalității este în pragul colapsului, evenimentele private (nunți, botezuri, etc) sunt interzise (prin hotărâri ale Guvernului), spitalele sunt pline (bolnavi COVID-19)- și sunt practic închise, pentru alt tip de bolnavi, compromisul minor, făcut pentru mica ciupeală locală, în care sunt încălcate toate regulile, a devenit literă de lege.

De ce? Pentru că pot și pentru că nu le pasă.

La Târgoviște, oraș ce este la un pas de momentul în care se va lua în discuție posibilitatea carantinării (incidență a cazurilor de 2,92, în data de 23 octombrie, 274 de cazuri înregistrate în ultimele 14 zile) se organizează un festival muzical, la interior. Este vorba de “Crizantema de Aur”.

Asta în timp ce elevii sunt trimiși acasă (școlile sunt în scenariul 3 de funcționare, din ce în ce mai multe de la o zi la alta), masca de protecție (sanitară) este obligatorie și în spațiile deschise (locurile aglomerate, momentan), iar la interior nici nu s-ar pune, teoretic, problema ca masca de protecție să nu fie obligatorie (la fel în spațiile în care sunt mai multe persoane, orice magazin, orice institutie publică), iar spitalul județean din Târgoviște (SJUT) geme, la propriu, din cauza cazurilor multiple (grave) de covid-19.

Juriu festival- Masca e “facultativă”
Juriu festival-Tot fără mască

Dincolo de faptul că a fost organizat, în această perioadă, fapt ce constituie, în sine, un act de sfidare ( dar “cu respectarea tuturor măsurilor sanitare de protecție”, după cum au clamat, de pe scenă, prezentatorii festivalului) festivalul Crizantema de Aur, reprezintă, în actualele condiții, exact dovada că atunci când cunoști pe cine trebuie și la mijloc sunt și sume consistente de bani, nicio regulă nu mai contează, nicio protecție sanitară nu mai este de luat în seamă (fie că suntem de acord , fie că nu, că România traversează o perioadă mai mult decât complicată, din cauza noului coronavirus).

Pe scenă nimeni nu poartă mască de protecție, fie că vorbește, fie că nu

Iată cum a arătat festivalul romanței, de la Târgoviște, în prima seară (23 octombrie). Imaginile sunt mai mult decât grăitoare. Oricum, așa cum anticipam, nu există public, sala în care are loc festivalul fiind populată cu apropiați ai festivalului (invitati, juriu, concurenți, staff organizatoric, membrii ai televiziunii ce transmite evenimentul, etc, în total din ce am numărat, aproximativ 30 de persoane, în sală, pe scaune).

Partea stângă sală (13 persoane- ultimele 2 rânduri membri juriu)
Partea dreaptă sală ( în acest segment, 17 persoane, masca de protectie este purtată)

Pentru o audiență de 30 de persoane, festivalul “Crizantema de Aur” de la Târgoviște se înscrie, cu brio, în lista următoarelor surse de cercetat, de către DSP Dâmbovița, atunci când vor căuta focarele din care s-a răspândit noul coronavirus, în săptâmânile următoare probabil. Să nu ne așteptăm însă să i-a cineva atitudine. Pentru cetățeanul simplu rămâne doar speranța că va avea noroc și nu se va îmbolnăvi. Asta pentru că, în rest, să fim serioși, oricum nimănui nu îi pasă.

Imaginile ce ilustrează acest material reprezintă o captură dintr-un material video, urcat pe youtube.com (clik pentru detalii).

1 Reply to “Nu ne mai facem bine! Cu “mască”, dar mai ales fără, la un festival muzical (în interior)- Târgoviște-23 oct.2020”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *